Αναπαραγωγή Ξεκίνησα έτσι την προετοιμασία αναπαραγωγής των καναρινιών

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σε ολους.φετος ειναι η πρωτη χρονια που θα επιχειρήσω να ζευγαρωσω καναρινακια..ξεκινω με 2 ζευγαρια σαν αρχαριος.τα ζευγαρια έχουν μπει σε 60ρες ζευγαρωστρες με τυφλο χωρισμα και εχω ξεκινησει σταδιακα εδω και μια βδομαδα την διατροφικη τους προετοιμασια.Στα αρσενικα:εχω αυξησει για αρχη την πρωτεινη σε 2 φορες την βδομαδα απο 1.η τροφη πλεον ειναι χωρις αραιωση (manitoba premium best).μια φορα την βδομαδα εξτρα σπορους και multivit στο νερο παλι μια φορα την βδομαδα.εχω προμηθευτει και μια βιταμινη της landmark (βιταμινη Ε και σεληνιο),την οποια σκεφτομαι να την δωσω καμια 15ρια μερες πριν ενωσω τα ζευγαρια.αα και λαχανικα-χορταρικα 3 φορες την βδομαδα οπως εκανα παντα.τα κοριτσια παλι τα παω λιγο πιο αργα..1 φορα την βδομαδα αυγοτροφη.λαχανικα-χορταρικα το ιδιο με τα αρσενικα.multivit στο νερο 1 φορα και σε αυτες.για τα κοριτσια εχω κ ενα σκευασμα παλι της landmark (d3-ασβεστιο-φωσφορο) δεν ξερω ποτε ειναι καλυτερα να το ξεκινήσω.σουπιοκοκαλο και τριμενα οστρακα υπαρχουν σε ολα τα πουλακια.{συγνωμη για το κατεβατο}..
2 ερωτηματα που εχω ειναι:
Την βιτ Ε+σεληνιο την χορηγουμε και στα θυληκα?
Ποτε να βγαλω το τυφλο χωρισμα και να αφησω τα πουλιά να γνωριστουν μονο με τη σχαρα?
Και οποιαδηποτε συμβουλη ή αν κατι κανω λαθος θα ηταν ευπρόσδεκτη.
 

Συνημμένα

Ποτε να βγαλω το τυφλο χωρισμα και να αφησω τα πουλιά να γνωριστουν μονο με τη σχαρα?
Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διατροφική προετοιμασία, όταν μείνει μόνο η σχάρα η συμπεριφορά τους θα σε καθοδηγήσει, αν τα πάνε καλά, κάθονται κοντά και αρχίσει ο αρσενικός να ταΐζει το κορίτσι τότε θα βάλεις φωλιά και νήμα, όταν δεις ότι η κανάρα αρχίσει να φτιάχνει την φωλιά (μισοφτιαγμένη) βγάζεις το χώρισμα.
 
Καλή επιτυχία σου εύχομαι @ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 .
Βάλε στο προγραμματισμό σου τις σωστές ημερομηνίες που πρέπει να ενώσεις τα πουλιά όσο αφορά την αναλόγια ημέρας - νύχτας.
 
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 ευχαριστω πολυ.σκεφτομουν γυρω στις 15 Μαρτίου να ξεκινησει η γνωριμια και οσο παρει για να βγαλω χωρισμα.ειμαι μπαλκονατος κ πιστευω θα ειναι καλα απο θεμα ημερισιου φωτος.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 καλησπέρα. Στις μπαλκονάτες εκτροφές οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τη συμπεριφορά των πουλιών, αναπροσαρμόζοντας τον αρχικό μας προγραμματισμό. Οι συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικες είναι και αν κρίνω από τον περυσινό Μάϊο, όπου η θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 30 βαθμούς, ο προσδιορισμός της αναπαραγωγικής περιόδου με συγκεκριμένες ημερομηνίες, ίσως είναι εσφαλμένος. Παρατήρησε τα πουλιά. Ιδίως τα θηλυκά. Μην αγνοήσεις οποιαδήποτε συμπεριφορά που προμηνύει αναπαραγωγική ετοιμότητα. Φρόντισε στις ενέργειές σου να συμπεριλάβεις την τοποθέτηση των αρσενικών σε φωτεινότερο σημείο του μπαλκονιού, ενώ των θηλυκών σε σκιερότερο. Επίσης δεν χρειάζονται υπερβολές, τόσο στα κεράσματα όσο και στα σκευάσματα. Ειδικά στα τελευταία που μπορεί να προκαλέσουν από αδιάλειπτη ωοτοκία, μέχρι κ ανεπιθύμητες συμπεριφορές των αρσενικών. Καλή επιτυχία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Stfns καλη σου μερα.η αληθεια ειναι οτι ο φεβρουαριος θυμιζει Άνοιξη.επειδη δεν χρησιμοποιώ τεχνητο φωτισμο υπολογιζω στο να εχω 11:30 με 12 ωρες ημερισιου φωτος τουλαχιστον,γιαυτο προσπαθω να είμαι μεσα στις ημερομηνιες.προσπαθω να μην το παρακανω με τα κερασματα οσο για τα συμπληρωματα μαλλον πιο πολυ για το δικο μου αγχος ειναι σαν πρωταρης παρα για τα πουλια.😆
 

Συνημμένα

  • 40764-light-chart.webp
    40764-light-chart.webp
    72,7 KB · Προβολές: 39
Καλημερα στην ομαδα.χθες καθως χαζευα καναρινακια μου παρατήρησα πως μια καναρινουλα μεσα απο την μικρη τρυπουλα που εχει το τυφλο χωρισμα για να συγκρατείται στην σχαρα (στα αυτακια) να προσπαθει να ταισει τον αρσενικο.να βαλω λιγη χαρτοταινια στο σημειο η δεν υπάρχει προβλημα?
 
...σκεφτομουν γυρω στις 15 Μαρτίου να ξεκινησει η γνωριμια και οσο παρει για να βγαλω χωρισμα.
Αν σκεπτόσουν τις 15 Μάρτη σαν πρώτη επαφή και γνωριμία, έπρεπε τότε να τα βάλεις στην ζευγαρώστρα. Τα πουλιά τώρα έχουν αρχίσει ήδη να "γνωρίζονται", ακόμα κι' αν υπάρχει αδιαφανές χώρισμα. Γενικότερα, η προετοιμασία τους ξεκινάει στα ατομικά κλουβιά τους ή στη κλούβα πτήσης. Σε ζευγαρώστρα μπαίνουν 15 μέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία οριστικής επαφής, για να δοθεί η τελική ώθηση για το ζευγάρωμα.
Υ.Γ Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που τελικά, ίσως φέρει και αντίθετα αποτελέσματα. Πολύ συχνά τα αρσενικά κατά την μεταφορά τους στην ζευγαρώστρα σταματούν το κελάηδημα και αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια "κοιλιά" στην πορεία του θηλυκού για πύρωμα.
 
@mgerom καταλαβα.ο ενθουσιασμος αλλα και για πρακτικους λογους τα εβαλα στις ζευγαρωστρες για την προετοιμασια..τα θυληκα μεταφερθηκαν απο την δικη τους 60ρα σε αυτη των αρσενικων.ηταν διπλα απο πριν στη δευτερη κατασκευη ντεξιον αλλα δεν βλεποντουσαν.να τα αφησω ως εχουν η να τα χωρισω και τα ενωσω αργοτερα?
 
να τα αφησω ως εχουν η να τα χωρισω και τα ενωσω αργοτερα?
Aν θέλεις να πάς για μετά τα μέσα Μαρτίου τα χωρίζεις. Αν θέλεις να δείς τις αντιδράσεις και την συνέχεια στο ζευγάρι που βλέπεις κάποιο "τάισμα", αφήνεις σαν διαχωριστικό μόνον το κάγκελο και παρακολουθείς. Επανέρχεσαι με τις εντυπώσεις σου και βλέπουμε 🙂
 
@mgerom ευχαριστω πολυ για την απαντηση.το δευτερο ζευγαρι δεν δινει σημασια το ενα στο αλλο.το ζευγαρι που ταιζονται ειναι απο τα πρωτα μου καναρινακια οπότε εχουν αρκετο καιρο στον ιδιο περιβάλλοντα χωρο,χωρις να εχουν βεβαια ζευγαρωσει.
 
Καλησπερα στην ομαδα.η συνεχεια των ζευγαριων μου εχει ως εξης..επειδη εβλεπα πως ακομα και με το αδιαφανη χωρισμα τα πουλια ειχαν οπτικη επαφη καθως ηταν γατζωμενα αρσενικα θυληκα στις τρυπουλες του χωρισματος, πριν περιπου μιαμιση βδομαδα εβγαλα το τυφλο κ αφησα το καγκελο να δω αντιδρασεις.τα αρσενικα εκαναν χορούς φουσκονωντας το κεφαλακι τους και χαμηλωνοντας το πίσω μερος τους.(κατι σαν επιδειξη 😁) και τα δυο ζευγαρια ειχαν ταισματα μεσα απτο καγκελο και υπηρχε ενα ωραιο κλιμα.να σημειωσω πως εβλεπα τα θυληκα να βγάζουν πουπουλακια και να τα στριβουν σαν νημα.εκει λίγο αφυπνιστηκα και λεω πυρωμενες,εβλεπα και τα αρσενικα που ταιζαν και προσπαθούσαν να περασουν το χωρισμα οποτε δινω νημα να δω αντιδρασεις..βαζω και εξωτερικη φωλια με τσόχα και ψειροσκονη απο κατω οπως εμαθα απο εδω.οι φωλιες αρχιζαν να επενδύονται με νημα.το ενα θυληκο την εχει σχεδον ετοιμη και πολυ καλοφτιαγμενη.το αλλο πασαρε κλωστες στον αρσενικο αλλα και στην φωλια εχει βαλει υλικο οχι τόσο περιποιημένα.δεν ξερω αν εκανα καλα αλλα τα ενωσα.η συμβιωση μεχρι τωρα παει καλα.βλεπω αρκετα ταισματα αλλα δεν εχει τυχει να δω βατεμα σε κανενα απτα δυο ζευγαρια.στο ζευγαρι που δεν ηταν η καλοφτιαγμενη φωλια βλεπω τον αρσενικο να βαζει υλικο και να μπαινει μεσα προσπαθωντας να την στρωσει αλλα μαλλον ειναι γυναικεια δουλεια 😂.ο ιδιος αρσενικος ψιλοκυνηγαει για βατεμα αλλα μπροστά μου δεν του χει κατσει η κυρια.αυτα μεχρι τωρα.συγνωμη αν σας κουρασα με το κατεβατο.να σημειωθει πως ειμαι πρωταρης οποτε αν εκανα καμια πατατα να ειστε επιεικης μαζι μου 😂.
 
.δεν ξερω αν εκανα καλα αλλα τα ενωσα.
Πολύ καλά έκανες.
Να κρατάς ημερολόγιο με τις ημερομηνίες των αυγών για να γνωρίζεις πότε πρέπει να κάνεις ωοσκόπηση και πότε να περιμένεις τους νεοσσούς.

Καλή επιτυχία!
 
Back
Top