Φροντίδα Ξεκίνησα την εκπαίδευση του Ντιούη του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lioui

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2020
Μηνύματα
176
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά , αυτές τις ημέρες ξεκίνησα την εκπαίδευση του Ντιουη!
Ο μικρός είναι πάρα πολύ ήσυχος, με το χέρι μέσα στο σπίτι του δεν ενοχλείτε ιδιαίτερα και ρίχνει και καμιά κλέφτη δαγκώματια στο κεχρί από το χέρι μου!
Το παράδοξο όμως είναι ότι με αφήνει να τον χαϊδεύω στην καρίνα του και δεν διαμαρτύρεται! Λέτε να του είναι τόσο εύκολο του μικρού να κερδίσει εμπιστοσύνη ;
 
Παιδιά καλησπέρα!

Να ρωτήσω κάτι! Ο μικρός τα πηγαίνει περίφημα, πλέον με το που βάζω το χέρι μου στο σπίτι του ορμάει στο κεχρί! Τώρα είμαστε στην φάση που σκέφτεται να ανέβει στο χέρι!
Με τον Λιουη μάλλον τα πάει καλά αφού ο μεγάλος όσο και να τον διώχνω είναι συνέχεια στο κλουβί του μικρού αν και σε άλλο δωμάτιο! Έμαθε τον δρόμο !
Ο μικρός σκαρφαλώνει για να είναι κοντά στον μεγάλο!
Να ρωτήσω, ο μικρός έχει ήδη 20 μέρες μακριά από τον μεγάλο και δεν έχει δείξει δείγμα ασθένειας! Κάθε άλλο, είναι πολύ ενεργητικός και τρώει καλά! Του αλεσα και λίγη κροκέτα του λιουη και την χαζό τσιμπάει! Μήπως ήρθε η ώρα να φέρω πιο κοντά τα σπιτάκια τους; Το μέρος που πρόκειται να μπει είναι απέναντι από τον Λιουη και σε απόσταση περίπου 3 μέτρα!

Κάθε μέρα αποζητάει ο ένας τον άλλον!
 
Να και η πιο κοντινή τους γνωριμία!?
Ήσυχα είναι και τα δύο, δεν έδειξαν δείγματα εχθρότητας μέχρι στιγμής!
 

Συνημμένα

  • IMG_20211011_131608.webp
    IMG_20211011_131608.webp
    62,2 KB · Προβολές: 39
  • IMG_20211011_131541.webp
    IMG_20211011_131541.webp
    43,7 KB · Προβολές: 39
  • IMG_20211011_131525.webp
    IMG_20211011_131525.webp
    47,3 KB · Προβολές: 39
Βρε παιδιά καλησπέρα!
Να ρωτήσω, ειναι εποχή πτεροροιας; Πολύ πούπουλο βρε παιδί μου και από τους δύο! Σκέφτομαι! Η' είναι εποχή πτεροροιας γιατί όλη την ώρα περιποιονται η' είναι σημάδι άγχους! Μια χαρά τα πάνε όμως, οι συζητήσεις τους είναι ατελείωτες!
Επίσης τον Λιουη κάθε πρωί που τον ξεσκεπάζω κατά τις 8 τον βρίσκω καθισμένο ολοκληρω μέσα στην τροφή του και μάλιστα πρέπει να μάθετε ώρα εκεί καθώς βρίσκω και κουτσουλιές μέσα στο φαι του! Έχει τύχει και σε εσάς;
 
Εννοείς ότι κοιμάται μέσα στη τροφή του η απλά τον βρίσκεις να ψάχνει;
 
@HxC απλά μόλις τον ξεσκεπάζω τον βρίσκω να κάθεται μέσα στην τροφή του! Δεν ξέρω εάν κοιμάται όλο το βράδυ εκεί! Δεν νομίζω όμως γιατί δεν βρίσκω πολλές κουτσουλιές!
 
@Lioui πανε παντα στο ψηλοτερο σημειο για να κοιμηθουν. Ειναι ψηλα η ταιστρα του? Μηπως ειναι κατω απο πατηθρα γιαυτο βρισκεις κουτσουλιες μεσα?
 
@HxC πάντα ψηλά κοιμάται! Ίσως κάθεται εκεί το πρωί γιατί θα ψάχνει το φως από το παντζούρι! Μόλις τον ξεσκεπάζω πάει στην θέση του!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Παντως ειναι ασυμφορο γιατι αμα βρισκεις κουτσουλιες θα πρεπει να την πετας την τροφη μετα.
 
Γενικά όταν τρώει δεν μπαίνει μέσα?
Σίγουρα όταν τον ξεσκεπαζεις έχει ήδη ξυπνήσει και είναι η καλύτερη ώρα για φαγητό.
Και εμένα η Μπέλλα μπαίνει μέσα όταν δεν βρίσκει αυτό που θέλει(γιατί διαλέγει τι να φάει) και σκαλίζει, αλλά άμα έχει φρέσκια τροφή δεν το κάνει.

Από την φωτογραφία δεν φαίνεται, κάτι για ασβέστιο έχεις μέσα στο κλουβί? Αυγό τρώει?
 
@Lioui και εμένα ο Ρίκι το ίδιο έκανε. Βάλε την ταιστρα σε μια γωνιά ώστε να μην μπορεί να κάθεται σε στάση όπου να μπορεί να κουτσουλαει μέσα στην τροφή.
 
Back
Top