Διατροφή Να δώσω αυτά τα χόρτα στα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alicedros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό που λες είναι το διαβολόχορτο και μοιάζει με βλήτο.. Σιγά σιγά θα δεις που και συ θα μάθεις να τα ξεχωρίζεις..Άσε που με την τρόικα θα γίνουμε όλοι εξπέρ ..
*Πραγματική ιστορία...
Πρωϊ καθημερινής στην Παιανία, κατεβαίνω από το αμάξι να κόψω χόρτα για τα πουλιά..
Σταματάει ένα αυτοκίνητο, ανοίγει το παράθυρο του συνοδηγού και μου λέει ο οδηγός..''φίλε, είδες πως μας κατάντησαν τα καθάρματα;... Να τρέχουμε να μαζεύουμε χόρτα... Και που θα φθάσουμε ακόμα''
Άντε μετά να του πεις ότι είναι για τα καναρίνια..
 
😀! άστα να πάνε! Δεν είναι του παρόντος θέματος, αλλά όντως δες που καταντήσαμε! 😀
εγώ έχω εδώ στη γειτονιά κάποια αγριόχορτα, αλλά και πρασινάδα... φοβήθηκα όμως να κόψω και να δώσω στα πουλιά
 
Η καρδερίνα μου είναι δώρο της πεθεράς μου (είδε πόσο μας άρεσε και μας την έδωσε πριν χρόνια..) και είναι άγρια! Είχε 2 και μας έδωσε τη 1! Δεν γεννήθηκε σε κλουβί!

Τι γίνεται ρε παιδιά εδώ; Περισσότερο για πιασμένα παρά εκτροφής διαβάζω.

Και μετά κάνουμε κουβέντα για κανόνες, αλλαγή κουλτούρας και άλλα πολλά.

Κρίμα. Πολύ κρίμα...
 
Η καρδερίνα μου είναι δώρο της πεθεράς μου (είδε πόσο μας άρεσε και μας την έδωσε πριν χρόνια..) και είναι άγρια! Είχε 2 και μας έδωσε τη 1! Δεν γεννήθηκε σε κλουβί! Της μιλάμε και μας σφυρίζει πλέον, σαν να μας καταλαβαίνει (μετά από 3 χρόνια..)! Εϊναι πολύ φιλική, αλλά δεν κάθεται και να την πιάσεις (εννοείται!)! 😀
Είναι φανταστική αν και δυστυχώς δεν κατάφερα έως τώρα να βρω θηλυκιά να ζευγαρώσουν! Θα το ήθελα πάρα πολύ! Ο "γεράκος" μου θα πάει αζευγάρωτος μάλλον!
😀! Πάντως, η ερώτηση για τις τσουκνίδες ήταν για την κουβέντα, μιας και δεν ξέρω αν θα βρω κάπου, που να μην είναι βρωμισμένη στο έπακρο! Θα παραμείνω στα χορταρικά που τρώμε εμείς στο σπίτι, απλά θα τα δώσω ωμά.. Πάντως, μπρόκολο που τους έβαλα, δεν το τίμησε κανείς! Δεν ξέρω γιατί.. Μήλο και καρότο τρώνε όλοι τους.
Φίλε cardellino ..3 xρόνια την έχει ο Xρήστος και ποιός ξέρει και πόσο καιρό η πεθερά του. Ανεξάρτητα από το σωστό και τυπικό, θεωρείς ότι αυτή η καρδερίνα πλέον, δεν είναι σαν τις εκτροφής;
Μην κολλάμε στους όποιους κανόνες. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολλοί είτε κυρίως από άγνοια (γιατί δε νομίζω να μπορείς να εξηγήσεις στην κάθε πεθερά και στον οποιοδήποτε παππού τι σημαίνει εκτροφής), είτε από συνήθεια, είτε από ευκολία, είτε ίσως και από συμφέρον, δεν θα αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπία. Αυτό το παιδί όμως τώρα ξέρει.. Και θ'αλλάξει. Τη νέα γενιά στοχεύουμε και εκεί θα φανούν και τα αποτελέσματα της εδώ προσπάθειάς μας. Μη γινόμαστε αφοριστικοί και κυρίως μη στρουθοκαμηλίζουμε.
 
Παιδιά συνεχίστε αυτήν την κουβέντα εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τα-Φόρουμ-των-Ιθαγενών-Πουλιών-και- Υβριδίων-λειτουργούν-ξανά.18656/

Αυτό το θέμα είναι για χόρτα.
 
Με το μήνυμα αυτό τα παιδια λαμβάνουν ότι και τα πιασμένα μια χαρά ζουν στα κλουβιά και μια χαρά ηρεμούν. Αυτή είναι η ένσταση. Είναι λάθος η άποψη μου; Άδικο έχω;
 
Με το μήνυμα αυτό τα παιδια λαμβάνουν ότι και τα πιασμένα μια χαρά ζουν στα κλουβιά και μια χαρά ηρεμούν. Αυτή είναι η ένσταση. Είναι λάθος η άποψη μου; Άδικο έχω;
Προσωπικά δεν έχω ιδέα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Την άποψή σου πάντως μπορείς να την πεις ελεύθερα, όπως μπορείς επίσης να παροτρύνεις τον @grekosdx να την αφήσει ελεύθερη, αν αυτό πιστεύεις ή να στραφεί σε πουλιά εκτροφής ή οτιδήποτε άλλο νομίζεις ότι θα κάνει σαφές πως το μήνυμα που περνάει από τη συζήτηση είναι λανθασμένο.
 
Θα συμφωνήσω με το Νίκο.. Δεν νομίζω ότι έπρεπε να πάρω και το ιστορικό του πουλιού, για να μην θιχτεί κάποιος στο μέλλον! Το είχε, μας το έδωσε! Και το πήρε από κάποιον που είχε πουλιά! Απλά επειδή ήταν σχετικά απλησίαστη πάντα, θεώρησα ότι δεν είναι γέννα κλουβιού! Ας μην κολλάμε σε τέτοια, όταν το ποστ αναφέρεται σε άλλο θέμα.
 
Καλησπερα παιδια εχθες μας φέρανε αυτα τα χορταράκια καθως και μπροκολα απο καπου στην Πελοπόννησο δεν ξερω που 😛
Θα ηθελα εσεις που τα ξερετε να μου πειτε τι χορτα ειναι καθως και τι περνουν τα πουλια με αυτα, ειναι πρασινα και πανω εμφανιζουν στην κορυφη πολλα μικρα κιτρινα ανθακια, δεν ξερω αν η φωτο βοηθα.
9nqk.jpg
 
Βρούβες ή αλλιώς πικράσταχα τα λέμε εδώ !
Να λέω την αλήθεια δεν έχω δώσει ποτέ μου τέτοιο χορταρικό και δεν γνωρίζω να σου πω Γιάννη αν έχουν να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο εν συγκρίσει με άλλα που δίνουν ότι καλύτερο διατροφικά !

Το βέβαιο είναι ότι βρασμένα με λεμονάκι είναι ένα και ένα για εμάς! Αν συνοδεύεται και με ψαράκι... μμμμμ δεν περιγράφω άλλο.. 😛
 
Να σαι καλα θα το ψαξω παντως, τους εδωσα ενταξει το σπανακι ας πουμε το τσακιζουν σε σύγκριση με αυτο, ισως το μαθουν ομως. Ειχε μελλιγκρα τωρα αν ειναι καλο η κακο αυτο δεν ξερω 😛 Tα εβαλα στο ξυδακι πλυθηκαν καλα βραστηκαν και μερικα.
 
Βρε Γιάννη, με τη μελίγκρα τους τα δίνεις.. Είναι σα να τρως εσύ χόρτα και να σου λείπει το ψάρι η το κρέας... Τους αφαίρεσες τον πρωτεϊνούχο ζωϊκό μεζέ..
 
Είχε και ένα πράσινο σκουλήκι δεν το ξερα λέω άσε μην πάει πάνω τους και έχω αλλά μετά... Την επόμενη θα το ξέρω τουλάχιστον..
 
Τα φύλλα από το κουνουπίδι πάντως, τα έκαναν... φύλλο και φτερό! Έμειναν μόνο κάτι ίνες από τον κορμό του φύλλου! Το είχε αναρτήσει κάποιος φίλος /φίλη εδώ στο φόρουμ και είπα να το δοκιμάσω, αντί να τα πετάξω... Όλα καλά. Μάλιστα, έφαγαν και τα πουλάκια από αυτά, μόνα τους αλλά και μέσω της τροφής που ταϊζει ο πατέρας τους και δεν είχαμε κανένα θέμα!
 
Αν είναι καλά πλυμένα και τα μικρα πάνω από εφτά ημερών γιατί να έχεις θέμα άλλωστε;
Μας φοβίζαι όλους αυτό που ακούγαμαι στα πετ μην δίνετε χόρτα και φρούτα προκαλούν. Διάρροια πάρε αυτό το ειδικό στικ με φρούτα
 
Γιάννη, παλαιότερα έδινα κι εγώ στικάκια αυγού-σπόρων-μελιού στα πουλιά, τα οποία έδειχναν να τα λατρεύουν και χωρίς να παχαίνουν.. Αλλά κοστίζουν και οι καιροί δύσκολοι γαρ.. Οπότε, δίνω μηλαράκι, μπανανούλα, λαχανικά, ότι έχουμε σπίτι.. Όχι όξυνα βέβαια (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι κλπ)!
 
Χρήστο γνωρίζεις αν προκαλούν κάτι τα όξινα;
Μια πτηνίατρο (καθηγήτρια κτηνιατρικής στο ΑΠΘ) που είχα ρωτήσει με είπε να τα δοκιμάσω όλα και να τους δίνω ότι τους αρέσει, απλά να μην έχουν υγρασία και να μη το παρακάνω με τη συχνότητα (2-3 φορές την εβδομάδα).

Καλημέρα σε όλους!
Χθες μας έφερε η γιαγιά μιας φίλης μου κάτι χόρτα από το νησί (Λειψούς)! Μυρίζουν πολύ ωραία και είναι ολόφρεσκα αλλά από χόρτα δεν έχω ιδέα και δε ξέρω αν μπορώ να δώσω στα καναρίνια μου. Γι αυτό ανέβασα φώτο! Αν ξέρετε πείτε μου τι χόρτα είναι κι αν επιτρέπεται να φάνε τα μικρά μου!
Ευχαριστώ!
Αλίκη το αριστερό της φωτογραφίας μοιάζει με παπαρούνα.

papaverrhoeas-plant.jpg


Το άλλο μάλλον ζοχός.
 
Γρηγόρη, δεν θυμάμαι τι ακριβώς πρόβλημα δημιουργούν... Κάτι με το στομάχι αν θυμάμαι καλά, επειδή είναι όξυνα κλπ. Αν το ξαναβρώ, θα το αναρτήσω. Τώρα, από την άλλη, αφού η φίλη μας εδώ κάνει αυγοτροφή με όλα αυτά μέσα (όχι λεμόνι εννοείται!) και βάζει πορτοκάλι και μανταρίνι, δεν μπορώ να πω κάτι! Κι εγώ έπεσα από τα σύννεφα.. Είπαμε, γειράσκω αεί διδασκόμενος! Όσο για τα χόρτα, δεν πρέπει να είναι υγρά, επειδή το πολύ νερό απλά τους κάνει υγρές κουτσουλιές, με αποτέλεσμα να μας ανησυχεί λίγο... Πάντως, η καρδερίνα μου δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως θέμα, ακόμη κι αν φάει 1 φύλλο μαρούλι σήμερα, 1 φυλλαράκι μπρόκολο αύριο και 1 κομμάτι αντίδι μεθαύριο! Μόνο τα καναρίνια πρέπει να το έχουν αυτό!
 
Xρήστο, όντως και καθημερινή χορήγηση σε χορταρικά-λαχανικά να κάνεις, η καρδερίνα τα τρώει, αλλά επειδή αυτά τα πουλιά είναι επιρρεπή σε εντερικά προβλήμτα, θα σου πρότεινα - εντελώς προληπτικά- να τα χορηγείς 2-3 φορές τη βδομάδα.
 
Εκείνα που δεν κάνουν υδαρείς κουτσουλιές λόγω της μικρής ποσότητας νερού που περιέχουν είναι τα αρωματικά βότανα όπως ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος κτλ. Δεν ξέρω αν μου έχει γίνει εμμονή αλλά πιστεύω η καλή υγεία των πουλιών μου στηρίζεται πολύ σ' αυτά. Εκείνο που μου κάνει τεράστια εντύπωση είναι με τι μανία πέφτουν στο στυφό δενδρολίβανο.
 
Back
Top