Γενικά Ο Άρης το νέο Rainbow Lorikeet μου

Οποισδηποτε θελησει το σπιτι μου ειναι ανοιχτο να τον δει και να κερασω εναν καφε και μεζε με κρασακι... Οτιδηποτε...
Και παλι σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!
 
Φιλε Γιαννη απολαυσα καθε δεπτερολεπτο απο το μπανιο του Αρη! Μονο δυο φορες το ειδα. Δεν προλαβαινε να βγει και το μετανιωνε.. Σου αξιζε αυτη η ψυχουλα. Και του αξιζες και συ!Χαιρομαι παρα πολυ για σας. Σας ευχαριστω!
 
Και καθαρό πουλάκι, λάμπουν τα χρώματά του, απολαμβάνει το μπάνιο του, δε χορταίνει τις καταδύσεις, παίζει, είναι ενθουσιασμένο! Να το χαίρεσαι Γιάννη!
 
Να σου ζησει! Ειναι πανεμορφος! Εχει υπεροχα χρωματα. Να περνατε ομορφα και δημιουργικα!
 
Γιάννη θέλω να αναφέρω κάποια γνώμη σχετικά με το ότι φωνάζει ο Άρης και δεν σταματά.
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το Πάρη που πέρασε μια τέτοια κρίση όταν και αυτός ήταν στην ίδια ηλικία με τον Άρη. Του έφταιγαν όλα και δεν ήξερα τι να κάνω.
Ο Άρης είναι ακόμα στο στάδιο προσαρμογής και θα πρέπει να μάθει ποια είναι η θέση του στο σπίτι σου.
Σιγά αλλά σταθερά όταν θα φωνάζει να αλλάζεις δωμάτιο αμέσως και όταν σταματά μετά από πέντε λεπτά να τον επιβραβεύεις για να καταλάβει ότι όταν είναι καλό παιδί θα έχει την προσοχή σου. 'Οταν αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν σταματά να τον αγνοείς.
Πολύ βασικό είναι να τον εισαγάγεις σε δραστηριότητες για να μπορεί να περνά τον χρόνο του και μόνος του.
Σε λίγο καιρό και μετά από δοκιμές θα καταλάβεις τι του αρέσει από παιχνίδια (πλαστικά, ξύλινα, μικρά, μεγάλα, με χρώματα κλπ και τι όχι οπότε θα αντιλαμβάνεσαι γιατί φωνάζει τι τον ενοχλεί.
Θα πρέπει να προσθέσεις και άλλα πραγματάκια παιχνίδια στο τεράστιο κλουβί του.
Πολλές φορές φώναζε ο Πάρης αλλά ήταν φωνές χαράς και ενθουσιασμού τις οποίες δεν μπορούσα να ξεχωρίσω απο τις φωνές θυμού η φόβου.
Ποιο σημαντικό δε, είναι ο χρόνος μαζί του να είναι παραγωγικός. Δηλαδή καλύτερα μισή ώρα ουσιαστικής ενασχόλησης - εκπαίδευσης παρά δύο ώρες δίπλα σου και που και που να του λές και μια λέξη.
Στο βίντεο είδα ότι προσπαθούσες να του δώσεις κάτι να φάει αν δεν κάνω λάθος. Μην περιμένεις και πολλά τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο κλουβί - σπίτι - χώρο του να κάνει. Εγώ τον Πάρη όταν του μάθαινα πράγματα τον πήγαινα σε άλλο δωμάτιο από αυτό που γνώριζε για να μπορώ να τον ελέγχω αφού δεν γνώριζε το χώρο και δεν ξανοιγόταν. Αυτό τώρα ίσως να είναι για πιο μετά που θα έρχεται πάνω σου πιο εύκολα
.Βασικό είναι να μάθει από ΤΩΡΑ τις εντολές πχ που λέω εγώ στο Πάρη έλα να ανέβει στο χέρι μου και κάτω να φύγει. Θα πρέπει πάντα μα πάντα τώρα, να του λες τις ίδιες λέξεις για να μάθει τι πρέπει να κάνει. Έτσι το πουλάκι δεν θα είναι σε σύγχυση ακούγοντας κάθε φορά ότι πρέπει να κάνει κάτι με διαφορετικό τρόπο.
Το πρωί και αργά το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για εκπαίδευση.
Αν τον έχεις επάνω σου και φωνάζει χαμήλωσε τον τόνο της φωνής σου και θα δεις ότι θα σταματήσει αμέσως και θα προσπαθεί να ακούσει αυτά που θα του λες με ήρεμο τρόπο αργά και καθαρά.
Επίσης τώρα που είναι στην αρχή σε κάθε αρνητική συμπεριφορά προσπάθησε να θυμάσαι τι έκανες πριν, που ήσουν πριν, τι άκουγες πριν, τι φόραγες πριν.
Όλα θα πάνε καλά είμαι σίγουρος γιατί αυτά τα πλασματάκια που μας έκλεψαν τη καρδία μας θέλουν αγάπη και όταν την αντιληφθούν θα την δώσουν πίσω
. Στο κάτω κάτω δεν επέλεξαν να είναι μαζί μας.
Αυτά είχα να σου πω από τη μικρή μου εμπειρία με το Πάρη
. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
 
Ολα αυτα Κωνσταντινε καλα. Ο μικρος ομως δεν εχει φοβο σε τιποτα. Ακομα στο χερι δεν ανεβαινει χωρις καποιον λογο. Ξερεις ποιος ειναι ο μονος λογος. Μια φορα τον εβγαλα εξω και τρομαξα να τον βαλω μεσα. Ασε που στρεσαριστηκε πολυ το μικρο. Τωρα για τις φωνες, δεν φωναζει ποτε μα ποτε οσο ειμαι μαζι του. Φωναζει οταν φυγω απο το δωματιο. Εκει τι κανουμε; Του μιλω και τον φροντιζω παααρα πολυ. Και φυσικα δεν ζηταω αυτη τη στιγμη κατι παραπανω απο αυτον. Ειναι πολυ νωρις.
 
Εγώ Γιάννη φεύγω και κλείνω και τη πόρτα φωνάζει αλλά μετά από πέντε λεπτά σταματάει. Το ίδιο μου έκανε και ο Πάρης και δεν τολμούσα να φύγω από το δωμάτιο στην αρχή. Σιγά σιγά όμως με τη πόρτα κλειστή έμαθε. Μετά ΄πάω αφού σταματήσει και τον επιβραβεύω λεκτικά η με κάποια λιχουδιά. Και βέβαια είναι νωρίς με τον Άρη ακόμα δεν έχει μάθει το σπίτι σου τους ήχους του τις συνήθειές σου. Θέλει παρέα το καημένο.
 
17 μερες με τον Αρη. Λοιπον, το ξερω οτι ακομα ειναι πολυ νωρις για τον μικρο, αλλα... α): για οποιον σκεφτεται να παει Lori, δεν σταματαει ποτε μα ποτε να φωναζει! Εισαι στο δωματιο; ολα καλα. Με το που βγεις, δεν φανταζεστε! Οσες φορες γυριζω απο τη δουλεια απο την εξοδο κλπ. Φτανοντας 2! Μαλιστα δυο τετραγωνα απο το σπιτι τον ακους! Μα καλα, δεν σταματαει ποτε; β): εχετε προβλημα με τη καθαριοτητα; Ξεχαστετο! Δεν μιλαμε για σπορια. Μιλαμε μονο για χυλους και φρουτα και πολλα αλλα τετοια. Δηλαδη, βρηκα κοματια στις κουρτινες αστε το πατωμα, τους τοιχους, δεν μιλαμε για μεσα στο κλουβι. Ακομα και στο ταβανι! Ναι, αληθεια λεω! Σημερα εκανα φασινα ενα δωματιο απο τις 5 μεχρι τωρα! Πηρα ναυλον και το εστρωσα απο τους τοιχους μεχρι ολο το πατωμα! Ειδα και το εξης θεαμα. Σκαρφαλωμενο στα καγκελα τα "εκανε"! Μιλαμε για ενα "ραντισμα" που εφτασε μεχρι τη οθονη του υπολογιστη! Ναι παιδια, μπηκα αμεσως για μπανιο... Με τα ρουχα! Κατα τ"αλλα ειναι εναι υπεροχο πολυχρομο πλασμα... Ειπαμε, ειναι νωρις ακομα...
Βαζω και καμια φωτο του Αγιου αυτου πλασματος, μην λετε κι'ολας...
(Σορρυ για το μικρο μου κειμενο...:Big Grin:)
 

Συνημμένα

  • Φωτογραφία007_001.webp
    Φωτογραφία007_001.webp
    67,3 KB · Προβολές: 69
  • Φωτογραφία008.webp
    Φωτογραφία008.webp
    36,7 KB · Προβολές: 65
  • Φωτογραφία048.webp
    Φωτογραφία048.webp
    68,9 KB · Προβολές: 71
Φαινεται πολυ χαρουμενος.:DΜπραβο.

Το σπιτακι που του εχεις βαλει το χρησιμοποιει; Του αρεσει;
 
😀...
Ζωηρος μας βγηκε ο μικρος...
Παντως ειναι πανεμορφος...
Μου αρεσει πολυ και το σπιτακι που του εχεις βαλει στο κλουβι του... 😉
 
Μερικοί άνθρωποι κρεμούν μια κουρτίνα ντους πίσω από το κλουβί για να προστατεύσουν τον τοίχο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι καμβά. Τοποθετήστε πετσέτες στο πάτωμα γύρω από τα κλουβιά επίσης. Θα πλύνετε τις πετσέτες όταν λερωθούν. Αυτά βοηθούν για την ακαταστασία :D
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.

Και ενα βιντεακι.
Μην το βλεπετε τοσο..."πραο"... :Big Grin: ...

Φωτη, το σπιτακι μολις του το εβαλα. Δεν το βλεπει και με τοσο καλο ματι. Ακομα... Ελπιζω...
 
ειναι υπεροχο παπαγαλακι! Θα συμφωνησω και εγω στο οτι
χρειαζεται μεγαλυτερη πισινα τετοια κορμαρα και να στριμωχνεται
σε ενα ποτηρακι δεν λεει 😀 να τον χαιρεσαι
 
Ωραιος ο Αρης...
Σταφυλακι!
Τυχερος που εχει τετοιο μπαμπα! Χεχε
 
μια χαρα ειναι ο Αρης... Κουκλος. Τωρα αν φωναζει και λιγο δεν πειραζει αρκει να μην εχεις προβληματα με τους γειτονους σου.
 
Προβληματα δεν εχω... Απλα δεν μπορεις να πας σε αλλο δωματιο!
Πως ενα τοσο μικρο πλασματακι ακουγετε δυο τετραγωνα μακρυααα:eekkL:;



Πισινα; Τωρα του την κατασκευαζω:Big Grin:...
Κατσε βρε Κωνσταντινε, τωρα φτιαξαμε το σπιτακι μεσα...
Σιγα σιγα.
 
Back
Top