Γενικά Ο Φουάς και η Γκρά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nbah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μαράκι πρόκειται για δεξαμενές που βρήκα στην Πειραιώς εδώ στην Αθήνα στο ύψος του Μοσχάτου, χρησιμεύουν για μεταφορά υγρών (τροφίμων ή μη), οι συγκεκριμένες που πήρα είναι ενός κυβικού αλλά έχει και μικρότερες 600 λίτρων.. Αφού τις χρησιμοποιήσουν τις πουλάνε €70 τις μεγάλες και €50 τις μικρές.. Εγώ πήρα 4, την μία την έκοψα και την έκανα μπανάκι για τα χηνάκια μου (όπως είναι χωράει 650 λίτρα νερό), και τις άλλες 3 τις έχω γεμάτες μήπως ξεμείνει το πηγάδι από νερό για να έχω απόθεμα.. Βέβαια το νερό το αλλάζω μια φορά τη βδομάδα, αλλά δεν πάει χαμένο γιατί με σωλήνες το χρησιμοποιώ για πότισμα στα δεντράκια και τα λουλούδια μου.. (όσα μου άφησαν οι χήνες ζωή νά χουν) :) Όσον αφορά στις δεξαμενές, είναι όπως τις βλέπετε πάνω σε παλέτα και ενισχυμένες με το περιμετρικό πλαίσιο για να μην ξεχειλώνουν από την πίεση του νερού και με βάνα για το άδειασμα...
Αυτά.. αν κάποιος φίλος έχει άλλη απορία εδώ είμαι, ρωτήστε ότι θέλετε..

Απλά και νοικοκυρεμένα λοιπόν...
Έτσι... Πιστεύω Γιάννη οτι για μένα τουλάχιστον, ήταν η καλύτερη λύση... Το προηγούμενο με τα νάυλον δεν παλευόταν, πολύ δύσκολο στο καθάρισμα, οι χήνες το τρυπούσαν συνέχεια και κάθε τόσο το άλλαζα, και στο καθάρισμα θάνατος.. Τωρα βρήκα την υγειά μου... Εκτός αυτού έχουν και χώρο.. 1,20 μήκοςΧ 1,00 πλάτος Χ60 βάθος πιστεύω είναι ικανοποιητικό...

Τέλειο και με την επένδυση ονειρικό! Να ζήσει ο μάστορας :)

• Like
Αντιδράσεις: Nbah
Παρε ενα καινουργιο ντεποζιτο, βαφτο και μπλε και ιδου η πισινα σου! Στοιχημα οτι θα ζηλεψουν και οι χηνε και θα θελουν να ερθουν μαζι σου!

Ψήστο να το φτιάξεις! 😛
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Ανέστη θα φροντίσω να βγάλω αυτό το Σ/Κ... ίσως και video.. απλά δεν θέλω να την ανησυχώ. Γι αυτό απέφευγα..
Με προσοχή ότι κάνεις...
Η περιέργειά και το ενδιαφέρον μας, να μην σταθεί αφορμή για "ζημιές".

Η ζημιά Γιάννη έγινε.. Δυστυχώς ατυχήσαμεν... Και πιό πολύ οι χήνες μου... Σε γενικές γραμμές, την Παρασκευή το απόγευμα στο παρά τσάκ γλύτωσα το εγκεφαλικό, όταν πήγα να τις δώ και η θηλυκιά έκοβε βόλτες και έκραζε... Πήγα να δώ τι γίνεται και μόνο φωλιά δεν είδα... σκόρπια άχυρα και πούπουλα και αυγά πουθενά...
Μια βδομάδα πρίν σκάσουν κάτι μπήκε, με κάποιο τρόπο την έκανε να σηκωθεί από τη φωλιά... και τα ξέκανε όλα... Κοντεύω να σκάσω λέμε...
Ευτυχώς τουλάχιστον οι χήνες είναι καλά...

Η ζημιά Γιάννη έγινε.. Δυστυχώς ατυχήσαμεν... Και πιό πολύ οι χήνες μου... Σε γενικές γραμμές, την Παρασκευή το απόγευμα στο παρά τσάκ γλύτωσα το εγκεφαλικό, όταν πήγα να τις δώ και η θηλυκιά έκοβε βόλτες και έκραζε... Πήγα να δώ τι γίνεται και μόνο φωλιά δεν είδα... σκόρπια άχυρα και πούπουλα και αυγά πουθενά...
Μια βδομάδα πρίν σκάσουν κάτι μπήκε, με κάποιο τρόπο την έκανε να σηκωθεί από τη φωλιά... και τα ξέκανε όλα... Κοντεύω να σκάσω λέμε...
Ευτυχώς τουλάχιστον οι χήνες είναι καλά...
Στ' αλήθεια λυπάμαι...
Τι μπορεί να ήταν; Φίδι;
Σκύλο έχεις εκει κοντά;

Κριμα Γιαννη. ☹ Αφου το ζευγαρι ειναι αθικτο δεν πειραζει για τα αυγα. Θα ξαναγεννησει και θα ξανακλωσσησει. Ο,τι ηρθε ομως μια φορα κι εφαγε ισως να ξαναρθει. Φανταζομαι οτι στην περιφραξη θα υπαρχουν κενα που να μπορει να τρυπωσει ενας ασβος π.χ. Δεν ειναι κατα βαση σαρκοφαγοι ωστε να επιτεθουν για να σκοτωσουν τοσο μεγαλα πουλια, αλλα τα αυγα θα τα τιμουσαν δεοντως.

Δεν νομίζω παιδιά να ήταν φίδι ή ασβός.. αλεπού ή νυφίτσα πρέπει να ήταν.. η περιοχή πάντως έχει γεμίσει αλεπούδες.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω τρόπο να φτιάξω σωστά την περίφραξη. Για να γίνει σωστή θέλει σκάψιμο γύρω γύρω και σενάζι 20 πόντους μέσα κι έξω από το χώμα. Αυτό για να γίνει πρέπει να ξεπατώσω όλα τα λιγούστρα και τους πυράκανθους που έχω περιμετρικά.. αδύνατον..
Το άλλο κακό είναι πως δεν μπορώ να περιορίσω και τις χήνες.. Μετά από αυτό που έπαθα, σκέφτηκα εκεί που είχαν τη φωλιά να φτιάξω έναν κλειστό χώρο από πλέγμα μόνο όπως το προαύλιο του κοτετσιού για να μην αισθάνονται περιορισμένες, με πορτάκι αυτόματο κι εκεί, και όταν ξανακάνουν αυγά να τους τα βάλω σε αυτό...
Το θέμα είναι όμως οτι αυτές δεν είναι σαν τις κότες... Δεν είμαι σίγουρος οτι όταν το βράδυ κλείσει η πόρτα η χήνα θα είναι μέσα... αφήστε... Τάχω παίξει εντελώς...
Φωτογραφίες που κλωσούσε βρήκα από ένα φίλο που την είχε βγάλει χωρίς να μου το πεί... αλλά έχει νόημα τώρα πιά να τις βάλω;

Δεν νομίζω παιδιά να ήταν φίδι ή ασβός.. αλεπού ή νυφίτσα πρέπει να ήταν.. η περιοχή πάντως έχει γεμίσει αλεπούδες.
Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω τρόπο να φτιάξω σωστά την περίφραξη. Για να γίνει σωστή θέλει σκάψιμο γύρω γύρω και σενάζι 20 πόντους μέσα κι έξω από το χώμα. Αυτό για να γίνει πρέπει να ξεπατώσω όλα τα λιγούστρα και τους πυράκανθους που έχω περιμετρικά.. αδύνατον..
Το άλλο κακό είναι πως δεν μπορώ να περιορίσω και τις χήνες.. Μετά από αυτό που έπαθα, σκέφτηκα εκεί που είχαν τη φωλιά να φτιάξω έναν κλειστό χώρο από πλέγμα μόνο όπως το προαύλιο του κοτετσιού για να μην αισθάνονται περιορισμένες, με πορτάκι αυτόματο κι εκεί, και όταν ξανακάνουν αυγά να τους τα βάλω σε αυτό...
Το θέμα είναι όμως οτι αυτές δεν είναι σαν τις κότες... Δεν είμαι σίγουρος οτι όταν το βράδυ κλείσει η πόρτα η χήνα θα είναι μέσα... αφήστε... Τάχω παίξει εντελώς...
Φωτογραφίες που κλωσούσε βρήκα από ένα φίλο που την είχε βγάλει χωρίς να μου το πεί... αλλά έχει νόημα τώρα πιά να τις βάλω;
Γιατί όχι;
Τόσες φωλιές που βλέπουμε... έχουν όλες θετική έκβαση;

Back