Ασθένειες Ξένο σώμα σε ράμφος budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giotaki28
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έχει ακάρεα του ράμφους ή αλλιώς scally face. Θα χρειαστεί να του αγοράσεις την κρέμα Epithol και να του κάνεις απαλό μασάζ με αυτή στο ράμφος μέχρι να φύγουν τα ακάρεα. Θα το κάνεις μια φορά την μέρα αυτό. Έπειτα από την λήξη αυτού του θέματος έλα να συζητήσουμε σχετικά με το κλουβί και τα πράγματα του.
 
την πηγα σε pet κ μου ειπε οτι δεν ειναι ακαρεα κ λογο του πλαινου που ειναι σκληρο να τη παω σε πτηνιατρο... Κ το πλαινο το σκληρο ειναι ακαρεα;θα κανω αυτο που μου λες κ θα επανελθω!
 
Στα pet shop δεν θα ακούς τίποτα από αυτά που σου λένε. Αν έχεις κάποια απορία θα απευθύνεσαι εδώ είτε σε κάποιο πτηνίατρο. Και αυτό αποτέλεσμα από τα ακάρεα είναι. Μην ανησυχείς μετά την θεραπεία δεν θα υπάρχει ίχνος από ακάρεα στο ράμφος του.
 
οκ τελεια. Να βαλω κ πανω σε αυτο κρεμα η μονο στο ραμφος; Σε ευχαριστω πολυ!
Δεν κάνει τίποτα. Ναι θα βάλεις και εκεί. Γενικά την κρέμα θα την βάλεις πάνω σε αυτά που μοιάζουν με ακαθαρσίες, τα ακάρεα δηλαδή. Να προσέχεις μόνο μην του κλείσεις τα ρουθούνια με αυτή. Και σου συνιστώ να το πιάσεις με μια πετσέτα για να μην σε δαγκώσει.
 
εγω μονη μου οχι, στο pet που την επιασε ο ανθρωπος εκει κ τον ειδα ειναι σταθερο... Κ μου ειπε να αντρας μου τωρα οτι την εχει δει να το ξυνει καμια φορα με το ποδι...2-3 μερες ειναι που το εχει...
 
ναι. Το ειδα μια κ καλη. Δεν εδειξε να εχει κατι το οποιο μεγαλωνει. Κ επειδη δεν υπαρχει μερα που να μην μηγαινω κοντα, εμφανιστηκε μια κ καλη πριν 3 μερες. Αναφερομαι στο πλαινο κομματι. Το ραμφος επειδη δεν γνωριζα δεν το ειχα παρατηρησει.
 
Συμφωνώ με όλα όσα σου είπαν παραπάνω για τα ακάρεα και τη θεραπεία.

Το κλουβί αυτό είναι λείαν ακατάλληλο για πουλιά, θα σου πρότεινα να το πλύνεις και να το πας πίσω όσο είναι νωρίς ζητώντας ένα μεγάλο τετράγωνο (χωρίς περίτεχνα σχέδια, οροφές κτλ) ή ορθογώνιο (τύπου ζευγαρώστρα) μιας και στα μπάτζι αρέσει να πετούν αν έχουν μήκος στο κλουβί τους.

Το πουλάκι είναι ενήλικο θηλυκό.
 
ενηλικο τι εννοεις; Επειδη σημερα ειναι η αληθεια νομιζω εμαθα αρκετα πραγματα... Εχω ηδη παραγγειλει ορθογωνιο με εσωτερικες ταιστρες, μου ειπαν κ καποια παιδια απο εδω το οκ για τις διαστασεις. Θα βαλω κατω αμμο κ τις πατηστρες διαγωνια, συν μια ξυλινη κουνια στη μεση...
 
ενηλικο τι εννοεις;

Θα το πω λίγο διαφορετικά διότι δεν το εξέφρασα σωστά. Χοντρικά θα το προσδιόριζα κοντά στους 6-8 μήνες. Αν οι φωτο ήταν πιο καθαρές και στο φως της ημέρας θα φαινόταν πιο καθαρά αν η ίριδα του ματιού του είναι γριζωπή ή λευκή. Οι γραμμές στο κεφάλι που πάλι δίνουν μια ένδειξη για την ηλικία, συνηγορούν κατά τη γνώμη μου σε αυτό που είπα, πάνω κάτω 7-8 μηνών ίσως και λίγο παραπάνω.

Η ηλικία είναι δευτερεύουσας σημασίας, το πρώτο είναι να γίνει η θεραπεία για τα ακάρεα. :)
 
καλημερα. Ναι νομιζω πως αν θυμαμαι καλα οταν την πηρα μου ειπαν ηταν 4 οποτε ναι εχεις δικιο! Λοιπον μολις ειδα οτι αυτο που προεξεχει εχει φυγει κ το ειδα στο πατω του κλουβιου. Το θεμα ειναι τωρα πως βλεπω οι κουτσουλιες ειναι υδαρεις. Την κρεμα θα την ξεκινησω σημερα, δεν της εχω βαλει ακομα
 
προσπαθω να βαλω χαρτι αλλα δεν το αφηνει με τιποτα. Αν τα καταφερω θα ανεβασω
η τροφη κυλισε καθως εβγαλα το δισκακι. Μηπως επειδη τις δινω τωρα συσκευασμενη;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Kαλυτερα που επεσε γιατι σιγουρα ενοχλητικο θα ηταν στο ημειο που βρισκοταν.

Kαλοσχηματισμενες τις βλεπω τις κουτσουλιες.
Τι διατροφη του κανεις, ποιες τροφες;
 
τη hobby first king budgie mix. την εχω ανεβασει κ στο ποστ που εκανα για το κλουβι. Δεν της δινω προς το παρον κατι αλλο γιατι οτι δοκιμαζα δεν το ετρωγε αλλα δεν ηξερα οτι ηθελε το χρονο της... Της ειχα κ βιταμινη χυμα αλλα δεν την ετρωγε,την εβγαλα κ της εβαλα κ εκει τροφη αλλα νομιζει οτι ειναι η βιταμινη κ δεν παει καθολου... Θελουμε κ οι 2 το χρονο μας νομιζω κ θα τα καταφερουμε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top