Αναπαραγωγή Ξεκίνησα έτσι την προετοιμασία αναπαραγωγής των καναρινιών

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.πριν τα βαλω στις ζευγαρωστρες τα ειχα ψεκασει με ενα παρασιτοκτονο της beaphar και ειχα κανει και για ενδοπαρασιτα προληπτικά παλι της beaphar.περα απο την ψειροσκονη στην τσοχα κανω κατι αλλο?να βαλω πλαστικες πατηθρες για το διαστημα της αναπαραγωγης?το χωρο προσπαθω να τον εχω καθαρο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-03-12-20-43-18-142_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-03-12-20-43-18-142_com.android.chrome.webp
    64,5 KB · Προβολές: 4
  • Screenshot_2021-03-12-20-41-56-527_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2021-03-12-20-41-56-527_com.android.chrome.webp
    81,4 KB · Προβολές: 4
Από τη στιγμή που δε συντρέχουν οι 2-3 βασικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχει παρατήσει τα αυγά, νομίζω πως πρέπει να προχωρήσεις χωρίς απάντηση. Μπορεί και απλά να ''έτυχε''. Εάν συνεχίσει να γίνεται τότε προφανώς και κάτι συμβαίνει.

Αφού τα πουλάκια δείχνουν υγιή, συνέχισε καλή διατροφή και ξαναβάλε σε λίγες μέρες νήμα και φωλιά.
Μπορείς εάν θέλεις μετά το 3ο αυγό να βγάλεις και τον αρσενικό για να αποκλείσεις και το ενδεχόμενο να κάνει κάτι που την επηρεάζει.
 
@patrickios το ενδεχομενο να την ενοχλει δεν μου ειχε περασει απτο μυαλο.στα ματια μου φαινοταν καλος σύζυγος..στην επομενη προσπαθεια σκεφτομαι να τον απομονώσω στο αλλο μισο οπως ειπες.
 
Παντελή δεν αμφιβάλλω για την καθαριότητα και την φροντίδα που παρέχεις.Απλα προσπαθώ να αποκλείσουμε τα πιο συχνά αιτία.
Ακόμα και το αυγό που επέστρεψες μπορεί να είναι εν δυνάμει αιτία εάν είχε ρωγμή ή μυρωδιά από τα χέρια. Μπορεί και όχι.
 
@patrickios το ενδεχομενο να την ενοχλει δεν μου ειχε περασει απτο μυαλο.στα ματια μου φαινοταν καλος σύζυγος..στην επομενη προσπαθεια σκεφτομαι να τον απομονώσω στο αλλο μισο οπως ειπες.

Κάν'το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα και θα αποκλείσεις κι άλλο ένα ενδεχόμενο σε περίπτωση που τα παρατήσει πάλι.
 
Να κανω μια ερωτηση,ποσες μερες κλωσουσε η καναρα μεχρι να παρατήσει τα αυγα;
 
Μήπως, (μου φαίνεται ήδη απίθανο), η γούβα που έφτιαξες με το λεμόνι / πορτοκάλι (δεν θυμάμαι τι) δεν είναι κατάλληλη και δεν της επιτρέπει να κάτσει σωστά;
Πριν τα αφαιρέσεις από τη φωλιά, δεν κάνεις και μια προσπάθεια να χωρίσεις με κάγκελο τον αρσενικό και να δεις αν θα καθήσει;
Αν της έδινες σταγόνες ασβεστίου στο νερό τώρα που μιλάμε; (αναρωτιέμαι μην και δεν αισθάνεται καλά).
Εννοείται ότι όλα αυτά που σου γράφω είναι εντελώς out of the box, αλλά πριν τα πετάξεις τα αυγά, ίσως θα άξιζε τον κόπο να πειραματιστείς
 
@ianos τις εδινα ασβεστιο συμφωνα με τις οδηγιες της landmark.ειχα σκοπο μεχρι το τελευταιο αυγο.το περιεργο ειναι οτι τωρα το πρωι την ειδα να παιρνει νημα της φωλιας να τρεχει περα δωθε και να το βαζει στις αυγοθηκες.το μυαλο μου παει οτι επειδη εβαλα χερι στη φωλια,μπορει να ειναι λιγο ιδιοτροπη και να την παρατησε.πηρα ενα αυγο το εσπασα και ειχε σπορο. ☹️
 
το μυαλο μου παει οτι επειδη εβαλα χερι στη φωλια,μπορει να ειναι λιγο ιδιοτροπη και να την παρατησε
Δεν συμβαίνει πολύ συχνά στα καναρίνια αλλά κι εμένα το μυαλό μου εκεί πάει.
 
Αν κραταγες τα αυγα σε ζεστο σημειο να μη παγωσουν και καθαριζες την φωλια και της βαλεις καινουριο νημα να την ξαναφτιαξει και μετεφερες τα αυγα εκει,εφοσον ειναι ενσπορα;Αν και δε νομιζω να εχει αναπτυχθει μωρο μεσα απο την στιγμη μου δεν κλωσησε...Δεν ξερω υποθεσεις κανω! 😁Πειραματισου λιγο μπας και βγαλεις ακρη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 19 και εγω το πιστευω.δεν δινει καμια σημασια.της εβαλα αλλη φωλια με τσοχα απτην αλλη πλευρα την οποια καλυψα κ με λιγο χαρτονι(την εβλεπα με το νημα της παλιας φωλιας στο στομα να ψαχνεται που θα το βαλει γιαυτο και την εβαλα).της εδωσα και καθαρο νημα και την παρακολουθω απο μακρια οτι επιασε δουλεια και τοποθετει νημα στη νεα φωλια.🤔.σε τοσο μικρο διαστημα υπαρχει περιπτωση να ξαναεχουμε αυγα?το αρσενικο ταιζει αλλα δεν εχω δει βατεμα.τοσο ευκολα ξέχασε την προηγουμενη γεννα?
 
επιασε δουλεια και τοποθετει νημα στη νεα φωλια

υπαρχει περιπτωση να ξαναεχουμε αυγα?
Αυτό μας δείχνει η κανάρα. Πολύ πιθανόν να της έρχεται δεύτερη σειρά αυγών. Εάν ναι καλή διατροφή για να μην εξαντληθεί.
 
της εδωσα και καθαρο νημα και την παρακολουθω απο μακρια οτι επιασε δουλεια και τοποθετει νημα στη νεα φωλια.
Αφαίρεσε την πρώτη φωλιά και τα αυγά και επικεντρώσου στην δεύτερη προσπάθεια.
σε τοσο μικρο διαστημα υπαρχει περιπτωση να ξαναεχουμε αυγα?
Λογικά σε 15 ημέρες θα δεις τα νέα αυγά, καλή διατροφή και παρακολούθηση από μακριά.

Καλή επιτυχία στην 2η προσπάθεια !
 
Εχουν περασει ηδη 3 μερονυχτα χωρις ζεστασια.και μια απτις νυχτες αυτες η θερμοκρασια ειχε πεσει αρκετα
Αν δεν είχε ξεκινήσει η δημιουργία του εμβρύου, μπορείς να τα βάλεις και μετά από τρεις ημέρες. Αν είχες μια παραμάνα, θα μπορούσες ίσως να πάρεις πουλάκια από αυτά.
 
Back
Top