Διατροφή Μωρά κίτρινα κοτοπουλάκια

Γεράσιμος να σου ζήσουν.
Γιατί, τη θερμαντική λάμπα δεν τη χρησιμοποιείς και το βράδυ που όσο να ναι πέφτει η θερμοκρασία;
Έχω μεγαλώσει κι εγώ κοτοπουλάκια 2 ημερών, αλλά ήταν ήδη εμβολιασμενα, όποτε αν έχεις τη δυνατότητα το κοιτάς λιγάκι μήπως πάρεις το εμβόλιο, το οποίο, παρεπιπτόντως είναι σταγόνα στο μάτι και οχι ενέσιμο αν αυτό είναι που σε κάνει να διστάζεις.


Σχετικά με το εμβόλιο:
>που μπορώ να το βρω ;
>πόσο κοστίζει;
>κάποιος πτηνιατρος κοντά μου;
 
Δες εδώ την λίστα https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ υπάρχει ένας γιατρός που ονομάζεται Ακρίβος στο Περιστέρι, δεν τον έχω επισκεφθεί προσωπικά αλλά υπάρχουν αρκετά μέλη μας πελάτες του. Μπορείς να κοιτάξεις και άλλους πιθανόν πιο κοντά σου.
Από μαγαζιά επίσης ξέρω μόνο κοντά στην περιοχή μου τον Μαδεμοχωρίτη που βρίσκεται στον Χολαργό.
 
Γιατί δεν δοκιμάζεις να μπεις στο site της κτηνιατρικής, που εχει κατάστημα στην οδό Θηβων και να τους πάρεις τηλ. και να τους ρωτήσεις; Είμαι σίγουρος ότι θα ξέρουν τι εμβόλιο να παρεις
 
Καλημερα. Φιλοξενω κ εγω αυτες τις μερες ενα μωρο κοτοπουλακι, δωρο μιας φιλης. Αυτο π εχω εγω ειναι πιο μεγαλόσωμο και θελει συνεχώς να ειναι στα χερια μου.
Δεν καθοταν στην κουτα και το εβαλα σε ενα κλουβι απο καναρινι που ειχα. Ειναι μια χαρα εκει απ οσο βλεπω και τρωει κανονικα. Το φυραμα που πουλανε στα πετ σοπ να σημειώσω πως ειναι πολυ χοντρο για αυτα. Εγω χρειάστηκε να το χτυπησω στο γουδι.
Το κλουβι δεν εχει αποσπομενη σχαρα. Το πουλακι δεν εχει πρόβλημα με την σχαρα, ανεβαινει και σε ενα κλαδακι που αφησα χαμηλα, αλλα σκεφτομουν να βαλω πελετ απο κατω. Να καλυψω τον πατο του κλουβιου. Να το κανω αυτο ή θα χτυπαει τα ποδια του;
Μια ακομα ερώτηση, αν εχει εμβολιαστει το κοτοπουλακι και εμεις του ξανακάνουμε το εμβολιο, τι γινεται;
 
Αυτά που πουλάνε για πασχαλιάτικα αποκλείεται να είναι εμβολιασμένα. Βέβαια δεν ξέρω να σου απαντήσω για περίπτωση δεύτερου εμβολίου, τι και αν διατρέχει κινδύνους. Να σου ζήσει!
 
Ευχαριστώ. Ξεχασα πριν να ρωτησω... Το σκορδονερο τι ειναι; Βασικα ειναι αυτο που φαίνεται; Σκορσο ή σκονη σκορδου με νερο; Πως φτιάχνεται;
 
Από βραδύς καθαρίζεις μερικές σκελίδες σκόρδο, ανάλογα πόσο νερό χρειάζεσαι για τις ποτίστρες σου, υπολόγισε γύρω στις 4-5 σκελίδες για 1,5 λίτρο νερού. Το καπακώνεις και το αφήνεις όλο το βράδυ. Το πρωί δίνεις το νερό για πόσιμο. Το κάνεις 4-5 συνεχόμενες ημέρες, ανανεώνοντας το νερό καθημερινά και πλένοντας τα δοχεία του νερού προσεκτικά γιατί πιάνει γλίτσα.
 
Από βραδύς καθαρίζεις μερικές σκελίδες σκόρδο, ανάλογα πόσο νερό χρειάζεσαι για τις ποτίστρες σου, υπολόγισε γύρω στις 4-5 σκελίδες για 1,5 λίτρο νερού. Το καπακώνεις και το αφήνεις όλο το βράδυ. Το πρωί δίνεις το νερό για πόσιμο. Το κάνεις 4-5 συνεχόμενες ημέρες, ανανεώνοντας το νερό καθημερινά και πλένοντας τα δοχεία του νερού προσεκτικά γιατί πιάνει γλίτσα.
Ευχαριστώ πολυ
 
Το πουλακι δεν εχει πρόβλημα με την σχαρα, ανεβαινει και σε ενα κλαδακι που αφησα χαμηλα, αλλα σκεφτομουν να βαλω πελετ απο κατω. Να καλυψω τον πατο του κλουβιου. Να το κανω αυτο ή θα χτυπαει τα ποδια του;
Μπορείς να βάλεις πελετ αλλά προτιμότερο πριονίδι, δεν θα πάθουν κάτι τα πόδια του αρκεί να μην γλιστράει, να πατάει σταθερά, και να αλλάζεις συχνά το υπόστρωμα με καθαρό υλικό.
Μια ακομα ερώτηση, αν εχει εμβολιαστει το κοτοπουλακι και εμεις του ξανακάνουμε το εμβολιο, τι γινεται;
Με επιφύλαξη, τίποτα δεν συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση

Την πατήθρα να την αφήσεις. Φυράματα υπάρχουν για όλες τις ηλικίες (με διαφορετικές κοκκομετρίες και πρώτες ύλες). Κάποια φυράματα περιέχουν φάρμακα.
 
Μπορείς να βάλεις πελετ αλλά προτιμότερο πριονίδι, δεν θα πάθουν κάτι τα πόδια του αρκεί να μην γλιστράει, να πατάει σταθερά,

Κοινο προινιδι λοιπον, σαν αυτο π βαζουνε σε χαμστερ κ κουνελια. Να βαλω τοσο οσο να καλυφθει η σχαρα;
 
Ναι απλό πριονίδι, να καλυφθεί η σχάρα και λίγο παραπάνω!
 
Μέχρι στιγμής τα πουλάκια είναι πολύ ζωηρά και τρώνε πίνουν κοιμούνται μια χαρά θα ζήσουν σίγουρα! 🙂
Επίσης έχουν βγει κάτι ασπροκαφετιά πούπουλα στα φτερά τους. Μεγαλώνουν γρήγορα 🙂
 
Φτου φτου φτου το εύχομαι, τουλάχιστον να σωθούν κάποια, να ζήσουν την μικρή ζωούλα τους. Όταν σκάσουν τα μόνιμα φτερά, έχουν πολλές ελπίδες πλέον.
 
Και αφού δεν έχουν ταιστεί από την μάνα τους δεν έχουν αποκτήσει αντισώματα (λογικά το λέω).

H κοτα δεν ανηκει στα πτηνα που ταιζει τους νεοσσους της εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο απο το ταισμα στο στομα Μαρια.


... μήπως πάρεις το εμβόλιο, το οποίο, παρεπιπτόντως είναι σταγόνα στο μάτι και οχι ενέσιμο αν αυτό είναι που σε κάνει να διστάζεις.

Μερικα εμβολια εφαρμοζονται ετσι κι αλλα ως ποσιμο διαλυμα στο νερο απ'οσο γνωριζω. Επισης οι εκτροφεις που γνωριζω δινουν την αναλογη αντιβιωση μετα τον εμβολιασμο για 3 ημερες.
 
H κοτα δεν ανηκει στα πτηνα που ταιζει τους νεοσσους της εκτος κι αν εννοεις κατι αλλο απο το ταισμα στο στομα Μαρια.
Όχι δεν το ήξερα, νόμιζα ότι τα τάϊζε. Δηλαδή σκάνε από τ' αυγό και τρώνε μόνα τους; Εντυπωσιάστηκα!
 
Δεν έχω χρησιμοποιησει πότε μου εμβόλιο.. ενας φίλος μου έμπειρος από τηβ αρχή μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται και εγώ είπα ας δοκιμάσω.. Τα τελευταία 3 χρόνια από τα 100 πουλάκια που βγάζω το χρόνο αντε να μου ψοφήσουν 2-3 που από την ώρα που βγήκαν από το αυγό φαίνονται πιο αδύναμα.. άρα εγώ είμαι κατά της χρήσης του υποτιθέμενου εμβολίου.. Όσο αφορά τα πουλάκια που πουλάν στις λαϊκές είχα πάρει πριν 4 και πριν 5 χρόνια από 100 για να τα μεγαλώσω και τις 2 φορές έζησαν μόνο τα 20 από αυτά.. από ότι κατάλαβα ρωτωντας και άλλους αυτά τα κοτόπουλα που πουλάν στις λαϊκές είναι από μεγάλες μονάδες και όχι σωστά εξοπλισμένες και δεν μεγαλώνουν και στις καλύτερες συνθήκες και είναι φορείς πολλών μικροβιων σε συνδιασμο με τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο μου όλο πέθαιναν...
 
Γερασιμε να σου ζησουν εχω μεγαλωση παρα πολλα μικρα
1) ζεστη
2) φυραμα ψιλοκομενο, στα μαγαζια θα βρεις και ψιλοκομενο και χοντροκομενο
εγω βαζω στο νερακι τους και λιγη κρεμα nulac για μωρα μια κοφτη κουταλια του γλυκου
3) πιτουρο μεσα σε χλυαρο νερο το κανεις χυλο και το δινεις.
και πανε ολα καλα τα μικρουλια
 
... Τα παλιά χρόνια όταν η κλώσα έβγαζε τα κοτοπουλάκια με αυγοτροφή τα τάιζαν, αυγό βρασμένο καλά, το έλιωναν με ένα πιρούνι και το ανακάτευαν με καλαμποκάλευρο... Το λεγόμενο μπομποτάλευρο...
Σχετικά με τα εμβόλια...
Την δεύτερη μέρα... Μία σταγόνα στο μάτι ή το ρουθούνι, και επαναληπτικό μετά από 20 μέρες.

Για ψευδοπανώλη


HIPRAVIAR-S.jpg


Για λοιμώδη βρογχίτιδα


BRONIPRA-1.jpg
 
Back
Top