Διατροφή Να δώσω αυτά τα χόρτα στα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alicedros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alicedros

PB Supporter
Εγγραφή
21 Ιουν 2010
Μηνύματα
12.448
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!
Χθες μας έφερε η γιαγιά μιας φίλης μου κάτι χόρτα από το νησί (Λειψούς)! Μυρίζουν πολύ ωραία και είναι ολόφρεσκα αλλά από χόρτα δεν έχω ιδέα και δε ξέρω αν μπορώ να δώσω στα καναρίνια μου. Γι αυτό ανέβασα φώτο! Αν ξέρετε πείτε μου τι χόρτα είναι κι αν επιτρέπεται να φάνε τα μικρά μου!
Ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • 1624583_584650788296215_1684307650_n.webp
    1624583_584650788296215_1684307650_n.webp
    23,8 KB · Προβολές: 276
Αν τρώγονται από εμάς να τα δώσεις και μη φοβάσαι τίποτα. Τώρα τι αποδοχή θα έχουν αυτό είναι άλλο καπέλο αλλά συνήθως τρώγονται καλά από τους φίλους μας.
 
Δεν τους έδωσα γιατί δεν απάντησε κανείς και φοβήθηκα.. Πάντως έφαγε η γιαγιά μου και η μαμά μου και μου είπαν πολύ ωραία και γλυκά! Δεν έπαθαν τίποτα οπότε θα δώσω αύριο στα καναρίνια! 😛 Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!
 
Αλίκη το δεξιό φυτό μου φέρνει για ζοχό! Το αριστερό δεν βοηθά η φώτο (μακρινή) να σου πω!
 
Oχι να μη τους δωσεις κατι που δεν γνωριζεις τι ειναι, δωσε καλυτερα κανενα μαρουλακι, σπανακι,ζοχο,τσουκνιδα και τοσα αλλα που υπαρχουν... Εκτος κι αν θελεις να κανεις πειραμα :)
 
Αν είναι ζοχός να τους βάλεις! Βγάλε μια πιο κοντινή καλέ να σιγουρευτούμε όπως λέει και ο Πάνος!
 
Βρε τι λέτε λες και θα τους δώσει κάποιο δηλητήριο δώσε τους και μη φοβάσαι αν πάθουν κάτι θα σου στείλω εγώ άλλα ποιο πολύ για άγριο σέσκουλο πάει Άλεξ.
 
Αλικη κατσε να περασουν λιγες ωρες να δεις τι θα παθουν οι δικοι και αν δεν παθουν τιποτα να τους τα δωσεις 😀 αστειακι. Δεν νομιζω να παθουν τιποτα τα λαχανικα που δεν τρωνε είναι λιγα μετρημένα στα δαχτυλα του ενoς χεριου, τωρα αν θα τους αρεσουν όπως λεει και ο Ανδρεας δεν το ξερεις είναι αναλογα και το πως εχουν μαθει.
 
Παιδιά ρώτησα! το ένα είναι ζοχος και το άλλο δε ξέρουμε... Θα τους έβαζα ζοχο αλλά η μαμά μου πήρε και τα βρασε όλα! Βραστά δεν τα τρώνε έτσι;

Πάντως Γιάννη οι δικοί μου καλά είναι! 😀 😛

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Και σένα Ανδρέα για την προσφορά σου να μου δώσεις άγρια.
 
Ανδρεα τι αγρια θες να δωσεις; 😀

βραστα οχι δεν υπαρχει λογος εχουν χασει τις θρεπτικες τους ουσιες καλυτερα ωμά.
 
Μέχρι να έρθει ο Αλέξανδρος από τα Χανιά δεν με έβαζε ο τόπος και είπα να βγω έξω να ξεδώσω λίγο μάζεψα χόρτα για την οικογένεια μου και για τα πουλάκια οπότε το μενού αύριο έχει λίγες κοκκινογούλες ραδίκια είναι γαλατσίδες ζοχούς και γαρδελόχορτο που λέει και ο Νικολάκης.

01-OnV0CNO.webp02-xYw0mVg.webp03-t8XpzbT.webp
 
Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω σχετικά με την πρασινάδα... Η καρδερίνα μου τρώει μαρούλι όποτε της δώσω και μάλιστα τρελαίνεται γι αυτό! Το ίδιο και τα καναρίνια μου, αλλά! Τους ψιλοπιάνει ελαφριά διάρροια (τα κάνουν μαλακά δλδ!)... Φυσιολογικό? Τους βάζω μία στις 10 μέρες και αν.. Τι άλλο από πρασινάδα μπορώ να τους δώσω; Ειδικά στα καναρίνια; Διαβάζω για τσουκνίδες που γράφετε και αναρωτιέμαι! Ισχύει;
 
Να δίνεις τα πάντα! Δες μόνο αυτά που τους προκαλούν προβλήματα δεν πρέπει, καρότο μπρόκολο σπανάκι είναι ότι καλύτερο! Το μαρούλι να το πλένεις πολύ καλά και εξου να το στεγνώνεις! Τσουκνίδα ένα πολύ καλό βότανο! Δίνε συχνά αρκεί να μην είναι από τις άκρες του δρόμου!
Άσχετο η καρδερίνα σου είναι γεννημένη σε κλουβί ή όχι;
 
Η καρδερίνα μου είναι δώρο της πεθεράς μου (είδε πόσο μας άρεσε και μας την έδωσε πριν χρόνια..) και είναι άγρια! Είχε 2 και μας έδωσε τη 1! Δεν γεννήθηκε σε κλουβί! Της μιλάμε και μας σφυρίζει πλέον, σαν να μας καταλαβαίνει (μετά από 3 χρόνια..)! Εϊναι πολύ φιλική, αλλά δεν κάθεται και να την πιάσεις (εννοείται!)! 😀
Είναι φανταστική αν και δυστυχώς δεν κατάφερα έως τώρα να βρω θηλυκιά να ζευγαρώσουν! Θα το ήθελα πάρα πολύ! Ο "γεράκος" μου θα πάει αζευγάρωτος μάλλον!
😀! Πάντως, η ερώτηση για τις τσουκνίδες ήταν για την κουβέντα, μιας και δεν ξέρω αν θα βρω κάπου, που να μην είναι βρωμισμένη στο έπακρο! Θα παραμείνω στα χορταρικά που τρώμε εμείς στο σπίτι, απλά θα τα δώσω ωμά.. Πάντως, μπρόκολο που τους έβαλα, δεν το τίμησε κανείς! Δεν ξέρω γιατί.. Μήλο και καρότο τρώνε όλοι τους.
 
Να προτιμάς κυρίως τα φυλλώδη λαχανικά με όσο το δυνατόν πιο σκούρο χρώμα, αλλά και τα υπόλοιπα σε οποιοδήποτε έντονο βαθύ χρώμα (καρότο, κόκκινες πιπεριές κ.λπ.).

Είναι φυσιολογικό να είναι κάπως υδαρά τα περιττώματα τους όταν τρώνε λαχανικά. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα ούρων. Γι' αυτό, όταν έχουμε υποψία για ασθένεια δίνουμε μόνο σπόρους προκειμένου να διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει.
 
Σταύρο, το λάχανο (ανοιχτόχρωμο) το αποφεύγουμε; Κάπου στο φόρουμ διάβασα ότι είναι όξυνο (?). Ποιά απαγορεύονται; Ρωτώ επειδή εμείς τρώμε συχνά λάχανο σε σαλάτα αλλά και σε φαγητό, είπα μήπως να το χρησιμοποιούσα.. Αλλά ποτέ έως και σήμερα δεν το δοκίμασα. Τώρα, όσο αφορά Ταραξάκο και Ρίγανη ή Θυμάρι, είναι καλά μόνο για τις καρδερίνες ή και για τα καναρίνια;
 
Δεν απαγορεύεται το λάχανο, απλά τα άλλα είναι ακόμη πιο θρεπτικά.

Τα βότανα κάνουν καλό σε όλα τα πουλιά.
 
Γειά σου Αντρέα με τα ωραία σου... Παιδιά, μάθετε τα άγρια χόρτα της πατρίδας μας... Δείτε φωτογραφίες από το ίντερνετ (η ρωτήστε τους γονείς σας) μάθετε και δίνετε άφοβα στα πουλιά πικραλίδα, ταραξάκο, αγριομάρουλο, ζωχούς, τσουκνίδα, αντράκλα, καλέντουλα, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό κ. Α... Και τους αρέσουν και συμβάλλουν σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.
Εξάλλου οι μεγάλες εταιρίες, μας προσφέρουν σε μπουκαλάκια και συνήθως σε τσουχτερές τιμές προϊόντα και συμπληρώματα, που βασίζονται κυρίως στα φυτά που εμείς έχουμε άφθονα και δωρεάν στην Ελληνική φύση.
Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας | olympia.gr/2010/12/07/τα-άγρια-φαγώσιμα-χόρτα-της-ελλάδας/
 
Νίκο, ευχαριστώ για το link.. Αλλά έχω ακούσει και για κάποια που μοιάζουν με το αγριοράδικο και είναι δηλητηριώδη για όλους μας (ανθρώπους και πουλιά). Δεν τολμώ να πάω να μαζέψω χόρτα. Προτιμώ να τα πληρώσω στη λαϊκή, αφού αυτοί που τα μαζεύουν ξέρουν κάτι παραπάνω! Φύλαγε τα ρούχα σου! Πριν λίγο καιρό είχα ακούσει για κάποια που μαζί με τα ραδίκια, είχε δώσει σε κάποιους γνωστούς της (ηθελημένα!) αυτό το χόρτο που έμοιαζε με το ραδίκι για να τους δηλητηριάσει! Και το πέτυχε. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι άθελά μου θα βάλω τα χέρια μου, να βγάλω τα μάτια μου!
:D
 
Back
Top