Ασθένειες Παπαγαλακι κοιμάται όλη μερα

marouli_tta

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Αθήνα
Το παπαγαλάκι μου σήμερα κλείνει ένα μήνα που το αγόρασα. Απο προχθές, κοιμάται ολη μέρα στο κλαδι του. Αμα το πλησιάσω, ξυπνάει και τρώει. Καμια φορά μουρμουραει η κελαηδαει αλλά πάντα στην ίδια θέση. Σήμερα σκοπεύω να το πάω στο γιατρό αλλά έχω στεναχωρηθεί πολύ μήπως φταίω εγώ. Άνοιγα το παράθυρο αλλά τον ειχα στο τζαμί μπροστά όχι στο άνοιγμα να τον χτυπάει ρεύμα. Και το βράδυ το σκέπαζω να μη βλέπει φως γιατί αναγκαστικά τον κοιμιζω στη σκάλα ψηλά, σε κλειστό χώρο.
 
Η συμπεριφορά αυτή δείχνει όπως το κατάλαβες κι εσύ, ότι το πουλάκι δεν είναι καλά.
Το πιο σωστό είναι να το δει γιατρός και το καλύτερο να κάνει εξέταση και στις κουτσουλιές του.
Από αυτά που είπες μπορεί και να έχει κρυώσει αλλά αν δεν συμπληρώσεις πιο αναλυτικά τα στοιχεία που υπάρχουν στην λίστα, δεν μπορούμε ούτε υποθέσεις να κάνουμε.
Κατά την μεταφορά στο ιατρείο, φρόντισε το μεγαλύτερο μέρος του κλουβιού να το έχεις σκεπασμένο. Ένα μικρό άνοιγμα θα αφήσεις μόνο μπροστά.
Περαστικά και ό,τι θέλεις να ξανά γράψεις. Επίσης να μας ενημερώσεις τι έγινε.
 
Ναι το σκέφτηκα κ εγώ να το καλύψω μη το βαράει και ο αέρας στο δρόμο. Θα σας στείλω μολις γυρίσω να σας πω. Ευχαριστώ πολυ
 
Mόλις γύρισα απο το γιατρό. Μου είπε οτι είναι πολύ αδύνατη και μου έγραψε αντιστρες για 10 μέρες. Επίσης μου είπε να την ταίζω αυγό, στικ και μήλο.Αναπνευστικό πρόβλημα δεν έχει αλλά είναι αρκετά στρεσαρισμένη και αναπνέει λίγο έντονα που και που. Θα επικοινωνήσω πάλι μαζι του μετά απο 10 μέρες που θα τελειώσει και το αντιστρες.
 
Ωραία λοιπόν μάλλον θεώρησε ότι είναι στρες αλλαγής περιβάλλοντος. Περαστικά σας λοιπόν! Το στικ τι είναι;
 
Της vitacraft με μελι αυγο συκο κ βερυκοκο. Δεν εχει κ ελληνικες οδηγιες να δω... Τωρα προβληματιστηκα που λεει στα τρια τεταρτα της ποτιστρας να βαλω νερο μ σταγονες! Ειναι 100ml οπως μου ειπε. Να το κανω με το ματι υπολογισμο;
 
Δεν το βρίσκω στο ίντερνετ, τι γράφει το χαρτάκι του;
 
Mόλις γύρισα απο το γιατρό. Μου είπε οτι είναι πολύ αδύνατη και μου έγραψε αντιστρες για 10 μέρες. Επίσης μου είπε να την ταίζω αυγό, στικ και μήλο.Αναπνευστικό πρόβλημα δεν έχει αλλά είναι αρκετά στρεσαρισμένη και αναπνέει λίγο έντονα που και που. Θα επικοινωνήσω πάλι μαζι του μετά απο 10 μέρες που θα τελειώσει και το αντιστρες.


Η έντονη αναπνοή είναι ένδειξη ασθένειας. Θα ήταν στρες αν κρατούσε λίγα λεπτά κι ηρεμούσε. Αν μπορείς να πάρεις δεύτερη γνώμη, θα ήταν καλό.
 
Tελικά, τον ξαναπήρα το γιατρό γιατί δεν έβλεπα βελτίωση και μου έδωσε aviomycine μαζι με το antistress. μου πε αν δεν πίνει κατευθείαν 2 σταγόνες στο στόμα απο το έτοιμο διάλυμα 3 φορές τη μέρα. Την είδα οτι δεν το πλησιάζει, έβαλα και μαρκαδόρο όπως μου πε να δω αν πέφτει η στάθμη. έτσι της το δίνω στο στόμα και ανησυχώ λίγο γιατί ταράζεται κάθε φορά που την πιάνω και με το δίκιο της. Υπάρχει περίπτωση να πάθει τίποτα απο το πολύ το πιάσε πιάσε; 2 μέρες που το παίρνει μου φαίνεται ελάχιστα καλύτερα.
 
Σε κανένα πουλί δεν θα άρεσε αυτό το τακτικό πιάσιμο..
Αλλά είναι ανάγκη να γίνει οπότε το μόνο που μένει είναι να παρακαλάς να γίνει καλά και να ξεχάσει την περιπέτειά του.
 
Να φτιάχνεις το ημερήσιο διάλυμα και να το φυλάς στο ψυγείο. Θα του το δίνεις στο στόμα όπως σου είπε ο γιατρός, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν πίνουν τα budgies πολύ νερό, μπορεί να κάνουν και μέρες να πιουν. Στην ποτίστρα θα βάζεις καθαρό νερό, με τις θερμοκρασίες που επικρατούν, τα διαλύματα καταστρέφονται σε λίγη ώρα.
Σίγουρα σοκάρεται που το πιάνεις με το ζόρι αλλά δεν γίνεται να το αποφύγεις αυτό.
Πόσες μέρες θα κρατήσει η θεραπεία; Για μετά σου είπε να δώσεις προβιοτικά;
 
Καλα που μου το είπες. Θα του βάζω καθαρό και θα φυλάω το διάλυμα για τις σταγόνες. Να το αφήνω λίγο να ξεπαγώνει πριν του ρίξω; Μου είπε 7 μέρες αλλά να τον πάρω στις 4 μέρες να του πω πως πάει οπότε θα μου πει πιστεύω στο τέλος για προβιοτικά.
 
Back
Top