Αναπαραγωγή Νεοσσός cockatiel πέθανε μετά την εκκόλαψη, τα άλλα δύο μεγαλώνουν κανονικά

Βασίλης123

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
75
Πόλη
Αίγιο
εχω αλλη μια απορια! Κοκατιλ μου γεννησαν και τωρα εχω δυο μικρα πρπ 15 μερων. επισης το 1 πεθανε ☹ και τα αλλα 2 δεν εχουν σκασει ακομα... 1) γιατι πεθανε το ενα και 2)γιατι δεν εχουν σκασει ακομα και 3) ποσα αβγα μπορει να κανει ενα κοκατιλ;
 
Να σου ζήσουν !
Πέντε αυγά έκανε; Μέσα στα πλαίσια είναι. Δηλαδή δύο ζουν, ένα πέθανε και δύο δεν έχουν εκκολαφθεί;. Πόσες μέρες έχει που έκανε το τελευταίο αυγό; Αν είναι πάνω από 20 μέρες προφανώς είναι άσπορα.
Γιατί πέθανε; Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να πεθάνει ένας νεοσσός. Πρέπει να μας πεις περισσότερα, αν τάιζαν οι γονείς, αν ήταν το πρώτο ή το τελευταίο πουλάκια και πάλι όχι ότι θα σου πούμε με σιγουριά.
Διάβασε αυτά Cockatiel (Κοκατίλ) Παπαγάλοι & Θνησιμότητα των νεοσσών στη φωλιά .
Όλα καλά να πάνε με τα υπόλοιπα. Όποτε θέλεις μπορείς να μας βάλεις και κάποιες φωτογραφίες και επίσης να γράφεις δυο κουβέντες παραπάνω, μην προσπαθούμε να σε ενημερώσουμε κάνοντας μαντεψιές από τα γραφόμενά σου. :)
 
φωτογραφιες θα βαλω σε λιγο καιρο γιατι η φωλια τους εχει μια τρυπα και δεν φαινονται καλα. Ναι 5 εκανε και κεινο που πεθανε πιστευω οτι πεθανε απο το κρυο γιατι υα εχουμε ολοι μερα εξω και στο μπαλκονι βεβαια εχει τεντεσ και προστατευονται απο τον αερα και δεν μπορουν να πανε τρωκτκα εκει αλλα θυμαμαι οτι εκεινη την μερα αργησα να τα παω μεσα για να κοιμηθουν. επεισης ειναι αγρια και δεν μπορω να τα εχω ελευθερα στο σπιτι ☹ αλλα τα μικρα τους θα τα εκπαιδευσω και θα τα παρω περιου 2 μηνων μην κανω κατι λαθος με την κρεμα και πεθανουν! Εχουν περασει 10 -15 που εκανε αυτα τα αυγα και λιγοτερο! Ομως δεν 3ερω ακριβως αν ειναι 2 η 1 αυγο που δεν εχει εκκολαυθει αλλα νομιζω 2 ! Ειμαι σχεδον 100 τοις 100 σιγουρος!
 
Πρέπει να τα αφήσεις τότε, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί όλος ο κύκλος των αυγών. Έχει διαφορά 10 ή 15 μέρες. Άστα ένα 10ήμερο ακόμα. Εκτός αν κάποιο άσπορο σπάσει και λερώσει την φωλιά θα πρέπει να καθαρίσεις αναγκαστικά.
Τα έχεις το πρωί έξω και τώρα που κλωσσάνε το βράδυ τα μεταφέρεις; Δεν είναι γενικά σωστό. Τώρα αν το ανέχονται τα πουλιά σου τι να σου πω. Μήπως όμως και ο θάνατος του νεοσσού οφείλεται σ' αυτές τις μετακινήσεις; Κανονικά δεν ενοχλούμε κατά την αναπαραγωγή και δεν αλλάζουμε θέσεις το κλουβί.
Ναι μετά τους 2 μήνες άρχισε κι εσύ σιγά σιγά να δίνεις κάποιο γεύμα, θα σε μάθουν εύκολα τα μικρά.
Άντε με το καλό και τα υπόλοιπα!
 
γενικα που τα μεταφερω δεν εχουν προβλημα και εκεινο που πεθανε, πεθανε ακριβως την ιδια μερα πριν το μεταφερω γιατι το παρατηρουσα! Και αμα ειναι ασπορα και λερωσουν την φωλια να δω πως θα την καθαρισω 😛

αληθεια πως; θα πρεπει να μετακινησω και τα μωρα; αλλα και τα μεγαλα θα ειναι επιθετικα και δεν θα με αφηδουν νομιζω
...
 
για την ωρα αστα ως εχει ακομα και ασπορα να είναι τα αυγα γινονται μαξιλαρι να ακουμπουν το κεφαλι τους και να ταιζονται τα μικρα. Και για να σε μαθουν στους δυο μηνας ξεκηνησε δινε καποια γευματα και συ όπως σου λεει και η Μαρια και γενικα να τ εχεις στα χςρια σου καποιο διαστημα για να σε μαθουν και μετα στο κλουβακι με τη μαμα και το μπαμπα.
 
απο ποιο μηνα και μετα δεν θα τρωνε κρεμα, απο ποτε να τα βαλω σε ξεχωριστο κλουβι απο τους γονεις τους; και το αυγο ( τελικα 1 ειναι ) δεν το κλοθουν οι γονεις του. ☹..
 
γεννησε και το σκυλι μου χτεες ( το 1 απο τα 4 ) 5 κουταβια! Δεν ξερω τι να πρωτοκανω! τελικα αφου δεν το κλοθουν ειναι ασπορο;
 
Να σου ζήσουν! Αν έχουν μείνει στην φωλιά χωρίς να τα κλωσσάει, αφαίρεσέ τα
 
τελικα θα ασχοληθεις με το πουλι 'η το σκυλι. Ασε το πουλακι να το μεγαλωσουν οι γονεις του να παρει τα αναγκαια αντισωματα σε κανα δυο μηνες ξεκινας να τα βγαζεις να δινεις και συ κανενα γευμα να σε μαθει το πουλακι για να το βαλεις σε αλλο κλουβι θελεις πολυ χρονο ακομα μη βιαζεσε.
 
ευχαριστω! Και με τα 2 φυσικα ετσι κι αλλιως απο το σκυλι το εχω 3ερω γτ εχει γεννησει αλλες 3 φορες... και το σκυλι και το πουλι θα τα αφησω στους γονεις τους φυσικα!
 
Βασίλη συγγνώμη για το off topic αλλά τα σκυλάκια μετά τι τα κάνεις; Τα χαρίζεις; Και γιατί τόσες γέννες;

Καλό θα ήταν με τόσα σκυλάκια στα κλουβιά και με τόσα αδέσποτα πρώτα να υιοθετηθουν αυτά και μετά να ζευγαρωσουμε τα σκυλιά μας.
 
θα τα κρατησω! αυτο το σκυλι που γεννησε το παρατησαν στο σπιτι μας και εγω το πηρα και το φροντισα!
 
Μπράβο Βασίλη πόσα γέννησε τελικά; Στειρώστε το τώρα μετά τον απογαλακτισμό.
Με τα κοκατιλάκια τι έγινε;
 
ok ! 5 γεννησε και τα κοκατιλ εχουν δυο μικρα το ενα 15 ημ το αλλο 13 πρπ ! το αβγο θα το βγαλω ... αφου δεν το κλοθουν οπως μου ειπες!
 
Αν το Σάββατο ήταν 15, σήμερα θα είναι 17. Άσχετα απ' αυτό, μπορείς αν δεν δημιουργούν πρόβλημα οι γονείς γιατί τότε ίσως τα εγκαταλείψουν. Εξαρτάται από την σχέση σου μαζί τους δηλαδή. Εννοείται με σχολαστικά καθαρά χέρια.
 
λεω μεχρι 20 γτ δεν 3ερω ακριβως ποτε γεννηθηκαν ! σμρα τα χαισεψα αλλα δεν θα το ξανακανω για να μην τα εγκαταληψουν ! Με τους γονεις δεν εχουμε και πολυ καλες σχεσεις γτ δεν ειναι ημεροι και τους πηρα για αυτο τον λογο... στο πετσοπ απο που το πηρα μου ειπαν οτι ειναι ετοιμο για γονοιμοποιοηση οποτε το πηρα! Ομως ασχολουμε αρκετα μαζι τους την μερα αν και ειναι αγριοι!

ετοιμα *
τα *
 
Back
Top