Γενικά Ο Φουάς και η Γκρά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nbah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λυπάμαι πάρα πολύ Γιάννη. ☹

Το θεωρώ απίθανο να κρύβονται. Η αναστάτωση των γονιών μαρτυρά πως κάτι συνέβη. Την επόμενη γεννιά να την μαντρώσεις για τα καλά.

Τι έγινε τελικά;
Βρήκες κάτι;
Κάποιο ίχνος τους;
Επίθεση από κάποιο τετράποδο θηρευτή;

τιποτα ΓΙαννη... Κατι μπηκε παλι μαλλον. Και οχι ενα. Παμε για κλεισιμο χωρου αλλιως θα ταλαιπωριουνται μια ζωη... Κι εγω μαζι τους.. Κριμα για τα μικρουλια και την ταλαιπωρια που περασε η χηνα τοσο καιρο...

Κριμα για τα μικρουλια και την ταλαιπωρια που περασε η χηνα τοσο καιρο...
Πραγματικά κρίμα...
Ποντίκι ή κάτι μεγαλύτερο;
Άλλες "ζημιές" υπάρχουν κατά καιρούς στο κοτέτσι σου;

Πραγματικά κρίμα...
Ποντίκι ή κάτι μεγαλύτερο;
Άλλες "ζημιές" υπάρχουν κατά καιρούς στο κοτέτσι σου;

Της ειχαν παρει αυγα περισυ το χειμωνα.. Απο τοτε τιποτα.. Ελεγα οτι ησυχασα αλλα μπα.. Εβαλα και το κουταβι αλλαιναι μικρο ακομα.. Δεν ξερει...

Της ειχαν παρει αυγα περισυ το χειμωνα.. Απο τοτε τιποτα.. Ελεγα οτι ησυχασα αλλα μπα.. Εβαλα και το κουταβι αλλαιναι μικρο ακομα.. Δεν ξερει...
Πολύ πιθανό ποντίκια
Τα μεγαλύτερα και πιο άγρια... και μόνο στη μυρουδιά του σκύλου θα μένα μακρυά.

Λυπάμαι πάρα πολύ Γιάννη. ☹

Το θεωρώ απίθανο να κρύβονται. Η αναστάτωση των γονιών μαρτυρά πως κάτι συνέβη. Την επόμενη γεννιά να την μαντρώσεις για τα καλά.
αυτο θα κανω Ανεστη.. Εχω ενα κιοσκι 3Χ3 στη μεση του χωραφιου, θα το κλεισω μαζι με καμια δεκαρια τετραγωνικα απο το χωραφι, και στην επομενη αναπαραγωγη θα τη βγαλουν κλεισμενες μεχρι να μεγαλωσον τα μικρα... Δε γινεται αλλιως.

Βρε Γιάννη, λυπάμαι παρά πολυ για αυτην την εξέλιξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά κλωσήσει σε αυτην τη σεζόν;

Έχω σοκαριστεί αλλά μου είναι μυστήριο τι να επιτέθηκε στα μικρά που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν οι χήνες που είναι δυνατά ζώα. Μήπως κάποιο αρπακτικό από ψηλά σκέφτομαι. Για τρωκτικά και τέτοια πολύ δύσκολο. Και άνθρωπος κλέφτης το βλέπω δύσκολο.

Φρίκη..
Ποντίκι να πήρε 8 πουλάκια; Αυτό δείχνει καλό, δυνατό με μεγάλο στομάχι,θηρευτή. Μπορεί κάλλιστα να είναι άνθρωπος, ειδικά αν δεν υπάρχουν ίχνη σφαγής.
Της ειχαν παρει αυγα περισυ το χειμωνα..
Δείτε και αυτό
https://ellinikeskotes.blogspot.gr/2016/03/k.html

Όσοι έχουμε ζήσει σε αυλές, χωριά με κουμάσια και κότες ξέρουμε πως ο ποντικός (όχι αυτά τα μικρά που βλέπουμε στα σπίτια) έχουν όχι μόνο θηρευτικές ικανότητες, όχι μόνο τη δυνατότητα να απομακρύνουν τα μικρά κάτω από τις μητέρες τους, αλλά να κουβαλήσουν ανά ζευγάρι (έχω δει) τα αυγά μακρυά από το κοτέτσι, ακόμη και πάνω στη σκεπή.
Επίσης είναι αδύνατο ιπτάμενος θηρευτής να πάρει όλα τα χηνάκια σε μια μέρα, ενώ αντίθετα ο ποντικός ξεκινώντας το κυνηγητό απομακρύνει και τελικά θηρεύει το νεοσσό από την οικογένειά του, πράγμα που επίσης μικρός έχω δει. Τα ποντίκια τη νύχτα κάνουν πάρτι...
Πολύ μεγάλη ζημιά μπορεί να το κάνουν οι τετράποδου θηρευτές όπως οι νυφίτσες, κουνάβια κλπ, αλλά τόσο οι χήνες όσο (κυρίως) η οσμή της παρουσίας του σκύλου, αυτό το αποτρέπει έστω και μερικώς.
Αν ψάξεις στα "δομικά" κρυφά σημεία του χώρου σου, είμαι σίγουρος πως θα βρεις τα υπολείμματα των μικρών.
Η μείωση του αριθμού των τρωκτικών πρέπει @Nbah να είναι το μέλημά σου, αλλά και ο σκοπός σου για να μπορέσεις να έχεις κάποιο αποτέλεσμα. Και είμαι επίσης σίγουρος πως καιρό παλεύεις γι αυτό το σκοπό.

Οι ποντικοί επισης σκάβουν και έτσι περνούν κάτω απο συρματοπλέγματα, περιφράξεις κλπ. Με αυτά τα δεδομένα Γιάννη, όταν θα ξαναβγούν πουλακια, σκέψου μηπως περιορίσεις την οικογένεια σε χώρο που δεν θα μπορεί να δεχθεί εισβολή ούτε υπογείως, για ενα διάστημα τουλάχιστον έως να μεγαλώσουν τα μικρά.

Οι ποντικοί επισης σκάβουν και έτσι περνούν κάτω απο συρματοπλέγματα, περιφράξεις κλπ.
Αυτή η αναφορά ας μείνει και στην γενική προστασία όσων φτιάχνουν υπαίθριες κλούβες τύπου aviary... Θέλει τσιμέντο απο κάτω.
Πολύ μεγάλη ζημιά μπορεί να το κάνουν οι τετράποδου θηρευτές όπως οι νυφίτσες, κουνάβια κλπ
Κάτι τέτοιο δεν θα επέστρεφε και για τους μεγάλους;

Δεν βρήκες κανένα ίχνος τους στην γύρω περιοχή; Πούπουλα, φτερά ή αίμα; Κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει κάτι; Απλά εξαφανίστηκαν; Εάν ήταν κάποιο αρπακτικό δεν θα υπήρχαν κάποια σημάδια της επίθεσης; Μήπως ο "εισβολέας" μας ήταν κάποιο "έξυπνο" δίποδο που λιγουρεύτηκε και τα 8 φουαγκράκια σου;

Οπως και παλαιοτερα σας ανεφερα οι χηνες ειναι ελευθερδς στο χωρο ολη τη μερα και νυχτα.. Καταφερα να προστατεψω το χωρο της φωλιας μεχρι και που βγηκαν τα μικρα... Απο τη δευτερη μερα που βγηκαν, αρχισαν οι βολτες... Οχι μονο το πρωι, αλλα και το βραδυ... Να στις 21.00 βολτα στη μπανιερα τους μαζι με τα μικρα 30 μετρα πιο κατω, να στις 22.00 βραδυνη βοσκη, ολο το βραδυ αυτο κανανε... Και αραζανε το πρωι στη μεση του χωραψιου κοντα στις κοτες και το βραδυ οχι μεσα, αλλα διπλα στον κλειστο χωρο της ψωλιας... Εδωσαν στοχο... Και αν μπηκαν 2-3 ζωντανα μαζι, βγαλτε ακρη τι εγινε... Ιχνη δυσκολο να βρω... Σε ποιο σημειο ταυ χωραφιου τα πετυχαν; Φτερα δεν ειχαν ακομα για να δω μαδημενα... Με το χνουδι ηταν. Γιαυτο λεω οτι την αλλη φορα κλεισμενες μεχρι να γινουν τα μικρα 3-4 μηνων, η δεν τις βαζω σεδιαδικασια αναπαραγωγης και τελειωνει η ταλαιπωρια τους...

Να προσθέσουμε και τα φίδια στους πιθανούς θηρευτές τους, απλά θα έλειπαν ένα δυο και όχι όλα.
Οι άνθρωποι δεν θα άφηναν ούτε τους γονείς... και πιθανόν να έπαιρναν κι άλλα πτηνά.

Για τρωκτικά και τέτοια πολύ δύσκολο. Και άνθρωπος κλέφτης το βλέπω δύσκολο.

Το τελευταιο Μαρακι κιεγω το βλεπω δυσκολο.. Ο ανθρωπος για να μπει θα κατεβαζε κατω ενα μερος του φραχτη. Για αλεπουδες σκεφτομαι οι οποιες εχουν παραπληθυνει στην περιοχη... Απο την αλλη φοβαμαι να ριξω φαρμακο για τα ποντικια, γιατι εχω δει ποντικι που το σκοτωσε η γατα μου και δεν το προλαβα αμεσως να το πεταξω, να το τρωνε οι κοτες οι οποιες το πρωι ειναι ελευθερες... Αν λοιπον ειναι δηλητηριασμενο, οι κοτες δεν επηρεαζονται; Η ακομα η σκυλιτσα μου που μασαει οτι βρει;

οι αλεπουδες οταν κανουν επιδρομη σε ενα κοτετσι τα πνηγουν ολα ακομα και τους γονεις οπως και ο λυκος οταν μπει σε ενα μαντρι δεν του φτανει ενα προβατο, πνηγει οσα μπορει

Back