Αναπαραγωγή Νεοσσός cockatiel πέθανε μετά την εκκόλαψη, τα άλλα δύο μεγαλώνουν κανονικά

μια ερωτηση ακομα! το μεγαλυτερο απο τα μωρα κοκατιλ ( 20 ημερων ) εχει βγει εξω απο την φωλια του! Να το ξαναβαλω μεσα;!
 
Είναι η ώρα του να βγαίνει που και που. Το βράδυ δεν κοιμάται μέσα; Έξω που βγήκε κάθεται στο κλαρί; Το βλέπεις να δυσκολεύεται ή να έπεσε κατά λάθος;
 
πρωτη μερα βγηκε! Γι αυτον τον λογο ρωτησα κυριως, κν το βαλω να κοινηθει στη φωλια του! Δεν καθεται στο κλαρι, καθεται στον πατο... Καταρχας δεν μπορει να πεταξει για να παει στο κλαρι! το βλεπω που παει κοντα στην φωλια. μηπως 8ελει να μπει μεσα; δεν ειδα αν επεσε...
 
Τότε ξαναβάλτο μέσα, ίσως έπεσε κατά λάθος. Δεν πρέπει να κάθεται στον πάτο. Φρόντισε το απόγευμα να αερίσεις το δωμάτιο μήπως υποφέρουν και από την σημερινή ζέστη.
 
δεν ειναι σε δωματιο! Ειναι στην βεραντα μας... Οκ θα το βαλω! Επισης ηθελα να ρωτησω το εξης : οταν πλησιαζω το χερι μου μου επιτιθεται, ειναι κατι ανησυχητικο η οχι; και... με πετσετα να το πιασω!;
 
Το μωρό ή οι γονείς σου επιτίθενται; Φυσικό είναι πάντως φοβάται.
Στην βεράντα κάνει πιο πολλή ζέστη από το σπίτι τέτοιες μέρες.
Ρίξε νερό το απόγευμα στο πάτωμα να έχουν ένα δροσερό βράδυ τουλάχιστον.
Πλύνε καλά τα χέρια σου και πιάστο είναι μαλακό το ράμφος του ακόμα δεν θα σε δαγκώσει δυνατά αν το κάνει.
 
εχω αλλες 3 ερωτησεις!
1. μπορω να τα βγαζω εκτος φωλιας και κλουβιου για 10 λεπτα την μερα για να με συνηθησουν;
2. το βραδυ να σκεπαζω τα πουλια;
3. η φωλια απο πανω ανοιγει τελειως! Να την αφησω ανοιχτη! ... Πηγα πρωτη μερα χτες να το κανω αλλα μετα παρατηρησα οτι παραπονιοντουσαν και την ξανασκεπασα και σταματησαν !
τι να κανω τελικα;
 
Εφόσον πιστεύεις ότι δεν ταράζονται και δεν υπάρχει περίπτωση να τα εγκαταλείψουν οι γονείς από την παρέμβασή σου, μπορείς να τα πιάνεις για λίγο.
Μπορείς να διαβάσεις αυτό το θέμα Ανατροφή νεοσσών με τη μέθοδο του co-parenting και να δίνεις ένα γεύμα την ημέρα εσύ.
Γιατί να τα σκεπάζεις τώρα μέσα στην ζέστη αν δεν το κάνεις μέχρι τώρα και δεν το έχουν συνηθίσει;
Όχι μην αφήνεις ανοιχτή την φωλιά, πρώτον οι γονείς νοιώθουν ανασφάλεια, δεύτερον κάποιος από τους γονείς μπορεί να σου βγει έξω σε ώρα που θα λείπεις ή και να δημιουργηθεί ατύχημα στους νεοσσούς προσπαθώντας να ξαναμπεί. Δεν είναι καλή ιδέα.
Πόσων ημερών είναι τώρα; Βάλε καμιά φωτογραφία.
 
ειναι 25 ημερων ! Παντα τα σκεπαζα αλλα σταματησα απο εχθες λογου ζεστης... Δεν θελω να τους ταιζω με κρεμα γτ φοβαμαι
μην κανω κατι λαθος! Ευχαριστω για τις συμβουλες... Θα βγαλω φωτογραφια αλλα ακομα δεν εχω κτλβει πως τις ανεβαζουμε!
 
Αν τα σκέπαζες συνέχισε να τα σκεπάζεις με ένα ελαφρύ ύφασμα, αφήνοντας περισσότερο μέρος ανοιχτό για να αερίζονται.
Καλό είναι να μην κάνουμε αλλαγές όταν ανατρέφονται νεοσσοί.
Εντάξει, καλά το σκέφτεσαι περί κρέμας. Βγάζε το λίγη ώρα κάθε μέρα, είναι ήδη αρκετά μεγάλο, να σε συνηθίσει.
Για φωτογραφίες είναι απλό, διάβασε εδώ petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ ίσως χρειαστεί να μικρύνεις τις φωτογραφίες, σου δίνεται και το εργαλείο στο άρθρο.
 
θα τις μεταφέρεις στον υπολογιστή και μετά θα τις ανεβάσεις εδώ εκτός αν μπορείς να τις μικρύνεις στο κινητό σου.
 
Βασιλη να χαιρεσαι τα μικρα σου... Με το καλο και στο κλαρι.. Συμβουλες ηδη πηρες αρκετες απο ολους στο φορουμ, να συμπληρωσω μονο οτι πρεπει να εχεις συνεχως καθαρο και δροσερο νερο τοσο στις ποτιστρες οσο και στην μπανιερα. Οσο αναφορα την σκυλιτσα σου και τα μικρα της σε παρακαλω οπωσδηποτε στειρωση(σε ενα φιλοζωικο συλλογο στοι
 
ευχαριστω ... Νερο να αλλαζω 2 φορες την μερα ειναι καλα η παραπανω ; Μου ειπαν στο πετσοπ να μην βαλω μπανιερα τωρα που εχουν γεννησει... με τα σκυλακια εξαφανιστηκαν ολα! Δεν ξερω πως εγινε παντως βρικαμε τα 2 ! Οπως εχω πει και απο πανω θα το στειρωσω! ...
 
Αλλαγή νερού δύο φορές την ημέρα είναι εντάξει. Καλά σου είπαν από το μαγαζί για την μπανιέρα. Ωστόσο καλό είναι τις όποιες απορίες σου να τις λύνεις αλλού από τα μαγαζιά.
 
ναι το ξερω! Επειδη δεν ηξερα αν ηταν αληθεια εψαξα και σε αλλα θεματα και ειδα οτι και εκει λενε να δεν πρεπει να βαζουμε μπανιερα σε αυτην την περιοδο!
 
το μεγαλυτερο απο τα 2 κοκατιλακια σημερα το πρωι βγηκε εξω απο τη φωλια! το ξαναβαλα στην φωλια αλλα παλι μετα βγηκε εξω ... και το αφησα για λιγο! Παρατηρησα οτι καθοταν στο κλαδι! Επισης βρηκα την ευκαρια να τα βγαλω λιγο απο το κλουβι στο μπαλκονι μας! αφου το εβγαλα, μετα απο λιγο πεταξε και πηγε να φυγει! Δεν μπορουσε να πεταξει και πολυ κλ αλλα... Φοβηθηκα! Ευτυχως που εχουμε τεντες στην βεραντα μας και δεν εφυγε... Το προλαβα εγω για την ακριβεια! Μετα πηραμε και το μικρο και τα πηγαμε σε κλειστο χωρο για να ασχοληθουμε μαζι τους χωρις να φυγουν ! Παρατηρησα οτι ανεβαινουν στο χερι μου ευκολα... και το μικρο και το μεγαλο!

οι αποριες μο ειναι : 1) μπορει 1ος μηνων να πεταξει; 😱 2) να το αφηνω να καθεται εξω; 3) αν ναι... Το βραδυ να το βαζω μεσα;

περιμενω απαντησεις σας :D !
 
Back
Top