Αναπαραγωγή Να βάλω ξανά πριονίδι στη φωλιά των Parrotlet;

Σήμερα το πρωί έχασα και τελευταίο τους μωρό... Ειχε αρχίσει να βγάζει κοτσανακια στις φτερούγες του,θα γινόταν μπλε! Μέχρι προχθες το βράδυ ήταν ολα Καλά και χθες το πρωί το βρήκα στην άκρη... Ειπα Πώς μπορεί να πήγε μόνο του. Το απόγευμα ήταν τελείως παγωμένο έτσι το πήρα και προσπάθησα να το ζεστάνω για να το ταΐσω. Ήταν τραγικά αδύναμο, σημερα το πρωί ξύπνησα να ταΐσω αλλά δεν έφαγε τίποτα και Μετά απο 2 ωρες το βρήκα πεθαμένο. Παρατήρησα πως από κάτω του είχε σαν μια σταγόνα ξεραμένο αίμα. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Είπα πως εστω και αυτό το μοναδικό θα το μεγάλωναν αλλά έπεσα έξω,έπρεπε να το είχα πάρει πιο νωρίς. Ή να βγάλω τον αρσενικό ☹

Πολύ κρίμα βρε παιδί μου, πόσων ημερών είχε φτάσει αυτό πια; Λες να δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα; Γιατί προφανώς τόσες μέρες το τάϊζαν.

Πολύ κρίμα βρε παιδί μου, πόσων ημερών είχε φτάσει αυτό πια; Λες να δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα; Γιατί προφανώς τόσες μέρες το τάϊζαν.
Αν όχι 20 ημερών τότε 18...
Δε μπορείς να φανταστείς τη στεναχώρια μου και Γιατί γιατί να έγινε αυτό αναρωτιέμαι!

Πω πω, άνετα το έπαιρνες σ' αυτή την ηλικία. Ποιος ξέρει. Δεν τα παρακολουθείς; Μήπως άρχισαν πάλι τα ζευγαρώματα;

Πω πω, άνετα το έπαιρνες σ' αυτή την ηλικία. Ποιος ξέρει. Δεν τα παρακολουθείς; Μήπως άρχισαν πάλι τα ζευγαρώματα;
Δεν είδα εάν είχαν ζευγαρώσει ξανά...
Απλά και εγώ φοβήθηκα να το πάρω Γιατί Δεν εχω εμπειρια.
Το θέμα είναι τι κάνω στην επόμενη γεννα; Μήπως να βγάλω τον αρσενικο; Και εάν Ναι, Πότε τον βγαζω;!

Έχεις ενδείξεις ότι παρενοχλεί ο αρσενικός;
Σε αυτό το μικρό είδα πως είχε λίγο ξεραμένο αίμα στην κοιλιά. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ποιος ο λόγος να πεθαίνουν ταισμενα μωρα;!

Τον αρσενικό τον βγάζεις από το κλουβί μόνο αν έχεις ενδείξεις ή έχεις παρατηρήσει επιθετικότητα προς τους νεοσσούς.Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσής του.

Τον αρσενικό τον βγάζεις από το κλουβί μόνο αν έχεις ενδείξεις ή έχεις παρατηρήσει επιθετικότητα προς τους νεοσσούς.Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσής του.
Τα τσιμπηματακια Δηλαδή που είχε το τελευταίο μωρο; Γιατί πριν 4 μέρες είδα το ίδιο και στο μπούτι.
Και ας πούμε ότι δε φταίει ο αρσενικός. Ποιος ο λόγος να πεθαίνουν ειδικά τα 3 ταισμενα; Και για ποιο λόγο ένα ένα που πέθαινε το επαιρνε εκείνος προς την τρύπα εξοδου;

Αν όντως είχε τσιμπιματάκια όπως λες, τότε είναι λόγος απομάκρυνσης του αρσενικού.

Ποιος ο λόγος να πεθαίνουν ειδικά τα 3 ταισμενα;
Μπορεί ο θάνατός τους να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, συνέπεια αδύναμων γονιδίων από τους γονείς.

Και για ποιο λόγο ένα ένα που πέθαινε το επαιρνε εκείνος προς την τρύπα εξοδου;
Πιθανολογώ ότι ήταν προσπάθεια καθαρισμού της φωλιάς από ένα "ξένο" σώμα πλέον.

Μπορεί ο θάνατός τους να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, συνέπεια αδύναμων γονιδίων από τους γονείς.
Το Τι θέλεις να πεις με Αυτό, μπορείς να με ενημερωσεις;
Μήπως οφείλεται και στην ηλικία των πουλιων; Δηλαδη το ζευγάρι είναι 1μιση χρονων

Τα πουλιά σου ηλικιακά είναι μια χαρά. Τα πάρροτλετ από τον πρώτο χρόνο και μετά θεωρούνται σεξουαλικά ώριμα αλλά είναι ιδανικό να μπαίνουν σε αναπαραγωγή από τον ενάνιση χρόνο και ύστερα. Όσον αφορά το θέμα των γονιδίων, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των γονιδίων και κατά πόσο θα είναι ισχυρά συμβάλλοντας στην επιβίωση των απογόνων (είτε πρόκειται για πτηνά είτε για θηλαστικά). Ένας τέτοιος παράγοντας μπορεί να είναι το περιβάλλον διαβίωσης, οι συνθήκες διαβίωσης και φυσικά τα κληροδοτημένα γονίδια των γονέων από τους "προγόνους" τους. Στη φύση τα θηλυκά επιλέγουν να ζευγαρώσουν με τα πιο ισχυρά αρσενικά γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Τα ισχυρότερα γονίδια που εξασφαλίζουν την διαιώνιση του είδους. Στις δικές μας αναπαραγωγές τα θηλυκά στερούνται αυτού του δικαιώματος. Ένας άλλος παράγοντας, πολύ σημαντικός, που επηρεάζει την ποιότητα των γονιδίων είναι η αιμομιξία. Νεοσσοί προερχόμενοι από αιμομικτικές γραμμές αναπαραγωγής έχουν πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης.Βεβαιώσου ότι τα πουλιά που έχεις δεν είναι αδέρφια.

Στη δική σου αναπαραγωγή πιστεύω δύο παράγοντες επηρέασαν την όλη διαδικασία αρνητικά είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό. Ένας παράγοντας είναι αυτό που σου είχα τονίσει και παλαιότερα, σχετικά με το γεγονός ότι τα πουλιά σου είναι ταϊσμένα στο χέρι, το οποίο είχε αναλύσει άψογα και η Μαρία. Ο δεύτερος είναι η απειρία των πουλιών μια και απ' ότι καταλαβαίνω είναι η πρώτη τους γέννα. Και μια παρένθεση: επιθετικότητα μπορεί να εκφράσει και το θυλυκό γι αυτό μην επικεντρώνεις μόνο την προσοχή σου στο αρσενικό.

Κρίμα Ιωάννα. Εγώ θα το απέδιδα στην απειρία των γονιών. Απο τη δεύτερη-τριτη φορά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τα υπόλοιπα. Οριακά προλαβαίνεις άλλη μια γέννα (αν τα βλέπεις έτοιμα και να δείχνουν ενδιαφέρον) για τις θερμοκρασίες της Αθήνας και με την προυπόθεση του σκιερού και κάπως δροσερού σημείου.

Ανέστη μου τα έχω σε πολύ καλο σημείο πιστεύω. Στην αυλή κατ ω από τη λεμονια μας,τα πιάνει ο ήλιος την κατάλληλη ωρα και γενικά είναι δροσερά. Μέχρι πότε είναι η αναπαραγωγική περιοδος τους Δηλαδή, αν θυμάμαι καλά Μάιο με Ιούνιο και ξανά από Σεπτεμβρη;

Ανέστη μου τα έχω σε πολύ καλο σημείο πιστεύω. Στην αυλή κατ ω από τη λεμονια μας,τα πιάνει ο ήλιος την κατάλληλη ωρα και γενικά είναι δροσερά. Μέχρι πότε είναι η αναπαραγωγική περιοδος τους Δηλαδή, αν θυμάμαι καλά Μάιο με Ιούνιο και ξανά από Σεπτεμβρη;

Αν ακολουθούν τις αμαζόνες που ζευγαρώνουν αυστηρά σε συγκεκριμένη εποχή τότε εως το καλοκαίρι. Νομίζω όμως ότι τα πάροτλετς ζευγαρώνουν κι αργότερα αφού θυμάμαι ότι η @Sissy τα έπαιρνε χειμώνα τα μωρά.

Αν ακολουθούν τις αμαζόνες που ζευγαρώνουν αυστηρά σε συγκεκριμένη εποχή τότε εως το καλοκαίρι. Νομίζω όμως ότι τα πάροτλετς ζευγαρώνουν κι αργότερα αφού θυμάμαι ότι η @Sissy τα έπαιρνε χειμώνα τα μωρά.
Ναι γιατί Εγώ τη μικρή την πήρα Νοέμβριο ή αρχές Δεκέμβρη και ήταν 2 μηνών!

Οριακά προλαβαίνεις για άλλη μία φορά μέχρι τέλος Μαϊου, αρχές Ιουνίου βγάζεις τη φωλιά και μετά από τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου την ξαναβάζεις.

... Νομίζω όμως ότι τα πάροτλετς ζευγαρώνουν κι αργότερα αφού θυμάμαι ότι η @Sissy τα έπαιρνε χειμώνα τα μωρά.
Ο Μάριος γεννήθηκε Νοέμβριο και ο Κάρλο Αύγουστο (Φοίβος) Ανέστη:)

Back