Featured Χορηγείτε πολυβιταμίνες στα πουλιά σας;

Χρησιμοποιείτε πολυβιταμίνες για να συμπληρώσετε τη διατροφή των πουλιών σας; Αν ναι, πόσο συχνά, και ποια; Αν όχι, για ποιους λόγους;

Σημείωση
Η επιλογή "χορηγώ μόνο κατά περιόδους" αφορά στις περιόδους αναπαραγωγής, πτερόρροιας, ασθενειών. Αν χρησιμοποιείτε σε κάποιες που δεν αναφέρθηκαν, μπορείτε να τις αναφέρεται σε μήνυμά σας.
καλο ειναι να μην φορτωνουμε αδικα τα πουλια διαφορα σκευασματα. Παρα μονο οταν τα εχουν αναγκη
 
Δε του έχω δώσει ποτέ. Είχα σκεφτεί να πάρω, αλλά με τόσα σκευάσματα που υπάρχουν δε μπορούσα να κατασταλάξω ποιό ήταν πιο απαραίτητο. Οπότε σκέφτηκα πως για να μη μπορώ να αποφασίσω, μάλλον δε μου έχει δώσει λόγο να σκεφτώ πως κάτι χρειάζεται. Τρώει και καλά.
Μόνο Aviomycine που μου είχανε πει έδινα, αλλά πλέον έχει κοπεί και αυτό εντελώς, από αυτά που διάβασα εδώ και λίγη κοινή λογική.
 
Ξεκίνησα να δίνω κάθε μήνα ενα πολυβιταμινουχο που μου το δίνει ο γιατρός (συγγνώμη δεν ξέρω ονομασία διότι μου τραβάει με σύριγγα την ποσότητα που χρειάζομαι ) κι αυτό γιατί με το μικρό μου έχουμε κάποια θέματα και προσπαθουμε να κρατάμε μια ισορροπία.. ειμαι υπέρ στο να δίνονται όταν Υπάρχει ανάγκη.
 
Καλησπέρα παιδιά. Πιστεύω δεν είναι ανάγκη αν τηρείται μια ισορροπημένη διατροφή με φρούτα λαχανικά σπόρους βότανα κτλ. Έχω μια απορία ωστόσο τα λεγόμενα anti stress πιστεύετε χρειάζονται κάνουν τίποτα; Μου έφεραν ένα νέο καρδερίνοκαναρο και θέλω να το βοηθήσω όσο μπορώ να προσαρμοστεί πιο εύκολα γιαυτό.
 
Έχω μια απορία ωστόσο τα λεγόμενα anti stress πιστεύετε χρειάζονται κάνουν τίποτα;

Καλησπέρα @Stelans. Επειδή αναφέρθηκες σε νεοφερμένο πουλί, θεωρώ ότι από τη στιγμή που θα έχει το χώρο και τον χρόνο να ηρεμήσει στο νέο του περιβάλλον, χωρίς οχλήσεις δεν χρειάζεται να του δώσεις antistress.
[automerge]1613054435[/automerge]
 
Έχω μια απορία ωστόσο τα λεγόμενα πιστεύετε χρειάζονται κάνουν τίποτα; Μου έφεραν ένα νέο καρδερίνοκαναρο και θέλω να το βοηθήσω όσο μπορώ να προσαρμοστεί πιο εύκολα γιαυτό.
Αυτό το κομμάτι του μηνύματος σου αξίζει ξεχωριστού θέματος. Εν συντομία θα απαντήσω ότι ο όρος "anti stress" είναι καθαρά μαρκετίστικος. Αν σε ενδιαφέρει το θέμα, άνοιξε σε παρακαλώ μια νέα συζήτηση αποκλειστικά γι' αυτό.
 
Μια φορά την εβδομάδα βάζω μια σταγόνα πολυβιταμίνη, θεωρώ υπερβολή το τρεις φορές την εβδομάδα που γράφει το μπουκάλι της πολυβιταμίνης, απλά για κατανάλωση, δύο φορές βάζω την εβδομάδα βιταμίνη Α δίνω έμφαση στην Α επειδή είναι υπολείπομενο τελικά.
 
Γεια στην ομάδα, χρησιμοποιώ ένα πολυβιταμινούχο την περίοδο της πτερόρροιας και λίγο στην προετοιμασία , κυρίως τα πουλιά μου τα δίνω πολλά βότανα και λαχανικά.
 
Όχι δεν έχω δώσει κάποια πολυβιταμινη βάζω στην μπανιέρα τα φρούτα και τα λαχανικά και τα τρώνε
 
Έχω ένα παροτλετ και δεν του χορηγω καθόλου πολυβιταμίνες.
Είμαι της άποψης γενικότερα ,ότι όταν το πουλακι έχει σωστή και ισορροπημένη διατροφή η προσθήκη πολυ βιταμινών δεν χρειάζεται όπως το ίδιο ισχύει και στον άνθρωπο.
 
Καλημερα στην παρεα
Κατα την περίοδο της προετοιμασίας για αναπαραγωγή δίνω μια φορά την εβδομάδα στα αρσενικά βιταμίνη Ε και στα θηλυκά ασβέστιο στο νερό για περίπου ένα μηνα
κατα την περίοδο της αλλαγής των φτερών συμπλήρωμα βιταμινών Β
και όλο το χρόνο μια φορά την εβδομάδα προβιοτικά στο νερο
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Stavros´ πιστεύω ότι όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι περίπου τα ιδια
Δεν θέλω να κάνω σε καμία εταιρία διαφημιση
 
Back
Top