Ασθένειες Παπαγαλάκι δεν πίνει νερό εδώ και μια βδομάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης karalos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

karalos

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2014
Μηνύματα
203
Πόλη
Άργος
Θελω γενικα πληροφοριες για παπαγαλάκια τον εχω μια βδομαδα, δεν πινει νερο, γιατι;τροι ομος κανονικα κ πεζει τα πρωινα, στο μαγαζι μου δοσανε τροφη κ βιταμινες κ μια καρδουλα να τριβι το ραμφος τοθ επανο μου ειπε, επισις του πηρα κ μακροστενο πραγμα με κολιμενι τροφη επενο που μου ειπαν ότι είναι με μελι. Τοθ εβαλα μηλο κ πορτοκαλι οτι κανω λαθος πειτε μου παιδια κ βοηθιστε με. Ευχαριστώ εκ τον προτερον,
 
Γεια σου Θοδωρή, καλώς ήρθες και να σου ζήσει το παπαγαλάκι σου!
Όταν μπορέσεις, κάνε μας μια παρουσίαση με φωτογραφία να το θαυμάσουμε εδώ Παρουσιάσεις Πουλιών.
Μην αγχώνεσαι είναι πολύ μικρό το διάστημα που το έχεις και δεν έχει περάσει ακόμα το στρες του νέου χώρου. Μόλις συνηθίσει θα δεις την ομορφιά της συμπεριφοράς του.
Για αρχή διάβασε γενικές πληροφορίες για το παπαγαλάκι σου εδώ Κοινά Παπαγαλάκια - Budgerigar.
Νερό αποκλείεται να μην πίνει μία εβδομάδα, απλά δεν έτυχε να το δεις.
Διάβασε επίσης κάποια άρθρα εδώ περί διατροφής Αρθρα για τη Διατροφή των Πουλιών και στην συνέχεια ό,τι απορίες έχεις, μπορείς να ανοίξεις νέο θέμα να συζητήσουμε. :)
 
Να το χαιρεσαι! το φιλαρακι σου.

Βιταμινες, στικς με μελι κ. Τ.λ να τα αποφευγεις. Δεν τα χρειαζεται πραγματικα ο παπαγαλος σου, αυτα ειναι το jung food των πτηνων.

Χρειαζεται' ενα καλο συσκευασμενο μειγμα, χωρις πολυχρωμα μπισκοτακια. το κλασικο σουπιοκοκκαλο, οχι (καρδουλες, πετρουλες και βοτσαλακια) φρουτα και λαχανικα.

Εαν θελεις να του δινεις κατι σαν λιχουδια' παρε του millet η αλλιως κεχρι Σενεγαλης, θα το εκτιμησει πολυ περισσοτερο.
 
Γεια σας κ παλι παιδια πηγα κ τοθ αγορασα σουπιοκοκκαλο μια κουνια κ ένα καθρεφτακη ακομα βεβαια δεν τα ακουμπισε αλλα πιστευο στην πορεια θα παιξη μαζι τους, επισης αγορασα μια αμμο λευκη σε χρωμα για να την ανακατεβο με την βιταμινη ένα σακουλακι κεχρι όχι στικ κ μια τροφη ακομα που εχει μεσα κ φρουτα μου ειπε.φοτογραφιες δεν μπορω να ανεβασω δεν με αφινη το συστημα παιδια. Νερακι τον ειδα να πινει κανονικα κ τοθ πηρα κ 2η ποτιστρα, θα ηθελα να μου πειτε πιες συσκευασμένες τροφες προτινετε την τιμουλα τους κ της μαρκες γιατι δεν βρισκω συσκευασμένες εδώ που είμαι μου ειπαν σε κανα 2μαγαζια ότι δεν τραβανεκ πολη
 
Καλημέρα!

Η κούνια είναι εντάξει, το πιθανότερο θα την χαρεί πολύ. Το καθρεφτάκι το αποφεύγουμε γενικά και υπάρχει περίπτωση να το τρομάζει. Καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις και αν μπορείς να το αλλάξεις με κάτι άλλο από το κατάστημα.

Την άμμο αν θέλεις να του βάζεις, σε ξεχωριστό μπολάκι. Βιταμίνη εννοείς το έτοιμο κίτρινο μείγμα; Δεν προσφέρει κάτι στα πουλάκια πλην ίσως πάχος. Μην την αγοράσεις ξανά καλύτερα.

Δεν ξέρω ποιες τροφές λέει ότι περιέχουν φρούτα, αν έχει μέσα χρωματιστούς κόκκους, καλύτερα να την αποφεύγεις.

Κεχρί που θέλουμε και χρησιμοποιούμε είναι αυτό που σου βάζω στην φωτογραφία πιο κάτω.

Συσκευασμένες τροφές γενικά αποδεκτές είναι εκτός των άλλων της versele laga το κιλό η πρώτη κατηγορία έχει περίπου 3,50 ευρώ και η καλύτερη περίπου 5,50 ευρώ.

Προσωπικά πρόσφατα πήρα μία άλλη την Deli Nature γιατί έχω μεγάλη κατανάλωση για μεσαίους παπαγάλους και πήρα 20 κιλο τσουβάλι με 30 ευρώ. Υπάρχουν φυσικά και της Vitakraft σε συσκευασίες του κιλού ελαφρά πιο φθηνές από τις Versele Laga.

Προτείνουμε συσκευασμένες γιατί γνωρίζουμε ακριβώς τα μείγματα και γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Για παιχνίδια μπορείς πολύ φθηνά να φτιάχνεις δικά σου χειροποίητα από το τίποτα που λέμε, χαρτάκια, καλαμάκια νερού κτλ δες εδώ μερικές ιδέες Χειροποίητα παιχνίδια παπαγάλων (ιδέες και κατασκευές μου)

Ό,τι άλλο χρειάζεσαι, ρωτάς :)
 

Συνημμένα

  • kehri.webp
    kehri.webp
    8,4 KB · Προβολές: 118
Eγω δεν εχω τετοιο κεχρι είναι σε σακουλακι. Ηβιταμινη που σου λεο είναι σε διαφορα χρωματα νομιζω τετοια εχουν κ τα καναρινια, η φωτο αυτή είναι η καλητερη που τραβιξα γιαυτο την εβαλα. Εγγλεζακι είναι ο Σακης μου;
 
Κεχρί από αυτόν τον χύμα σπόρο, περιέχει κανονικά η τροφή που παίρνεις οπότε δεν χρειάζεται, εκτός και αν η χύμα τροφή περιέχει σκέτο βόρι, τα μικρά στρόγγυλα σποράκια, που είναι εντελώς ανεπαρκής και εντάξει ανακάτευε λίγο και από αυτό το κεχρί αλλά σύντομα μόλις τελειώσουν πρέπει να ψάξεις να προμηθεύεσαι σωστή τροφή.
Η βιταμίνη αυτή είναι παντελώς άχρηστη, παχαίνει χωρίς να προσφέρει κάτι. Αν εκεί που βρίσκεσαι δεν υπάρχει σωστή ποικιλία για το πουλί, κοίτα για κάποιο on line κατάστημα ή πες στον καταστηματάρχη να σου φέρνει σωστές τροφές.
Δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία, είναι λίγο στρουμπουλό και θα μπορούσε, όταν το ξαναβγάλεις να φαίνεται όλο το σώμα του. Τα μάτια του είναι κόκκινα; Πάντως είναι κουκλί να σου ζήσει :)
 
Μαρια μου απλα πες μου μια τροφη που εχει τα παντανα μην περνω 50 σακουλακια πραγματα κ να τα πεταω κριμα ειναι. Ο παπαγαλος μου μιαζει με εναν σε ενα βιντεο που λεγετε φαινομενο παπαγαλοσ μιλαι κ ειναι λλευκος σε χρωμα. Ο Σακης δεν με αφηνη ακομα να τον πιασο κ να βγαλω καλυτερη φωτο δυστηχος
 
Όλες οι τροφές που σου ανέφερα πιο πάνω, είναι αρκετά πλήρεις ως προς τα σπόρια. Η prestige Versele Laga , θεωρείται από τους περισσότερους η καλύτερη, έχει 5,50 ευρώ το κιλό. Ουσιαστικά από το πετ σοπ εκτός της τροφής και του σουπιοκοκαλου κι αυτό αν δεν βρεις ψαρά να το παίρνεις, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Σε έκτακτες περιπτώσεις κάποια υγρή βιταμίνη αν χρειαστεί. Τα υπόλοιπα, χόρτα, λαχανικά, φρούτα και αυγοτροφή είναι με δικά σου υλικά.
Για να τον βγάλεις καλύτερη φωτογραφία, πλησίασε το μάτι της μηχανής ανάμεσα στα κάγκελα θα φανεί ολόκληρος :)
 
Αυτη ειναι η καλυτερη φωτο Μαρια την τραβιξα απο ταμπλετ . Ειδη καθετε στη κουνια του αρεσει πολυ απο το μεσημερη σημερα που τη δοκιμασε ειναι επανο δεν κατεβενει κ με αφηνη κ τον κουναω κιολας.

20140118_210001-1.webp
 

Συνημμένα

  • 20140118_205756-1.webp
    20140118_205756-1.webp
    7,4 KB · Προβολές: 143
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Δεν είμαι και τόσο ειδική, καθαρό εγγλέζικο δεν νομίζω αλλά από το μέγεθος, νομίζω πως έχει κάποιο πρόγονο. Όπως και να έχει είναι κουκλί ζωγραφιστό, να το χαίρεσαι!
 
Ρε παιδια καθοτανε στην κουνια ειρεμο με αφινε τον κουναγα εβζα το χερι μου μεσα δεν εδινε σημασια αλλα οταν πιγ να τον χαιδεψω φοβηθηκε πολη. Τη να κανω ν μην με φοβατε;κ μαλιστα καθοτανε στο ενα ποδι
 
σιγά σιγά με υπομονή και με πολύ ήρεμες ανεπαίσθητες κινήσεις. Φυσικά σε φοβάται ακόμα. Είσαι γίγαντας μπροστά του. Θέλει υπομονή και απαλή συμπεριφορά και αυτό το κεχρί το τσαμπί που σου έδειξα να το τρώει από το χέρι σου.
 
Δεν με εμπιστευετε πληρως ακομα;θα δωκιμασο αυριο να του δοσω κεχρι απο το χερι μου, παντος τον ανχωσα πολυ γιατι καθετε τωρα κατω κ οχι στην κουνια
 
Θοδωρή δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ο Σάκης δεν είναι. Σάκης.. Αν διακρίνω καλά από την Φωτογραφία νομίζω πως είναι Θηλυκού γένους...Αυτό βέβαια δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, ΕΣΥ το αγαπάς και το φροντίζεις ανεξαρτήτου γένους. Σου επισημαίνω αυτό για το φύλο του γιατί από την εμπειρία μου τα θηλυκά έχουν ΄πολύ δυνατό δάγκωμα... αν σε ραμφίσει δυνατά πιθανών να πονέσεις.. Χρήσιμο θα ήταν να του πάρεις και μια μπανιέρα να κάνει το μπανάκι του για να έχει πάντα ένα υγιές και περιποιημένο φτέρωμα.

Για τυχών απορίες διάβασε και αυτό το άρθρο. Σκεύη κλουβιών και αξεσουάρ
 
Georgina mou ο Σακης ειναι Σακης εχει λιγο μπλε στο ρουθουνι του,Σημερα πηγα κ πηρα κεχρι σε τσαμπι ολοκληρος Βολος ενας ειχε κ αυτο ηταν χυμα, στο μαγαζι που πηρα το κεχρι ροτισα κ μου ειπε ουτε χρονιασμενος δεν ειναι, ακομα δεν τον εχω εξημρωσει, δλδ ακομα δεν τον εχω πιασει καν κ στο κλουβι αλλος τον εβαλε, σιγα σιγα δεν φοβατε το χερι μου κ σε λιγες μερες θα καθετε κιολας,Φρουτα δεν μου τρωι ομως κ ανησυχω,Κ το χειμωνα χρηαζονται μπανιο;
 
Καλησπέρα, όταν τα πουλάκια δεν έχουν εξοικειωθεί με τα φρούτα, έχω παρατηρήσει πως μια καλή αρχή γίνεται με τα χόρτα. Ίσως είναι πιο κοντά στην φύση τους, πάντως αν βάλεις κλωναράκια χόρτων, ξεκινούν πιο εύκολα τα τσιμπολογήματα. Ξεκίνα με σπανάκι, ρόκα, αντίδια ό,τι έχει τώρα η εποχή και μετά βάλε φρουτάκια.
 
Η περιποίηση και η καθαριότητα του φτερώματος δεν έχει εποχή. Τον χειμώνα απλά μειώνεται η συχνότητα. Αν δεν θες να του βάλεις μπανιέρα μπορείς να τον ψεκάσεις με ένα ψεκαστήρι, δυο τρείς φορές την εβδομάδα τον χειμώνα και σε καθημερινά βάση το καλοκαίρι και ην εποχή της πτερόρροιας. Το νερό να μην είναι ούτε καυτό, ούτε παγωμένο και το μπεκάκι να ψεκάζει το νερό σαν ένα απαλό σύννεφο και όχι σαν λάστιχο της πυροσβεστικής.. Πάντως μεταξύ μας αν ο Σάκης σου γεννήσει αυγό να θυμάσαι ότι σε είχα ενημερώσει!
 
Ρε συ τζωρτζιν α σου λεω οτι μπλε στο ραμφος του που απο οτι εχω διαβασει δηλωνη το αρσενικο σωστα;απλα το μπλε τωρα αρχισε να διχνει κ δεν μπορω νατο τραβιξω φοτο να δεις, αλλα εγω ζητησα σερνικο απο το μαγαζη, αν ειναι θυληκο θα το παω πισω ετσι γι σπασιμο, δεν μπορει να ειναι τοσο καθικι, τωρα που μιλαμε θελει ζεστο νερω;καθε ποτε να τουβαζω νερο για μπανιο;
 
Back
Top