Ασθένειες Παπαγαλάκι δεν πίνει νερό εδώ και μια βδομάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης karalos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όταν είναι μικρά δεν μπορεί κάποιος να σου πει με βεβαιότητα το φύλο τους γιατί και τα θηλυκά πριν ωριμάσουν σεξουαλικά μπορεί να έχουν ένα ελαφρύ θαλασσί με λευκό βέβαια γύρω από τα ρουθούνια. Τώρα την άνοιξη θα δείξει με σιγουριά το φύλο.
Είμαι κατά της λογικής της επιστροφής των πουλιών στα μαγαζιά. Μπορεί να μην ήταν και αυτός σίγουρος για το φύλο ή να έκανε λάθος. Τι σημασία έχει αν είναι θηλυκό ή αρσενικό αφού έχεις ένα; Κάνε το ευτυχισμένο να το χαρείς. Δεν έχουν διαφορά στην συμπεριφορά τους. Τώρα αυτή την εποχή δυο τρεις φορές την εβδομάδα βάζε το μπανάκι με νερό που θα έχεις αφήσει λίγη ώρα να πάρει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Δεν το ζεσταίνεις.
Για να πάρεις κάποιες πληροφορίες για το φύλο δες κι εδώ Keeping Budgies; Sexing Your Budgerigar
 
Βασικα δεν θα το επιστρεψο πισω αλλα τα μαγαζια δεν φεενουν μικρα πουλια, φρνουν ολοκληρομενα πουλια πανο απο χρονιασμενα συνιθος, ειπα οτι θα το επιστρεψω με την ενοια να του τη σπασω του μαγαζατωρα, οχι οτι θα αφισω το Σακη μου η τη Σακη μου🙂 τομπουλι ειναι δικο μου κ οτι κ αν ειναι θα παραμινει ο Σακης, ειναι μελος της οικογενειας κ ας μου Σακενα δεν με νοιαζει, ειδα ενα τεραστιο κλουβι 25 ευρω σκςφτομε να το παρω ν φτιαξουμε κ οικογενεια οπως κ να εχει θελω να ειναι καλ το πουλακι
 
έχει δαχτυλίδι; να βλέπαμε τον χρόνο γέννησης; Τι χρώμα έχει;
 
Καλησπέρα παιδια,ξερω ότι είναι αργα αλλα θελω λυσης σε κατι προβληματάκια
1)δεν τρωι φρουτα κ λαχανικα, τη μηλα, τη πορτοκαλια, τη πιπεριες,τη χορτα τπτ δεν τροι. Κ εδώ φθανω σε σημειο να ρωτησο μηπος να τοθ παρω ασβεστιο σε υγρη μορφη;δεν εχει καποιο πρόβλημα απλα θελω το καλητερο για το Σακη μου.
2)Εχω παρατηση ότι καποιεσ φορες ξινετε με το ποδι κοντα στα φουσκοτα πούπουλα, εχουμε κανα θεμα;
3)Όταν είμαι κοντα του κ αρκετες φορες τεντονη το ένα ποδι κ το ένα φτερο, κ καποιεσ φορες μου διχνει από μεσα τα φτερα του.
4)Αναπνευ γρηγορα αλλα βαρια είναι φυσιολογικο;
 
1) τα παπαγαλάκια δεν έχουν τόση ανάγκη το ασβέστιο και ειδικά τα αρσενικά.. Ένα σουπιοκόκαλο όμως θα μπορούσες να το έχεις στο κλουβί.

Τώρα όσον αφορά τα φρούτα μήπως τα βάζεις ολόκληρα και τρομάζει και δεν τα τρώει; Αν του φτιάχνεις αυγοτροφή και του αρέσει μπορείς να τα προσθέσεις μέσα έτσι ώστε να πάρει τις βιταμίνες από αυτά που του είναι τόσο απαραίτητες!
2)άμα ξύνεται συνέχεια ναι... Αν κάποιες φορές νομίζω είναι στα πλαίσια του λογικού... Τα πουλιά περιποιούνται το φτέρωμα τους πολλές φορές την ημέρα!
Ψειρόσκονη του βάζεις προληπτικά; Μπάνιο του βάζεις να κάνει; Μήπως χάνει και πούπουλα;
3)Γι αυτό δε ξέρω να σου απαντήσω...
4)Τι εννοείς βαριά; Κάνει κάποιο ήχο όταν αναπνέει; Η φωνή του είναι βραχνή ή κανονική;
 
Σουπιοκοκαλο εχει, αυγοτροφη δεν του βαζω αν κ αγορασα αλλα του βαλα λιγο αλλα δεν την αγγιξε, οχι του βαζω κοματια φρουτον μικρα, η φωνη του εινι κανονικη,θορυβο δεν κανει οταν αναπνεει, του εβαλα μπανιερα αλλα δεν εμπενε, ετσι ανγκαστηκα κ πηρα ενα σκευος να τον βρεχο εγω, ψειροσκονηνδεν πηρα, γιατι απλα δεν ειξερα οτι χριαζετε εστο κπρολυπτικα, τον εχω να δει ν περιπιοιτε τα φτερα του αλλα να ξινετε τον εχω δει κανα 3 φορες,τωρα που λες για πουπουλα εχω δει κατι μικρα λευκα οχι πολλα λευκα εχει στο κατο μερος του κορμιου του, κατι ακομα πολλες φορες τον εχω δει να ανιγοκλεινι το ραμφος ενα πραγμα σαν να μιλαι χωρις φωνη. Οπως οταν κουναμε εμεια τα χειλια κ δν βγαζουμε φωνη ετσι ακριβος, εχουμε ακαρεα;
 
Για τα "πράσινα" ξεκινάμε με χόρτα, σπανάκι, βλίτα, αντίδια, χλωρή ρίγανη κτλ ανάλογα την εποχή. Μην τα ψιλοκόβεις τα φρούτα βάζε φετούλες να τσιμπολογάει. Αυγοτροφή βάζε ένα κουταλάκι με σπόρια μαζί αν δεν τρώει.
Δεν χρειάζεται αυτή την εποχή να το ψεκάζεις. Καθαρίζεται μόνο του ικανοποιητικά. Πολλά παπαγαλάκια δεν μπαίνουν εύκολα στην μπανιέρα αν δεν είναι κατακαλόκαιρο.
Αν κατά τις ζεστές μέρες το ψεκάσεις, να είναι πρωινή ώρα να στεγνώσει μέχρι να κοιμηθεί.
Τινάζουν τα πούπουλά τους είναι μέσα στα πλαίσια του καθαρισμού τους. Αν το κάνει συνέχεια είναι πρόβλημα γιατί τότε κρυώνει.
Ανοίγει το πόδι και το φτερό γιατί τεντώνεται.
Ανοίγει το στόμα γιατί χασμουριέται.
Όλα μπορεί να είναι φυσιολογικά ή μπορεί και να δείχνουν κάποιο πρόβλημα ανάλογα με την ένταση και την συχνότητα που γίνονται, το ίδιο και το ξύσιμο. Το καταλαβαίνουμε και από τους εαυτούς μας. Άλλο ξύνομαι, άλλο ξύνομαι συνέχεια.
Τα παπαγαλάκια δεν κολλάνε εύκολα ψείρες. Εκτός αν επειδή έχετε και καναρίνια στο σπίτι, γνωρίζεις αν έχουν τα καναρίνια.
Μπορείς να πάρεις ένα σπρέυ και να ψεκάσεις το πουλάκι από απόσταση προσέχοντας να μην πάει καθόλου στο πρόσωπό του.
Δώσε του σκορδόνερο όπως σου έχω πει και παρατήρησέ το συστηματικά αλλά χωρίς άγχος και πες μας.
 
Καλημερα Μαρια τα κανω ολα αυτα που ειπες. Δεν ξυνετε συνεχεια ευτιχος, σκορδονερο τοθ δινω παντα καθε 15ημερες. Ποιο σπρευ να παρω;του πηρα κ ριγανη οπως ειπες, ση, ερα εισα στο χαλινο του ομως ασπρα χνουδια να βγενουν κ ακριβος πανω απο το χαλινο του εχει μαβριλες τησ εχει καιρο βεβεα αλλα νομιζα οτι ητανε βρομικος αλλα καναμε μπανιοοπως ξερεις,τρωι πινει οαιζει κανονικα, βασικα νομιζω οτι αυτο το χασμουριτο το κανει σαν να ρρωι σαν να παι σπασει σπορους το κανει καπου 2 φορες καπου το κανει 3 4φορες συνεχομενα.
 
σπρέυ πάρε το pinex. Αυτό πάνω από τον χαλινό θα ήθελα να το δω σε φωτογραφία. Βγάλε μία κοντινή και ανέβασέ την. Για τα ακάρεα, πρέπει να ακούσεις σχολαστικά το βράδυ τότε στον ύπνο θα κάνει ότι σπάει σποράκια. Γιατί το φάρμακο είναι ζόρικο και δύσκολο να το εφαρμόσεις κι επικίνδυνο και ακριβό. Κάνε του λίγες μέρες τσάι από ξηρή ρίγανη και δώσε του αντί για νερό. Άσε τα μπάνια Θοδωρή αυτό τον καιρό μην κρυώσει το πουλάκι. Βάσλε του κάτι να παίζει, ενδέχεται να έχει και ανία.
pinex_spray.webp
 
Μαρια εχει παιχνιδια κ πεζει, ακουι συνεχεια ανθρωπους, δεν καναμε πολη μπανιο απλα ισα που βραχικε δεν μουσκεψε τον εβραξα τα προινα που εσει ηλιο,το βραδυ κημαυε αργα κ να φανταστεις τον σκεπαζβ νωρις αλλα δεν κιματε κ δεν ακουο τπτ δεν με ενοχλη ο Σακης μου, μακαρι να ειναι καλα θελω να τον παο σε κτηνιατρο προλιπτικα μονο κ μονο
 
μήπως καπνίζετε εκεί που τον έχεις; ή υπάρχει κίνηση και δεν μπορεί να κοιμηθεί; κανονικά πρέπει να κοιμάται από την δύση μέχρι την ανατολή
 
Georgina χιουμοριστικά στο λέω αύριο θα σου αποδείξω ότι είναι σάκης 😀

Ναι Μαρια κονιζουμε κ γενικ δεν ειμαστε υσηχο σπιτι

Georgina δεν εχει αλλαξη συμπεριφορα παντα ετσι συμπεριφεροταν απλα ειναι πραγματα που δεν μπορω ν κταλβο,Γιαυτο ροταω το φορουμ, ευχαριστω πολυ παντος γι ολες της πληροφοριες, απλα οΣακης απο οτι εχω καταλαβη ειναι δυσκολο σαν πουλι η εγω ειμαι πολυ επιφιλακτικοσ κ ανησυχω χορις λογο για το πραμικρο, απλα θελω να ειναθ καλα γιαυτο ανησυχο,Να παρβ καμι βιταμινη να βαζω σε νερο οσπου να ρχισει να τρωι φρουτα κ λαχνικα απλα να τον καλυπτο καταλβενετε
 
προσπάθησε να το έχεις σε χώρο που δεν κάθεστε και κάνετε παρέα αφού καπνίζετε. Τα επιβαρύνει πολύ. Το κακό είναι ότι όσοι παίρνουν τις βιταμίνες ησυχάζουν και σταματούν να προσπαθούν τα χορταρικά.
 
Μαρια σε ολαμτα δωματια εχουμε κοσμο κ σε ολ χεδον καπνιζουν Μαρια ξερεις το προγραμμα μου πανο κατο κ πολλες κλεβω χρονο γιατο πουλακι μου, βασικα πντα του λλαζω καθε πρωι φρεσκο νερακι αρα να καβω εν φρουτακι δεν ειναι τπτ. Εδω πηγα ψαξα ριγανη χλωρη που δεν υπαρχει αυτην την εποχη απλα οπως σας ειπα απο τη στιγμη που μπορω να τον βοηθησο γιατι να μην το κανω
 
Καλά κάνεις, όλοι αυτό προσπαθούμε για τα πουλάκια μας. Ρίγανη μπορείς να πας σε φυτώριο να πάρεις ένα γλαστράκι και να το φυτέψεις είτε στο χώμα κάτω αν έχετε χώρο είτε σε κάποια ζαρντινιέρα και θα έχεις πάντα φρέσκια δική σου. Μπορείς να πάρεις και μέντα και δενδρολίβανο. 1,5 ευρώ το γλαστράκι έχουν.
 
Μαρια δεν ειναι το 1.5 ευρω αλλα ργανη βρικα βρηκα στην Αθήνα που πηγα για δουλεια την ειδα ξ την πηρα, αυτα τα μπισκοτα κ κατι αλλες λιχουδιες που ειδα στο ιντερνετ δεν αξιζουν εεε; Αν παρω βιταμινες ποιες να παρω;
 
ηρεμησε και απολαυσε το πανεμορφο πουλακι σου δωσε χρονο σε αυτο και σε σενα και θα ερθετε κοντα υπομονη και αγαπη ειναι τα βασικα συστατικα για ολα τα αλλα ειναι ολα τα παιδια εδω μασα να βοηθησουν.
 
Για πολυβιταμινούχο μπορείς να πάρεις το multi vit της Bogena
 
Back
Top