Γενικά Ο Φουάς και η Γκρά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nbah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
και με τέτοιο μαντρόσκυλο για φύλακα τι να φοβόμαστε λέμε!

View attachment 41524
Λιών πεθαίνω χάνομαι! Να το χαίρεστεεεεεεεεεε! Να τα χαίρεσαι βασικά όλα αλλά μια αδυναμία προς τα σκυλιά και κυρίως στα κουτάβια την έχω το παραδέχομαι! 😛

• Like
Αντιδράσεις: Nbah
Λιών πεθαίνω χάνομαι! Να το χαίρεστεεεεεεεεεε! Να τα χαίρεσαι βασικά όλα αλλά μια αδυναμία προς τα σκυλιά και κυρίως στα κουτάβια την έχω το παραδέχομαι! 😛

μα δεν είναι μιά κυρία; την Τρίτη κάναμε και τα πρώτα μας εμβόλια...

ΤΕΛΕΙΑ είναι! Ημιαιμάκι; Αδεσποτάκι;

δεν πρόλαβε να γίνει αδεσποτάκι.. είναι το τελευταίο απο γέννα 8 μικρών μιας ημίαιμης που εχει μια φίλη.. ευτυχώς τα έδωσε όλα...

είναι το τελευταίο απο γέννα 8 μικρών μιας ημίαιμης που εχει μια φίλη..
Η οποία καλό θα ήταν μετά από την γέννα να στειρωθεί να μην κάνει και άλλα 8 ! 😉

Η οποία καλό θα ήταν μετά από την γέννα να στειρωθεί να μην κάνει και άλλα 8 ! 😉

ήδη στειρώθηκε Αλίκη μου.. Προχθές της κόψανε και τα ράμματα...

Τέλεια όλα Γιάννη! Κι ο φύλακας αλλά και το νέο φρούριο της χήνας.👍 Το έφτιαξες εκεί αφού έφτιαξε πρώτα τη φωλιά της;

ναι Ανέστη.. Φέτος έκανε αλλού φωλιά αρχικά.. και όπως το περίμενα τα πρώτα αυγά της τα χαλάσανε ζούδια πάλι... όμως στο περσινό σημείο πήγα και έβαλα αρχικά τις λαμαρίνες, και μόλις τις συνήθησε πήγε από κάνω και έκανε νέες γέννες.. μόλις έκοψε λίγο πήγα κι έβαλα την πίσω σίτα, και αφού συνέχισε να κάνει αυγά, στο τέλος έβαλα και την μπροστική.. Τωρα έχει μόνο αυτό το άνοιγμα μπροστά και δεν πλησιάζει (έτσι πιστεύω και έτσι δείχνει μέχρι τώρα) κάποιο άλλο ζωντανό να κάνει ζημιά.. ελπίζω να μήν είναι τζούφια τα αυγά μόνο και να πάει καλά...

όπως κατάλαβες ακολούθησα την περσινή σου συμβουλή Γιάννη...

(misalourisPB ModeratorStaff Member
Να το κλείνεις πλευρά πλευρά... Να μην χάσουν επαφή και απομακρυνθούν από κει...
Αν και είμαι σίγουρος πως και να αλάξουν τόπο φωλιάσματος... χειρότερα δε θα βρουν... 😀 )

ναι Ανέστη.. Φέτος έκανε αλλού φωλιά αρχικά.. και όπως το περίμενα τα πρώτα αυγά της τα χαλάσανε ζούδια πάλι... όμως στο περσινό σημείο πήγα και έβαλα αρχικά τις λαμαρίνες, και μόλις τις συνήθησε πήγε από κάνω και έκανε νέες γέννες.. μόλις έκοψε λίγο πήγα κι έβαλα την πίσω σίτα, και αφού συνέχισε να κάνει αυγά, στο τέλος έβαλα και την μπροστική.. Τωρα έχει μόνο αυτό το άνοιγμα μπροστά και δεν πλησιάζει (έτσι πιστεύω και έτσι δείχνει μέχρι τώρα) κάποιο άλλο ζωντανό να κάνει ζημιά.. ελπίζω να μήν είναι τζούφια τα αυγά μόνο και να πάει καλά...

Όλα καλά θα πάνε, εδώ ζευγαρώνουν τα δικά μου που είναι δυο θηλυκά.😛 Νερό να έχει μόνο στη διάθεσή της για να κάνει μπάνιο όταν θέλει και να μαλακώνουν τα τσόφλια.

όπως κατάλαβες ακολούθησα την περσινή σου συμβουλή Γιάννη...

(misalourisPB ModeratorStaff Member
Να το κλείνεις πλευρά πλευρά... Να μην χάσουν επαφή και απομακρυνθούν από κει...
Αν και είμαι σίγουρος πως και να αλάξουν τόπο φωλιάσματος... χειρότερα δε θα βρουν... 😀 )
Το κατάλαβα...
Νομίζω πιάνει σε όλα τα ζωντανά...

• Like
Όλα καλά θα πάνε, εδώ ζευγαρώνουν τα δικά μου που είναι δυο θηλυκά.😛 Νερό να έχει μόνο στη διάθεσή της για να κάνει μπάνιο όταν θέλει και να μαλακώνουν τα τσόφλια.

Πάντα έχουν νερό και σε κουβάδες και το μπάνιο τους.. αλλά η κυρία μόνο στούς κουβάδες πάει τώρα που κλωσάει.. στο μπάνιο καθόλου...
εσύ τι έκανες τελικά με αγόρι; γιατί σ έχω στο νού μου... και δεδομένου του οτι ανεβαίνω σχεδόν κάθε μήνα Βόλο, αν όλα πάνε καλά κάποιο πρωί θα με δείς με την κούτα φάντη μπαστούνι... :)

Πάντα έχουν νερό και σε κουβάδες και το μπάνιο τους.. αλλά η κυρία μόνο στούς κουβάδες πάει τώρα που κλωσάει.. στο μπάνιο καθόλου...
εσύ τι έκανες τελικά με αγόρι; γιατί σ έχω στο νού μου... και δεδομένου του οτι ανεβαίνω σχεδόν κάθε μήνα Βόλο, αν όλα πάνε καλά κάποιο πρωί θα με δείς με την κούτα φάντη μπαστούνι... :)

χαχα! Οχι, όχι μη φέρεις. Τα κορίτσια σύντομα θα πάνε σε έναν φίλο που έχει έναν αφρικάνικο αρσενικό μόνο του. Είχε πάρει αυγά, τα έβαλε σε μηχανή και του βγήκε μόνο ένας ίδιας ηλικίας με τις δικές μου. Έχει μεγαλύτερο κτήμα και θα περάσουν καλύτερα εκεί μιας και τώρα το καλοκαίρι περνούν σχεδόν όλη την ημέρα κλεισμένες στην περίφραξή τους και δεν είναι μεγάλη.

Ας έχει το νερό αυτή κι ίσως προς το τέλος αποφασίσει να μπει. Εξάλλου απο αύριο περιμένουμε βροχές οπότε θα ανέβει αρκετά κι η ατμοσφαιρική υγρασία. 😉

• Like
δεν άντεχα.. η περιέργεια με έτρωγε! Πήγα λοιπόν μια βόλτα το απόγευμα κατά τις 19.00 να δω πως είναι η Γκρα.. Στρογγυλοκαθισμένη τη βρήκα στη φωλιά.. Πλησίασα και που παρ οτι υπήρχαν πολλά πουλάκια που τιτίβιζαν γύρω, άκουσα και διαφορετικούς ήχους.. Δεν ήμουν σίγουρος όμως.. Αφού τέλος πάντων τσεκάρισα τα κοτοπουλάκια και όλα καλά, άραξα για λίγο στη βεράντα να κάνω ένα τσιγάρο πρίν γυρίσω πίσω.. και ξαφνικά! σηκώνεται η κυρία και κάτι τακτοποιούσε στο χώρο (τον κλειστο που είναι η φωλιά) και εμφανίζονται κάτι φατσούλια... 5 ή 6 μέτρησα.. κι ένα αυγό με τρύπα και ένα σπασμένο που δεν κατάλαβα αν εχε βγεί το μικρό, και φυσικά δεν πλησίασα να δω.. Το παρακάτω video είναι απο τη βεράντα τραβηγμένο γιαυτό και μέχρι το 17ο δευτερ. είιναι θολόλόγω του οτι εμπόδιζαν τα φυτά.. Επίσης χαμηλώστε αρκετά τον ήχο γιατί η Ροζαλία βρήκε ένα πλαστικό μπουκάλι να παίξει και θα σας σπάσει τα νεύρα. 🙂
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Τι ωραία! :D Πρώτη μέρα στη φωλιά και την επόμενη δεν θα τα σταματάει κανείς. 👍

θα ξαναπάω σήμερα.. Δεν αντέχω να μην τα δω... Τι να κάνω αυριο και μεθαύριο που θα είμαι Βόλο και Τρίκαλα δεν ξέρω...
αλλά μεθαύριο βράδυ΄απο Βόλο κατευθείαν εκεί θα είμαι...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας και τα καλά λόγια...

Back