Αναπαραγωγή Νεοσσοί τιμπράντο κλάσικο 2016

η βολτα στην εξοχη με τα πουλια.. Μερος της εκπαιδευσης τους..
.. Πολύ ωραία εικόνα..ως εικόνα,Λευτέρη!👍
έχεις την καλοσύνη να μας πεις σχετικά με την...υπαίθρια εκπαίδευση των timbrados ;
ισχύει και έχει υιοθετηθεί αυτή η μέθοδος απο τους περισσότερους εκτροφείς της ράτσας;
τι προσδίδει παραπανω η κίνηση αυτή στην ''εξέλιξη'' των πουλιών;
 
τι προσδίδει παραπανω η κίνηση αυτή στην ''εξέλιξη'' των πουλιών;
Όσο περισσότερο είναι εξοικειωμένα με ήχους και θόρυβος από το περιβάλλον εκτός του εκτροφείου, με κινήσεις αγνώστων ατόμων, με ήχους από τη μεταφορά με το αυτοκίνητο και γενικά με οτιδήποτε καινούργιο δεν γνωρίζουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να μη μπλοκάρουν. Να αντιδράσουν δηλαδή φυσιολογικά μπροστά στους κριτές όταν έρθει η ώρα για να αξιολογηθούν.
 
Επιπρόσθετα...
Όταν οι ωδικοί "μαθητές" από τις ημισκοτεινές "αίθουσες" διδασκαλίας τραγουδιού, βρεθούν στο πλούσιο φως του ήλιου... αυτόματα κελαηδούν ευχάριστα βγάζοντας προς τα "έξω" όλες τις νότες και τα τραγούδια που μάθαιναν αυτό το διάστημα.
 
Πολυ ομορφο θεαμα και πολυ ομορφες φωνες.
Μαρεσει που εδω μεσα μαθαινω ολο καινουρια πραγματα οσον αφορα τα καναρινακια που δεν εχω πολλες γνωσεις :)

Να ρωτησω τωρα εγω που ειμαι και αγχωδης.. Σε τοσο ανοιχτο μερος δεν υπαρχει περιπτωση να τα χτυπησει καποιο κρυο ρευμα;
 
με καλυψε ο Σταυρος ως απαντηση στις ερωτησεις σας.. Κυριως η μετακινηση με το αυτοκινητο, διαφοροι ηχοι και κινησεις(αν και τα δικα στη βεραντα απο ηχους και κινησεις ανθρωπων κλπ εχουν χορτασει), καλο ειναι να εχουν συνηθισει σε αυτα.. Προφανως δεν ειναι απαραιτητο να τα παει καποιος στην εξοχη ουτε συνηθιζεται απο τους εκτροφεις, αλλωστε αν θελει καποιος ηλιο τον βρισκει σε μια ταρατσα για παραδειγμα συν οτι τα πουλια θα κριθουν σε ενα δωματιο με μειωμενο φωτισμο φυσικο και παραλληλα τεχνητο-λαμπα. Οποτε καλυτερα ειναι να μετακινουνται σε διαφορους χωρους εντος σπιτιου εχοντας τις παραπανω συνθηκες. Περσυ τα πηγα στο σημειο αυτο μια φορα ενδιαμεσα στους διαγωνισμους, φετος τωρα πριν τον διαγωνισμο.. Δεν ειναι κατι που το κανω τακτικα δηλαδη αρκετες φορες, αλλωστε τωρα τα εχω σε μεγαλο βαθμο κλεισμενα και τα στηνω για κανα τεταρτο-20λεπτο να πουν στο δωματιο με μειωμενο φυσικο φως και αναμμενη λαμπα, οποτε εκει που τα αφησα πολλη ωρα στο φυσικο φως μαλλον δεν ηταν οτι καλυτερο, ισως μερικα που ειναι μικρα ηλικιακα ακομα και δεν εχουν ανοιξει τελειως να βοηθηθουν.
 
μου άρεσε πολύ αυτό στο τρίτο κλουβί που είναι σαν γκρι με άσπρο! Πολύ ξεχωριστό

Και να ήσουν η μόνη που της αρέσει αυτό το χρώμα στα timbrado😛.Απ' όσο ξέρω πολλοί είναι που έχουν αδυναμία στο συνδυασμό αυτό. Εμένα πάλι μου αρέσει το κλασσικό πράσινο.
 
Προετοιμασια για το 2ο φετινο διαγωνισμο το αλλο ΣΚ!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Η γωνια των τιμπραντο αποκτησε ρολοι(με τις νοτες του τιμπραντο) για να μην χανουν την ωρα..



 
Back
Top