Φροντίδα Παιχνίδια που έχετε στα πουλιά σας

nasosKE_30

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
778
Πόλη
Νέα Σμύρνη
οπως ξερετεκαι αν δεν ξερετε, μαθετε το,τα παιχνιδια ειναι ΠΟΛΥ σημαντικα για τους παπαγαλους και κυριος για τους γκριζους!
εκτος το οτι τους απασχολουν αρκετες ωρες της ημερας, τους κανουν και συντροφια και επιπλεον τους κεντριζουν την περιεργεια, τους ακονιζουν το μυαλο και γενικα ειναι και πολυ καλη πνευματικη ασκηση. Για παπαγαλους που πλητουν απο μοναξια ή ανία ειναι η καλυτερη λυση, μετα την ανθρωπινη παρουσια βεβαια!

εκτος απο τα παιχνιδια που μπορουμε να αγορασουμε μπορουμε να φτιαξουμε και εμεις οι ιδιοι πολλα μεχρι να βρουμε τι του αρεσει του καθε πουλιου αλλα και για να του τα αλλαζουμε ωστε να μην τα βαριεται και να βλεπει ποικιλια.

παραθετω ενα pdf στα αγγλικα που εχει παρα πολλες καλες ιδεες για παιχνιδια και γενικα για κατασκευες για σταντ παπαγάλων.
και στη συνεχεια θα σας δειξω και μερικα παιχνιδια που εφτιαξα εγω μονος μου.

εδω καλα θα ειναι να βαζετε φοτο απο παιχνιδια που εχετε εσεις στα πουλια σας, ειτε που φτιαξατε εσεις οι ιδιοι, για να παιρνουμε ολοι ιδεες!
απλα υλικα που θα τα πεταγαμε μπορουν να γινουν παιχνιδια που θα περνανε πολλες ωρες της ημερας τα πουλια μας μαζι τους!
 

Συνημμένα

Πολυ ενδιαφεροντα Νασο! Πραγματικα για οποιον εχει λιγο μερακι κ ορεξη δινει φοβερες λυσεις κ χωρις ιδιαιτερο κοστος! Κ βεβαια αναζωογονει κ τον παπαγαλο του με ολα αυτα!:D
 
Νασο παρα πολυ ωραιο το pdf το εσωσα στον υπολογιστη μου και σιγουρα δινει πολυ καλες ιδεες! Πρεπει να αφιερωσω λιγο χρονο να το διαβασω και οταν φτιαξω καποια, (αν και να πω την αληθεια δεν ειμαι και ασσος στις χειροτεχνιες) θα τα βαλω σιγουρα εδω να τα δειτε. Απο τα παιχνιδια που ηδη εχει ο Φοιβος θα βαλω οσα εχω σε φωτο... απλα και εκεινα πρεπει να τα κανω resize πρωτα γιατι δεν χωρανε στο ποστ.

οποτε προσεχως...
 
Νασο απο το μερακι που εβαλες σ αυτα φαινεται το ποσο τον αγαπας κι ενδιαφερεσαι για τον παπαγαλο σου! Μπραβο σου!
 
πολυ ωραια Νασο,θα σου κλεψω τις ιδεες😛😱

νικο δεν τις εχω κανει copyright οπωτε ελευθερα, γιαυτο τα εβαλα κιολας!
και τα μικρα παπαγαλακια θελουν παιχνιδια αλλα σε μικροτερο μεγεθος!
 
νασο φοβερος!
αυτο με τα πουλια απο το ταβλι πολυ μου αρεσε! Θα δοκιμασω αυριο να φτιαξω κ εγω...
να σαι καλα...
 
αυτα ειναι τα περισσοτερα παιχνιδια του Φοιβου... ειναι και καποια αλλα που εχει πεταξει κατω απο το κρεβατι μου και καποια που τα εχει φερει σε κατασταση να μην ειναι για φωτο... :D
 

Συνημμένα

  • toy-pho1.webp
    toy-pho1.webp
    34,7 KB · Προβολές: 811
  • toy-pho2.webp
    toy-pho2.webp
    14,7 KB · Προβολές: 753
  • toy-pho3.webp
    toy-pho3.webp
    12 KB · Προβολές: 812
Παιδιά θέλω να μου εξηγήσετε κάτι με τα παιχνίδια γιατί δεν έχω ιδέα από παπαγάλους και τελευταία το έχω ρίξει στο διάβασμα.

Τα περισσότερα που έχω δει μοιάζουν με κρεμαστά μπιχλιμπίδια. Πως παίζουν με αυτά; Τα δαγκώνουν;
Έχω δει και μερικά κλουβιά στο ίντερνετ που μοιάζουν με καρναβάλι από τις χρωματιστές χάντρες!

Η κοκατιλίνα μου είναι ακόμα πολύ αγριεμένη και δεν νομίζω να έχει όρεξη για παιχνίδια αλλά θα δοκιμάσω να φτιάξω κάτι από αυτά που είδα.
Ξέρετε κάποιο site που να πουλάει;
 
Τα δαγκωνουν, τα στριφογυρνανε, τα μαλωνουν, προσπαθουν να ξεκαρφωσουν κομματια τους και αυτο τους δινει απασχοληση για τα ποδια, το ραμφος και το πιο σημαντικο απ'ολα το μυαλο.

Αυτο που ειναι στο πρωτο μου ποστ στην πρωτη φωτο το μεσαιο με τις δυο χαντρες, κοκκινη-πρασινη ειναι απο τα αγαπημενα του. Ηταν αλλο τοσο οταν το αγορασα. Το λατρευει και δεν το εχει βαρεθει ακομη. Αν πας να το παρεις δεν το αφηνει με τιποτα και γρυλιζει μπορει να ριξει και καμια ψιλη... 😀 Αλλες φορες το παιρνει ο ιδιος και το μαλωνει, το δαγκωνει με ολη του τη δυναμη και του φωναζει περιεργα ολο υφος.😀 και μετα το πιανει και του δινει και μια στο πατωμα... Αλλα δεν το αποχωριζεται!

Για το κοκατιλ να προτιμησεις τα μικροτερα παιχνιδια! Culpret.gr
 
για κοκατιλ υπαρχουν μικροτερα παιχνιδια αν και μερικα απο αυτα που εβαλε ο φοιβος κανουν και για μικροτερα. Οσο μικροτετο το πουλι θελει και μικροτερα-λεπτοτερα παιχνιδια αλυσιδες σχοινια κλπ.
παρτε αλλα 2 δικα μου, αγορασμενα ειναι αλλα ταχω τροποποιισει λιγο, στο ενα ειχε μεσα μια εικονα με φυστικια, την εβγαλα και εβαλα κανονικους σπορους και στο αλλο προθεσα 2 κουδουνακια να κανει θορυβο ετσι οπως παιζει.
 

Συνημμένα

  • Image(081).webp
    Image(081).webp
    11,2 KB · Προβολές: 583
  • Image(082).webp
    Image(082).webp
    15,1 KB · Προβολές: 524
paidia skeftomai na agorasw afto apo to ebay

gia pite m gia tous kathreftes..aresoun sta poulia sas;
 

Συνημμένα

  • ff67_1.webp
    ff67_1.webp
    3,7 KB · Προβολές: 302
***Ironia ON****

Theodosia ... kai mia xtaina. Alios ti na kani me to kathreftei an den exei ta kseprakala, gia na sfiaxnei ton afto tou ;

***Ironia OFF***


Alexandros
 
έλα όμως που η παπαγαλίνα μου δεν ασχολείται με κανένα παιχνίδι...
 
Theodosia εγω ειμαι εναντιος στους καθρεφτες. Πιστευω οτι μονο καλο δεν κανουν...
 
Back
Top