Αναπαραγωγή Ξεκίνησα έτσι την προετοιμασία αναπαραγωγής των καναρινιών

Καλημερα παιδια..ενημερωνω και εχω και μια απορία..το ενα ζευγάρι μου εχει ξεκινησει να κάνει αυγα.7,8,9 του μηνός απο ενα.σημερα λογικα θα δω και το 4ό..το πρωι ανάμεσα στα 3 αυγα ειδα μια κουτσουλια, ακουμπά τις ακρες και απτα 3 αυγα.ηταν της καναρας γιατι ηταν μεγαλη..τι κανω?πρεπει να επέμβω και να καθαρισω αυγα και φωλια?θα καθαρισει μονη της?
Κάποιες άλλες κουτσουλιες τις εκανε στο χείλος της φωλιας οπότε οταν ηταν εξω προλαβαινα και τις καθαριζα.

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
το πρωι ανάμεσα στα 3 αυγα ειδα μια κουτσουλια, ακουμπά τις ακρες και απτα 3 αυγα.
Πρέπει να τα καθαρίσεις και να καθαρίσεις και την φωλιά, αν κολλήσουν μεταξύ τους και με τις κλωστές της φωλιάς δεν θα μπορεί να τα γυρίζει και να τα επωάσει όπως πρέπει.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί σπάνε εύκολα.
Χρησιμοποίησε λαβίδα για αυγά αν έχεις ή ένα κουταλάκι του γλυκού.
Ακούμπησε τα σε βαμβάκι και με ένα άλλο μικρό κομμάτι βρεγμένο βαμβάκι καθάρισε τα χωρίς να ασκείς πίεση, πολύ απαλά.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Καλησπερα..η μεγαλη κουτσουλια που ηταν στο κεντρο δεν υπηρχε.την εξαφανισε το κοριτσι μου :). Παρολα αυτα εγω καθαρισα τα αυγουλακια πολυ προσεχτικα με τον τρόπο που μου ειπες (ηταν λιγο λερωμενα)και το σημειο που ηταν η κουτσουλια.εβγαλα τα λερωνενα νηματακια εβαλα νεα,τα πατησα και με ενα λεμονι και τα εβαλα στη θεση τους.το τεταρτο αυγο που περιμενα σημερα ηταν στην σχαρα κοντα στην ταιστρα.το έλεγξα και δεν ειχε καμια ρωγμη οποτε μπηκε στη φωλια με τα υπολοιπα.απο σημερα την βλεπω οτι καθισε στη φωλια για κλωσημα.
Με το που της εβαλα την φωλια πισω στρογγυλοκαθισε :) .

Κ ενω ολα πηγαιναν καλα,καπου στραβωσε το πραγμα.σημερα καναμε το πεμπτο μας αυγουλακι μεσα στη φωλιά κανονικα.το προβλημα ειναι οτι η κυρια βγηκε και ξεχαστηκε να μπει στη φωλια.εκοβε βολτες 1 ωρα και δεν την βλεπω να εχει κουρνιασει στη φωλια για την νυχτα οπως τις προηγουμενες μερες.πανε τα αυγουλακια μας?

Υπάρχει περίπτωση να την τρόμαξε κάτι ?
Αν δεν είχε αρχίσει την επώαση ίσως να γλιτώσουν τα αυγά αν κάτσει και ξεκινήσει την επώαση.

• Like
Αντιδράσεις: jk1980
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ την βρηκα καθισμενη οταν γυρισα.φρεσκαρα τροφες νερο.σηκωθηκε πηγε να φαει.τσιμπησε και λιγο γκριτ και υπο αλλες συνθηκες έπρεπε να μπει παλι.αυτη ηταν αρκετα ζωηρη κ ευδιάθετη έκανε πεταγματα.την ταισε κ ο αρσενικος αλλα φωλια δεν μπηκε.το μονο που σκέφτομαι ειναι οτι σημερα επεσε η θερμοκρασια αισθητα.

Ναι ειναι σε πατηθρα.δεν κοιμαται στην φωλια.τα πρωινα προσπαθουσα να μην ενοχλω για να κανει με ηρεμία τα αυγα της και τα φρεσκαρα μολις σχολαγα.με αυτην την θερμοκρασια σημερα,αν υπαρχει κατι μεσα στα αυγα θα επιβιωσει?το πέμπτο αυγο δεν εχει διαφορετικο χρωμα απτα άλλα..ισως παει για εκτο.

@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αναψα μια μικρη λαμπα να μην αναστατωθουν τα υπολοιπα.πηγε εφαγε και κουρνιασε σε κλαρακι παλι.
@Elli φοβαμαι πως τα 5 αυγουλακια θα παγωσουν ολο το βραδυ και δεν θα εχουν συνεχεια.

το πέμπτο αυγο δεν εχει διαφορετικο χρωμα απτα άλλα..ισως παει για εκτο.
Κατά πάσα πιθανότητα θα πάει για 6ο αυγό, μακάρι να κάτσει από αύριο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.
Η κανάρα είναι πρωτάρα ?

Back