Αναπαραγωγή Ξεκίνησα έτσι την προετοιμασία αναπαραγωγής των καναρινιών

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αυτο θα κανω.δεν θα επεμβω με τα προηγουμενα αυγα μην την μπερδεψω και την στρεσαρω.καθε πρωί σίτιση και μετα δεν θα πηγαινω καθόλου κοντά..να σας πω κιολας οτι αδειασε ολο το καλαθακι με το νημα και εχει κανει μια αριστη φωλια.ενας προβληματισμος που εχω ειναι αν θα ασχολειτε με την νεα φωλια και τα νεα αυγα που πιθανον θα κανει,θα εχει επαφες με τον αρσενικο η θα επικεντρωθει εκει?

@Stavros δεν εχω θυληκο που να ειναι σε φαση φωλεοποιησης-ωοτοκιας.οποτε τα αυγουλακια θα τα κρατησω για ενθυμιο μαλλον.
 
ενας προβληματισμος που εχω ειναι αν θα ασχολειτε με την νεα φωλια και τα νεα αυγα που πιθανον θα κανει,θα εχει επαφες με τον αρσενικο η θα επικεντρωθει εκει?
Λογικά το ένστικτο της αναπαραγωγής θα τα οδηγήσει να τα κάνουν όλα σωστά, μικρές και γρήγορες οι επισκέψεις για ανεφοδιασμό και όλα θα πάνε καλά.
 
Καλησπερα παιδια.η καναρα ξεκινησε νεα σειρα αυγων.η φωλια της ειναι ετοιμη αλλα το πρωι που πηγα να βαλω τροφη νερακι την ειδα στον πατο να κανει ενα αυγο και απο οτι καταλαβα ζοριστηκε αρκετα.το αυγουλακι το πηρα με κουταλακι.και απο οτι ειδα δεν εχει καποιο ραγισμα.τι κανω?το βαζω στη φωλια?θα τις βαζω ασβεστιο στο νερακι τις επομενες μερες μιας κ επεσαν τοσο κοντα οι γέννες.
 
Καλησπερα παιδια.σημερα γυρνωντας απτη δουλεια εριξα μια ματια στα πουλακια απο αποσταση οπως κανω καθε απογευμα..ειδα στο ενα ζευγαρι μεσα στην ταιστρα ενα τσόφλι.ο νους μου πηγε οτι μαλλον εφαγαν κανα αυγουλακι τους.δεν αντεξα σηκωσα την καναρα,να μου φυγει η απορια.εμεινα εκπληκτος οταν ειδα ενα μικρο μπομπιρακο να κουνιέται μεσα στην φωλια.πρωτο αυγο μου εκανε στις 24 Απριλιου και επειτα ενα καθε μερα μεχρι τα 5 αυγα.η αληθεια ειναι οτι περιμενα να ξεμυτησουν το Σ/Κ..σαν πολυ νωρις δεν ηρθε?εβαλα αυγοτροφη φρεσκια που αγορασα προ λιγων ημερών κατευθειαν και θα την ανανεώνω καθε μερα.απο αυριο πεφτουν παλι οι θερμοκρασίες και αυτο λιγο με αγχωνει.ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα καταλαβαίνετε ειναι η πρωτη μου αναπαραγωγη και εχω λιγο ξετρελαθει.😁
 
οταν ειδα ενα μικρο μπομπιρακο
Να τον χαίρεσαι τον πρώτο.
ειδα στο ενα ζευγαρι μεσα στην ταιστρα ενα τσόφλι.
Οι γονείς πάντα πετάνε το τσόφλι εκτός φωλιάς ή το τρώνε κάποιες φορές, έτσι η φωλιά μένει πάντα καθαρή.
πρωτο αυγο μου εκανε στις 24 Απριλιου
Προφανώς το σωστό είναι 24 Μαρτίου.
.σαν πολυ νωρις δεν ηρθε?
Μάλλον άρχισε την επώαση από το 2ο αυγό, άρα κανονικά εκκολάφτηκε, με το καλό και στα υπόλοιπα.

Είχες κάνει ωοσκόπηση ?
 
Προφανώς το σωστό είναι 24 Μαρτίου.
Σωστα απτον ενθουσιασμο δεν ξερω τι γραφω 😅.
Ωοσκοπηση δεν εκανα σαν πρωταρης,έπειτα και απο την εγκαταλειψη της πρωτης πενταδας αυγών απτο αλλο ζευγαρι ειπα να μην ενοχλήσω καθολου ουτε με ομοιώματα (παρότι ειχα παρει) ουτε με ωοσκοπηση.
Σε ευχαριστω πολύ Ιωάννη.ειναι το κοριτσι σου αυτο που μου εκανε ποδαρικο.😁
Αναμένουμε τα υπόλοιπα και ελπιζουμε να πανε καλα.
 
Σε ευχαριστω πολύ Ιωάννη.ειναι το κοριτσι σου αυτο που μου εκανε ποδαρικο.
Πολύ χαίρομαι που έγινε Μανούλα.
Όταν είσαι σπίτι μπορείς να βάζεις εκτός της αυγοτροφής και βραστό αυγό χωρίς το τσόφλι, θα το τιμήσουν ιδιαίτερα.
Φρόντισε να μην υπάρχει στο κλουβί ούτε άμμος ούτε τριμμένα όστρακα, μόνο σπόροι - αυγοτροφή - αυγό.

Καλή συνέχεια !
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σε ευχαριστω πολυ.το γκριτ τυχαια (και παλι καλα) το αφαίρεσα χθες.αυγουλακι θα βαζω οταν ειμαι σπίτι για να τα αφηνω 2-3 ωρες στο κλουβι.
 
Back
Top