Αφού κάνεις προετοιμασία (είσαι στα μέσα) γιατί δεν τα βάζεις από τώρα;Όχι ακόμα Παναγιώτη! Τον Φλεβάρη με το καλό!
Αφού κάνεις προετοιμασία (είσαι στα μέσα) γιατί δεν τα βάζεις από τώρα;Όχι ακόμα Παναγιώτη! Τον Φλεβάρη με το καλό!
Επειδή, ο καιρός είναι πολύ ευμετάβλητος αυτήν την εποχή και επιπλέον, θέλω να είμαι σίγουρος ότι τα έχω εφοδιάσει κατάλληλα για την άνοιξη!Αφού κάνεις προετοιμασία (είσαι στα μέσα) γιατί δεν τα βάζεις από τώρα;
Για να έχει μπει για τα καλά η άνοιξη.. Αργά είναι λες εε; Εγώ σταδιακά αυξάνω τη συχνότητα αυγοτροφής που τους δίνω και τη συχνότητα λαχανικών και φρούτων. Φαντάσου ότι τώρα δίνω 3 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή και 3-4 λαχανικά και μήλο. Τα αρσενικά μου τις ανοιξιάτικες μέρες τραγουδούν προς τα θηλυκά σαν ερωτευμένα!
+100 !Διευκρινίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως ακόμη και αρσενικό έτοιμο να είχα τώρα, δεν θα τα έβαζα αυτήν την περίοδο για αναπαραγωγή έξω, καθώς οι νεοσσοί θα είχαν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης με το κρύο και τη μικρή διάρκεια της ημέρας.
Σε ευχαριστούμε πολύ! Και σε εσένα καλή αρχή και συνέχεια! Όλα καλά θα πάνε!καλη επιτυχία σε όλους!
Καλησπέρα φίλε μου, εγώ χθες ανέβασα σχετικό θέμα με την πορεία μου έβαλα τα ζευγάρια στις ζευγαρωστρες με το χώρισμα μέχρι τις 20 Μαρτίου που θα τα ενώσω.. Και συνεχίζω για μια εβδομάδα ακόμη διατροφή μόνο στα αρσενικά.. Και την επόμενη ξεκινάω και τα θυληκα.. Εσύ;
Θοδωρή, δεν ξέρω πως θα είναι ο καιρός αλλά κατά τη γνώμη μου η "διατροφική" προετοιμασία για την αναπαραγωγή ξεκινά αμέσως μετά την πτερόρροια, εκτός αν με τον όρο προετοιμασία αναφέρεσαι στη ρύθμιση της φωτοπεριόδου και της θερμοκρασίας, πράγμα που αμφιβάλω γιατί υποψιάζομαι εξωτερική εκτροφή.Εγώ με προετοιμασία 35 ημερών το αρσενικό και 25 ημερών το θηλυκό προγραμματίζω για 6 Μαρτίου αλλά ήδη το σκέφτομαι να το τραβήξω για πιο πίσω, φοβάμαι ο καιρός και εδώ νότια(Χαλκίδα) θα είναι περίεργος ακόμα.
Πάρα πολύ καλά. Υπέροχος οδηγός αυτός που ακολουθείς... καλή συνέχεια.Προφανώς και αναφέρομαι στη διατροφική προετοιμασία για πύρωμα των πουλιών σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα Ζευγάρωμα καναρινιών | PetBirds το οποίο έχω σαν οδηγό και φυσικά κρατώ καθημερινό αρχείο. Όσο για τη προετοιμασία μετά τη πτερόρροια, δυστυχώς δεν μπορώ να το ξέρω μιας και το αρσενικό μου το δώσανε Οκτώβριο, ενώ το θηλυκό το αγόρασα "αναγκαστικά" από pet shop. Η διατροφή του αρσενικού μου μπορώ να πω ότι ήταν εξαρχής καλή μιας και λάμβανε όλα αυτά που αναφέρονται σαν υγιεινή διατροφή από όλους στο forum(Versele-laga prestige premium, αυγό, μήλο, μπρόκολο, μαρούλι, πολυβιταμινούχο υγρό κλπ). Ενώ το θηλυκό το διάλεξα με πολλή προσοχή και έκανα τις απαραίτητες ενέργειες που πιστεύω ότι χρειάζονται.
Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός και σε ενδιαφέρει κυρίως η υγεία τους. Όσο για την κλούβα πτήσης θα χαρούμε να δούμε την πορεία της εδώ Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων | PetBirdsΕυχαριστώ, αν και πάντα κρατώ επιφυλάξεις μιας και πάνω από όλα με ενδιαφέρει να είναι υγιεί και χαρούμενα τα καναρίνια μου. Ελπίζω και σε λίγο καιρό μπορέσω να σας παρουσιάσω και την κλούβα πτήσης που ετοιμάζω με πολύ προσοχή για τα νέα μέλη εάν και εφόσον αυτά έρθουν με το καλό.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας