Γενικά Παπαγάλοι πετούν ελεύθεροι στην πόλη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγω εδω στο Βολο δεν εχω δει. Εχουν δει ομως αλλοι και απο την περιγραφη καταλαβα οτι προκειται μαλλον για ringnecks. Τους βλεπει μια γνωστη μου που καμια φορα επισκεπτονται τους φοινικες στην αυλη τους και τρωνε τους καρπους. Στη Θεσσαλονικη ομως οταν εμενα ειχα δει μερικες φορες προς τη Θέρμη στο αγροκτημα του πανεπιστημιου εκει εχει δεντρα σαν δασακι και κραζανε απο πανω κατι πουλια και ειδαμε μερικους καταπρασινους παπαγαλους.:D Ηταν πολυ ψηλα και δεν καταλαβα αν ηταν ringnecks ή Αλεξανδρινοι. Ητανε ομως τελεια. Παιζανε και κανανε τοσο θορυβο! 🙂
 
Petran μπραβο τα νεα που μας ειπες ειναι πολυ ευχαριστα. Στελλιο θα ηθελα να αναφερεις και περιοχη που τους ειδες εσυ και κριμα που η φωτογραφια σου δεν φαινεται. Χρηστο πολυ χρησιμο το ξεκαθαρισμα για να χαιρομαστε για ολες τις περιοχες της χωρας μας αλλα το καλυτερο νεο ηρθε απο τον Ανεστη... Τωρα ξερω προς τα που θα κανω βολτες...
 
Εγώ Θερμη μένω κ τους παπαγάλους εκτός από την αυλή μου τους έχω πετύχει κ εγώ στο Αγρόκτημα του Αριστείου Πανεπιστημίου αλλά ακόμα κ στην πλατεία της Θερμης! Με άτομα που έχω μιλήσει από την περιοχή μου είπαν ότι κ αυτοί έχουν πετύχει αυτούς τους παπαγάλους σε σμήνος των 10 πουλιών αρκετές φορές σε διαφορά μέρη της περιοχής αλλά τον χειμώνα τα έβλεπαν συχνά στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή! Όσο για τις φωτογραφίες 8α προσπαθήσω να τις ξανά βάλω.
 
Απιστευτο μου φαινεται ακομη αλλα πολυ ωραιο ειναι να τους βλεπεις σου μεταφερουν κατευθειαν μιααισθηση ευτυχιας που ειναι ελευθεροι:)Μενω σχετικα κοντα στειλτους και κατα δω. 😉
 
Αν είναι κάποιος από Χαλκίδα, έχουν φωλιές στην παραλία μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μεγάλο φοίνικα, (πάνω από το περίπτερο).
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
τετοια λεγε να δεις ποσοι θα πανε για να προσκηνησουν στην χαλκιδα το σαββατοκυριακο, μην σου πω απο αυριο.
 
Αν είναι κάποιος από Χαλκίδα, έχουν φωλιές στην παραλία μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο μεγάλο φοίνικα, (πάνω από το περίπτερο).


Νομιζω εχουμε καποιον-ους απο Χαλκιδα! :D Γινεται να μας βγαλετε καμια φωτο να δουμε; :D
Για φωλιες κουφαλες στον κορμο να κοιταξετε... σε περιπτωση που μπερδευτειτε το λεω!
 
Για την ακρίβεια, οι φωλιές είναι στις εσοχές, ακριβώς κάτω από τα φύλα του φοίνικα.
 
Προκαταρκτική μελέτη διασποράς του Δαχτυλιδολαίμη Ψιττακίσκου Psittacula krameri (Scopoli 1769) στην Ελλάδα - Επιτροπή Αξιολόγησης Ορνιθολογικών Παρατηρήσεων
Διαβαστε αυτο κ θα σας λυθουν πολλες αποριες :D
 
πριν μερικα χρονια ενα κοπαδι ειχε κανει φωλιες πανω σε εναν μεγαλο πλατανο στα μεγαρα, πανω απο 15 πουλια, μεχρι που κλαδεψαν το δεντρο και εφυγαν...ηταν πολυ ωραια να τους βλεπεις..
 
Για οσους μενουν στην Θεσσαλονίκη εχει παρα πολλους και παντα βλεπω οποτε πηγαινω στον Φοινικα στο γηπεδο της Μικρας.
 
Κ εγώ πριν6 μήνες είχα χάσει εναν patagonian conure κ σύμφωνα με μαρτυρίες πριν 1 βδομάδα τον είδε ένας γειτονάς μου να τρώει μαζί με τιςν κότες του.
 
Επισης μια φωλια ειδα πριν ενα μηνα στο ζαπειο στον εθνικο κηπο στο δεντρο ακριβως διπλα απο το γεφυρακι στην κεντρικη λιμνουλα. Καθως και μια στον γωνιακο ευκαληπτο στην σταση του τραμ "κολυμβητηριο"στην Βουλα. Τα παρατηρω χρονια στα νοτια προαστια και οπως αναφεραν κιαλλοι, παλαιοτερα ζουσαν σε μεγαλες ομαδες (10ατομων περιπου) ενω τα τελευταια χρονια τα βλεπω μονο σε ζευγαρια ή το πολυ 3 πουλια.
 
Η παγκοσμιοποίηση (globalization) δεν ισχύει μόνο για ανθρώπους αλλά και για παπαγάλους.
Οι παπαγάλοι αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες (οικονομία του εμπορίου...)
Δεν το αποφάσισαν αυτόβουλα να μεταναστεύσουν. Δραπέτευσαν. (ή ξαμολύθηκαν)
Στη γερμανία και την Αγγλία υπάρχουν σμήνη που προσαρμόστηκαν στα εκεί κλίματα.
Το ελληνικό κλίμα σίγουρα είναι ηπιότερο για πουλιά απο τη σρι-λάνκα και την ινδία.
 
ελευθεροι παπαγαλοι!

εδω και πολλα χρονια εχω παρατηρησει ελευθερους παπαγαλους!(περιοχη Αθήνα) ειναι ringneck και τους παραταρω εδω και 7 χρονια περιπου! Τους πιο πολλους τουσ ειχα δει στο εθνικο παρκο της Αθήνας(διπλα απο την βουλη)να φωλιαζουν μεσα στουσ φοινικες! Παλια ηταν ολοκληρο.. Κοπαδι με αλεξανδρινους παπαγαλους κι ολας! Αν καποιος τουσ εχει δει θα μου αρεσε να ακουσω και τις δικες του πληροφοριες.
 
δεν το ηξερα οτι υπηρχε ηδη ποστ με αυτο το θεμα! Παλια εξω απο το σπιτι μου(παλαιο φαλιρο)στον τεραστιο ευκαλιπτο ηταν περιπου 25-30! Και τουσ εβαζαν τροφη σε ενα κτιριο λιγο παρακατω! Τωρα ερχονται απο2-5! Τι απεγιναν ολοι αυτοι; Ερχονται επισησ και πινουν νερο απο το ποταμι οπου εκει ενασ εχει πιασει 15! Εκανα πολλεσ προσπαθειεσ να του πω να τουσ ελευθερωσει αλλα τιποτα!
 
Back
Top