Γενικά Ο Φουάς και η Γκρά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nbah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Την εκανες την πατεντα τελικα! :D👍

προσωρινη λύση και μπελαλίδικη... σκέφτομαι να φτιάξω μια κατασκευή λίγο μεγαλύτερη απο αυτό που είδες από κόντρα πλακέ, που θα το πλαστικοποιήσω με υαλοβάμβακα και πολυεστέρα. Για να είναι κοίλο στην κάτω πλευρά, και να βγαίνει σωλήνα που θα ξεταπώνω για να αδειάζει... Να φτιάξει ο καιρός όμως πρώτα.. Τωρα δεν είναι για τέτοια με το κρύο...

Δεν ξέρω τι διαστάσεις χρειάζεσαι αλλά κάπου έχω δει λιμνούλες σε λάστιχα από τρακτέρ με πλαστικό στην μέση, αυτό το μαύρο το αδιάβροχο. Σ' αυτό θα μπορούσες να βάλεις τάπα διαρροής.

Δεν ξέρω τι διαστάσεις χρειάζεσαι αλλά κάπου έχω δει λιμνούλες σε λάστιχα από τρακτέρ με πλαστικό στην μέση, αυτό το μαύρο το αδιάβροχο. Σ' αυτό θα μπορούσες να βάλεις τάπα διαρροής.

έχω σκεφτεί και το πιό απλό... ένα πολυεστερικό φτηνό δίμετρο βαρκάκι... έχει ήδη τάπα και σαν χώρος μου κάνει... κάτι θα γίνει.. Θα το βρώ...

Αν ειδες στο δικο μου θεμα τη λεκανη που τους εχω, μπορεις να βρεις μια τετοια και νομιζω πως εχει ακομη ενα μεγεθος μεγαλυτερο. 12 ή 18 ευρω εκανε. Πολυ σκληρο πλαστικο για οικοδομικη χρηση και δεν παθαινει τιποτα, την αναποδογυριζεις κι αδειαζει ευκολα. Aν βεβαια θελεις κατι μεγαλυτερο τοτε μαλλον πρεπει να κανεις καποια κατασκευη. :)

εντιτ:
Αυτες οι πισινες-λεκανες που μπορεις να βρεις σε πολλα ξενα σαιτ ειναι τελειες γι'αυτη τη δουλεια αλλα δεν ειχα βρει ουτε σε ενα ελληνικο καταστημα οταν εψαχνα.
human-bubbles.jpg

Αν ειδες στο δικο μου θεμα τη λεκανη που τους εχω, μπορεις να βρεις μια τετοια και νομιζω πως εχει ακομη ενα μεγεθος μεγαλυτερο. 12 ή 18 ευρω εκανε. Πολυ σκληρο πλαστικο για οικοδομικη χρηση και δεν παθαινει τιποτα, την αναποδογυριζεις κι αδειαζει ευκολα. Aν βεβαια θελεις κατι μεγαλυτερο τοτε μαλλον πρεπει να κανεις καποια κατασκευη. :)
εντιτ:
Αυτες οι πισινες-λεκανες που μπορεις να βρεις σε πολλα ξενα σαιτ ειναι τελειες γι'αυτη τη δουλεια αλλα δεν ειχα βρει ουτε σε ενα ελληνικο καταστημα οταν εψαχνα.
human-bubbles.jpg
έψαξα κι εγώ.. αλλά το μόνο που έβρισκα ήταν για συντριβανάκια της πλάκας.. κι αυτά από 80 έως 100 ευρώ.. Δε λέει.. η δική σου τι διάσταση έχει; τη θυμάμαι αλλά τώρα που μεγάλωσαν τις χωράει;

Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση της μόνιμης κατασκευής τεχνητής λίμνης με φυσικό και μηχανικό φιλτράρισμα του νερού και υποστηρικτικά φυτά στις όχθες της.
Έχει έναν κόπο και αρκετά διαβάσματα στην αρχή αλλά μετά λειτουργεί στον αυτόματο και απλά συμπληρώνεις τα νερά της εξάτμισης το καλοκαίρι και κάνεις έναν μεγάλο καθαρισμό μία φορά τον χρόνο.
Εσύ που είσαι νέο παιδί και όπως βλέπω το "έχεις" με τις πατέντες θα το βρεις εύκολα το σύστημα που σου ταιριάζει μια και έχεις και τους χώρους που απαιτούνται.
Πάρε μια "γεύση" εδώ Λίμνες - Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου και συζητάμε.

Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση της μόνιμης κατασκευής τεχνητής λίμνης με φυσικό και μηχανικό φιλτράρισμα του νερού και υποστηρικτικά φυτά στις όχθες της.
Έχει έναν κόπο και αρκετά διαβάσματα στην αρχή αλλά μετά λειτουργεί στον αυτόματο και απλά συμπληρώνεις τα νερά της εξάτμισης το καλοκαίρι και κάνεις έναν μεγάλο καθαρισμό μία φορά τον χρόνο.
Εσύ που είσαι νέο παιδί και όπως βλέπω το "έχεις" με τις πατέντες θα το βρεις εύκολα το σύστημα που σου ταιριάζει μια και έχεις και τους χώρους που απαιτούνται.
Πάρε μια "γεύση" εδώ Λίμνες - Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου και συζητάμε.

ΤΙ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ ΠΕΣ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ! ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ! Βέβαια στην εποχή μας τι είναι τα 50... Τίποτα! Νά σαι καλά Μαράκι!
παμε τώρα στο προκείμενο... καλά αυτά που μου λές, τα ξέρω γιατί ασχολούμαι και με ενυδρεία όπως παραπάνω έχω αναφέρει, αλλά το βασικό σ αυτή την περίπτωση είναι να έχεις ρεύμα... κι εγώ δεν έχω... ή μάλλον δεν έχω όσο χρειάζεται για να δουλεύει συνέχεια αυτό το σύστημα... Από το 1997 είμαι με φωτοβολταικά (όχι καμμιά φοβερή εγκατάσταση μόνος μου τα έστεισα) και ανεμογεννήτρια1000w.. Το σκέφτηκα να βάλω το φίλτρο του ενυδρείου μου που είναι για λιμνούλα (2.000 lt. /hr) αλλά το θέμα ρεύμα δεν αντιμετωπίζεται...

Χα χα ε παλληκαράκι είσαι ακόμα :)
Δεν ήξερα το θέμα του ρεύματος, πάντως υπάρχει τρόπος δημιουργίας φυσικού φίλτρου με την δρομολόγηση του νερού, το κάνουν και για οικονομία πολλοί.
Δεν είμαι καλή σε αυτά, αν το ψάξεις εσύ ίσως βρεθεί η λύση που σου ταιριάζει. Εναλλακτικά γεννήτρια; Μπα;

Απο αυτο το βιντεο δεν εχουν μεγαλωσει αλλο οι χηνες

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Και μη φανταστεις οτι ειναι ολη μερα στο νερο ουτε οτι ειναι συχνα και οι 2 ταυτοχρονα μεσα στη λεκανη.

Απο αυτο το βιντεο δεν εχουν μεγαλωσει αλλο οι χηνες

Και μη φανταστεις οτι ειναι ολη μερα στο νερο ουτε οτι ειναι συχνα και οι 2 ταυτοχρονα μεσα στη λεκανη.
έχεις δίκιο... Καλή είναι τελικά.. Θα το ψάξω...

Επισης μπορεις να βρεις ενα πλαστικο βαρελι.

Aquaponics-4.jpg

να το ξαπλωσεις στερεωνοντας το αναμεσα σε 2 τσιμεντολιθα και με ενα πριονακι να ανοιξεις την μια πλευρα του ωστε να σχηματιζει λεκανη. Προσοχη μην κοψεις τον λαιμο μονο ωστε να στεκεται καλα κλειστο το καπακι του. Η γιαγια μου τετοιο ειχε για τις χηνες της παλια. 😉

άντε βρέ! τα κατάφερα... Την άλλη βδομάδα και την κοτετσόπορτα... 😀

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Επισης μπορεις να βρεις ενα πλαστικο βαρελι
https://www.engineeringforchange.org/news/images/March-2012/aquaponic/Aquaponics-4.jpg

να το ξαπλωσεις στερεωνοντας το αναμεσα σε 2 τσιμεντολιθα και με ενα πριονακι να ανοιξεις την μια πλευρα του ωστε να σχηματιζει λεκανη. Προσοχη μην κοψεις τον λαιμο μονο ωστε να στεκεται καλα κλειστο το καπακι του. Η γιαγια μου τετοιο ειχε για τις χηνες της παλια. 😉
ναι.. κι αυτό καλό είναι. Γιατί δεξαμενες pvc των 250lt. τις είδα από €130 και πάνω... ευχαριστώ !

Μένει να την ντύσω με πέτρες γύρω γύρω για να μην φαίνεται χάλια, εκτός από τη βάνα μπροστά που την αδειάζω..

Τέλεια, για πες λίγα λόγια για τα υλικά, τεχνικό σκέλος και κόστος.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Back