Αναπαραγωγή Ξεκίνησα έτσι την προετοιμασία αναπαραγωγής των καναρινιών

@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Μην ανυσηχεις!Δεν εχουμε και πολυ χαμηλη θερμοκρασια οπως τοτε με τα χιονια!Θα κανει και το αλλο αυγουλακι αυριο και θα παει να κατσει!Ολα θα πανε καλα 😁
 
@Elli να εισαι καλα.μακαρι να πανε καλα τα πράγματα αλλα εχω γυρω στους 7-8 βαθμους και θα πεσει κανα δυο βαθμους ακομη μεχρι το ξημερωμα..ηταν πολυ καλη η αρχη και η σχεση των πουλιων.ο αρσενικος πήγαινε και κοιτουσε την φωλια κ μου εδωσε την εντυπωση οτι την <μάλωνε> για να μπει μεσα.και την επερνε απο πισω να την ταισει.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Να τα εβαζες μεσα δεν το λεω, γιατι θα ειναι χειροτερη η αλλαγη της θερμοκρασιας!Μην αγχωνεσαι!Τα πουλακια ξερουν τι κανουν!Θα μας πεις αυριο οτι βιδωθηκε στην φωλια 😉!Μην ανυσηχεις αστα στην ηρεμια τους και ολα θα πανε καλα!Κατι τετοια μας κανουν και μας πιανει εμας το αγχος 😜
 
Το κοριτσι δεν ηταν στη φωλια το πρωι :/.το περιεργο ηταν πως καθοταν ο αρσενικος στη θεση της λες και τα κλωσουσε.
 
καθοταν ο αρσενικος στη θεση της λες και τα κλωσουσε
Το κάνουν όταν χρειάζεται, αν όμως η κανάρα αποφάσισε να τα αφήσει για κάποιο λόγο, δεν μπορεί το αρσενικό να συνεχίσει.
 
Οχι δεν εκανα καμια αλλαγη.ισα ισα που οταν επανεφερα την φωλια μπηκε κ εκατσε και κοιμηθηκε και στη φωλια το βραδυ.
[automerge]1615553178[/automerge]
Απλα προσπαθω να καταλαβω αν φταιω καπου εγω ωστε να μην επαναλάβω κατι λαθος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Μαλιστα!Μην χανεις την ελπιδα σου, ουτε την χαρα σου!Το βραδυ ευχομαι να κατσει στην φωλια επιτελους!Να δωσουμε λιγο χρονο μεχρι το βραδυ 🙂! Δυστυχως ομως, (αν συμβει) δεν μπορεις να κανεις κατι στην περιπτωση, που η καναρα αποφασισε να αφησει την φωλια για καποιο λογο!Ολα ευχομαι να πανε καλα🙂
 
@Elli θα τα αφησω και σημερα και αυριο βλεπω να τα αφαιρω.θα αφησω το ζευγαρακι μαζι.νεα τσοχα στη φωλια,υλικο κ οποτε νιωσουν έτοιμα δοκιμαζουμε παλι.
[automerge]1615557340[/automerge]
Δεν ξερω μηπως της βαλω κ μια εσωτερικη φωλια να νιωθει πιο ασφαλης.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Να εχει δηλαδη 2 φωλιες ταυτοχρονα;Αν εννοεις αυτο μαλλον δεν θα πετυχει!Αν μεχρι αυριο δεις οτι δεν κατσει αφαιρεσε τα, σιγα σιγα οχι αποτομα ολα!Οταν της παρεις τα αυγα, σπαστα με προσοχη, να δεις αν στον κροκο εχει καποιο σημαδακι κοκκινο, αν οχι ειναι ασπορα και γι αυτο δεν εκατσε!
 
@Elli οχι απλα να εβλεπα ποια θα προτιμησει.μηπως δεν ενιωθε ασφαλης στην εξωτερικη.η να βαλω κατι στο σύρμα της φωλιας να νιωθει πιο ασφαλής..να την κανω λιγο πιο τυφλη.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Η γνωμη μου ειναι οτι αμα βαλεις 2 φωλιες η καναρα θα μπλεχτει - μπερδευτει και δεν θα ξερει ποια φωλια θα κεντησει!Ή δοκιμαζεις μονο εσωτερικη ή ντυνεις την υπαρχουσα φωλια οπως ειπες!Κατσε να δουμε πρωτα αν ειναι γονιμοποιημενα ή οχι και μετα πραττεις αναλογα!Γιατι αν ειναι ασπορα δεν ειναι θεμα φωλιας απλως το καταλαβε η καναρα και γι αυτο δεν καθησε στην φωλια!
 
μηπως δεν ενιωθε ασφαλης στην εξωτερικη.
Αν δεν ένοιωθε ασφαλής δεν θα την έφτιαχνε.
να βαλω κατι στο σύρμα της φωλιας να νιωθει πιο ασφαλής..να την κανω λιγο πιο τυφλη.
Βάλε ένα χαρτόνι γύρω γύρω, ίσως την βοηθήσει.
Αν μεχρι αυριο δεις οτι δεν κατσει αφαιρεσε τα,
Καλύτερα να παραμείνουν τα αυγά για 3-4 ημέρες ακόμα, αν κάτσει η κανάρα ίσως σωθούν τα τελευταία.
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 είχες ψεκάσει προληπτικά τις φωλιές για ψείρες ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ειχα βαλει ψειροσκονη πανω και κατω απο την τσόχα.οι φωλιες ειναι καινούργιες.εχω παρει 2 εσωτερικες και 2 εξωτερικες..τις καθαρισα με ζεστο νερο και ξυδι πριν τις βαλω στο κλουβι.προληπτικα ειχα ψεκασει την ραφιερα μετα τον καλο καθαρισμό που της εκανα πριν ενωσω τα πουλια.με το χθεσινο κρυο πιστευεις πως υπαρχει ελπιδα να υπαρχει κατι?
[automerge]1615562409[/automerge]
Την φωλια να την κλεισω απο ολες τις πλευρες?να εχει μονο το ανοιγμα που ειναι στο κλουβι?
 
με το χθεσινο κρυο πιστευεις πως υπαρχει ελπιδα να υπαρχει κατι?
Αν αποφασίσει να κάτσει ίσως υπάρχει ελπίδα, το θέμα είναι να καταλάβεις τι την πείραξε ή την ενόχλησε και άφησε την φωλιά.
Άλλαξε κάτι στην ραφιέρα ή στον γύρω χώρο ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ σπαω το κεφαλι μου να βρω και εγω τι έφταιξε?δεν αλλαξε τπτ στη διαρρύθμιση του κλουβιου και του χωρου.ολα στην θεση τους.κ μαλιστα δεν πηγαινα συχνα στο μπαλκονι για να είναι άνετα.
 
Απλα προσπαθω να καταλαβω αν φταιω καπου εγω ωστε να μην επαναλάβω κατι λαθος.
Δεν ευθύνεσαι εσύ @ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 για κάτι. Κάτι άλλο φταίει που πρέπει να ψάξεις ή να παρατηρήσεις για να το βρεις.
Η κανάρα για να φτιάξει φωλιά αισθάνεται ασφάλεια αλλά μετά για κάποιο λόγο την εγκαταλείπει. Εάν δεν είναι εξωτερικός παράγοντας είναι εσωτερικός ( ψείρες, αρσενικός κ.α).
Τα σημάδια που μας γράφεις (λερωμένα αυγά, φωλιά και αυγό κάτω) το μυαλό μου πάει στον αρσενικό χωρίς αυτό να είναι και το σωστό. Με παρατήρηση και μόνο μπορείς να καταλάβεις τι ευθύνεται. Και σίγουρα Παντελή πρέπει να αποκλείσεις το ενδεχόμενο για ψείρες.
 
Back
Top