Αναπαραγωγή Οι νεοσσοί των μωσαϊκών μου πεθαίνουν την 10η μέρα

Επαφη ωστε να δω με τα ματια μου πως παει οχι.. Απο το τηλ λεει οτι παει καλα..
 
Το πρόβλημα θεωρώ ότι δημιουργείται από την έλλειψη επαρκούς εξαερισμού στον κατά τα άλλα εξαιρετικό χώρο εκτροφής και ενώ τα κοινά καναρίνια έχουν προσαρμοστεί καθώς τα έχεις δύο χρόνια (εξάλλου είναι και πιο σκληροτράχηλα πουλιά), αντίθετα τα μωσαικά (βρίσκονται μόνο 2-3 μήνες στο χώρο σου) αντιμετωπίζουν αναπνευστικό πρόβλημα όταν οι απαιτήσεις σίτισης των νεοσσών αυξάνονται (από την έβδομη ημέρα και μετά) δηλαδή δυσφορούν και κουράζονται από την αυξημένη προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην ταιζουν αναλόγως και έτσι σε 2-3 ημέρες επέρχεται το μοιραίο.
(Σε τι χώρο ήταν πριν έρθουν στη κατοχή σου).
Τέλος συμφωνώ με τον Γιάννη ότι δεν είναι θέμα μικροβίου και καλό θα ήταν να αποφύγεις τα φάρμακα, ενώ θα πρέπει να δίνεις αυγό μαζί με τον κρόκο.
Εύχομαι να ξεπεραστεί γρήγορα το πρόβλημα και να είσαι σίγουρος πως η λύση είναι στα απλά.
 
αν δεν σκοπεύεις να πας για εργαστηριακό έλεγχο
Παιδιά εγώ παίρνοντας αφορμή από αυτό το αρκετά δύσκολο όπως φαίνεται περιστατικό, θα σας πω, πως η γνώμη μου είναι ότι όταν έχεις να διαχειριστείς τέτοιον αριθμό ζωντανών, δεν γίνεται να μην έχεις στενή επαφή με κάποιο εργαστήριο ή με κάποιον κτηνίατρο. Όσο και αν δεν έχουν εξειδίκευση στα πτηνά, έχουν πάντως επιστημονική κατάρτιση που με την δική μας προσοχή, οδηγούμαστε σε σωτήρια συμπεράσματα.
Μην υπερτιμούμε τους εαυτούς μας και τελικά και ζωές χάνονται και εμείς οι ίδιοι ταλαιπωρούμαστε.
Όλοι οι κτηνίατροι έχουν συνεργασία με εργαστήρια και σου κάνουν τις εξετάσεις στο άψε-σβήσε. Βάσει αυτών αντιβιόγραμμα και φάρμακο.
Και βγάζεις και τα σωστά συμπεράσματα για το εκτροφείο σου.
Δεν ξέρω την γνώμη μου φιλικά σας λέω, από πιτσιρίκα τους κτηνιάτρους αγκαζέ αφού είχα ζώα. Και εξετάσεις, όχι κουτουρού φαρμακοτεστ, μαθαίνεις και σώζεις.
 
Προβλημα χωρου σε ενα δωματιο 19τετρ. Με 20 ζευγαρια.. Με δυο παραθυρα κ εναν ιονιστη να δουλευει μερα νυχτα;ισως τι να πω.. Ο εκτροφεας που τα πηρα ηταν σε χωρο σχεδον ιδιος αλλα με πιο πολλα πουλια.. Εκτος αυτου εχω τα πουλια 5 μηνες τωρα μια προσαρμογη εστω κ μικρη θα την εχουν

Μια επισκεψη σε ενα πτηνιατρο ειναι οτι χρειαζετε.. Θα το κανω το συντομοτερο δυνατο..
 
εναν ιονιστη να δουλευει μερα νυχτα;ι
Πρόσεχε τον ιονιστή. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά όσο τον είχα στο δωμάτιο με τους παπαγάλους, είχα συνέχεια αρρώστιες και απώλειες. Όταν τον πέταξα, ξεμπέρδεψα. Ανοίγω το παράθυρο και τέλος, όλα καλά.
 
Από τα μωσαϊκά που αγόρασες έως σήμερα είχες απώλειες; Η ηλικία τους ήταν μεγαλύτερη των 9 μηνών;
 
Πρόσεχε τον ιονιστή. Δεν έχω αποδείξεις, αλλά όσο τον είχα στο δωμάτιο με τους παπαγάλους, είχα συνέχεια αρρώστιες και απώλειες. Όταν τον πέταξα, ξεμπέρδεψα. Ανοίγω το παράθυρο και τέλος, όλα καλά.
Ακριβώς Μαρία, στον ιονιστή είναι το πρόβλημα και αυτό γιατί προφανώς για έχεις 23 βαθμούς θερμοκρασία το διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου μάλλον τα παράθυρα ήταν κλειστά και τον εξαερισμό ανέλαβε ο ιονιστής... με ότι συνεπάγεται από αυτό.
 
και ενας φιλος μου φετος αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα... Πηρε καμια 20αρια ζευγαρια σε εναν παρομοιο χωρο αλλα λιγο πιο μεγαλο και φετος εχασε κοντα στους 40 νεοσσους απο την 9η εως την 15η μερα... Ουτε αυτος ξερει απο τι... εγω που πηγα να δω παντως τους γονεις ειχε 3 ζευγαρια αρρωστα με αναπνευστικα προβληματα και μεγαβακτηρια και αλλα 3 ζευγαρια που τα πουλια ηταν ταλαιπωρημενα και περνουσαν πτεροια μαρτιο μηνα... αυτος δεν εχει ιονιστη αλλα τα πουλια ειναι στο υπογειο με θερμανση και εχουν ολο το χρονο πανω απο 20 βαθμους...
 
αν ηταν γνωστός εκτροφεας δεν θα διακινδινευε να δωσει κακα πουλια
Μην είσαι σίγουρος Παναγιώτη. Εκτός αν πιστεύουμε ότι τα "σκάρτα" τα κρατάει ο ίδιος.
 
Εγω μιλαω για κάποιον που σέβεται. Τον εαυτο του και το χομπυ- εμπόριο.. Αλλα ελλαδα είμαστε. Συμφωνώ ποτε δεν ξέρεις...
 
stauros444 ποια είναι η συμπεριφορά των νεοσσών πριν πεθάνουν; Ζητάνε τροφή από τους γονείς ή απλά σβήνουν;
 
Αλλα ελλαδα είμαστε
Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι έχει να κάνει με την εθνικότητα, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση αυτό. Τέλος πάντων, ας μη φύγουμε περισσότερο από το θέμα.
 
Ισως να είναι ασχετο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά μιά και αναφέρθηκε το θέμα του ιονιστή συμφωνώ κι εγώ στο ότι δημιουργεί προβλήματα. Το λέω από προσωπική εμπειρία.
 
στο εξωτερικο δηλαδη πουλανε τα καλυτερα πουλια τους για μικροποσα και κρατανε τα υπολοιπα; ο φιλος μας ποσο αγορασε το πουλι και απο τι γονεις;
 
Τάκη, αν έχεις τη διάθεσή γράψε μας κάποια στιγμή τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα σου σχετικά με αυτό το θέμα.
Σταυρο, από τη συνεχόμενη χρήση ιονιστή σε μη επαρκώς αεριζόμενο χώρο, προκαλείται ότι και από την αντίστοιχη χρήση κλιματιστικού, δηλαδή Αλλεργική Ρινίτιδα, η οποία χωρίς να είναι ακριβώς μικρόβιο ή ιός, προκαλεί όμως σε επικίνδυνο ποσοστό ζωτικά προβλήματα αναπνοής με έντονα σημάδια κόπωσης.
Βέβαια πιστευω να μας μεταφέρει ο Τάκης τα συμπεράσματά του από την προσωπική του εμπειρία.
 
Οι νεοσσοι αρχιζουν να μη ζητουν τροφη κ οι γονεις συμπεριφεροντε σαν να μην εχουν μικρα στη φωλια.. Απλα τα κοιταζουν κ φευγουν.. Δεν εχω χασει καποιο απο τους γονεις 5 μηνες που τα εχω..
 
Αφού οι νεοσσοί δεν ζητούν τροφή είναι φυσιολογικό να τους εγκαταλείπουν οι γονείς.
Το ερώτημα λοιπόν είναι τι προκαλεί αυτή την εξασθένηση στους νεοσσούς που τελικά πεθαίνουν από πείνα (άδειος πρόλοβος) και όχι αιφνίδια;
Τροφή; -θα επηρέαζε και τα κοινά καναρίνια νεοσσούς
Ιονιστής; -θα επηρέαζε και τα κοινά καναρίνια νεοσσούς
Βακτήριο /ασθένεια; - που μεταφέρεται από τους γονείς μοζάικ στους νεοσσούς τους; Πολύ πιθανό ειδικά αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι ο νεοσσός μοζάικ που εκκολάφτηκε στα κοινά επιβίωσε, δηλαδή αναιρούνται η τροφή και ο ιονιστής ΑΛΛΑ ένα δείγμα δεν είναι αρκετό για ασφαλές συμπέρασμα.
Θα καταλάβουμε περισσότερα όταν μπουν περισσότερα αυγά μοζάικ στα κοινά.
Όπως και να έχει μπορείς να κλείσεις τον ιονιστή και να ζητήσεις κτηνιατρική βοήθεια.
 
Τάκη, αν έχεις τη διάθεσή γράψε μας κάποια στιγμή τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα σου σχετικά με αυτό το θέμα.
Η απάντηση του Τάκη έχει μεταφερθεί σε ξεχωριστό θέμα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ Τα συμπεράσματά μου από τη χρήση ιονιστή στο χώρο εκτροφής των πουλιών
 
Back
Top