Αναπαραγωγή Περίεργο Αυγό στην βιταμινοθήκη

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Εδώ και καμιά εικοσαριά μέρες έβλεπα την Λόλα μου να κάθεται στην βιταμινοθήκη μέσα σχεδόν όλη μέρα και τα βράδια. Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι θα γεννήσει εκεί γιατί και την πρώτη της γέννα την έκανε εκεί. Πέρναγαν οι μέρες και δεν έβλεπα τίποτα και σκέφτηκα μήπως έχει κάτι αν και όταν έβαζα το χέρι μου και έφευγε ήταν ζωηρή. Λογο φορτισμένης εργασίας δεν μπόρεσα να την πάω σε πτηνίατρο και θα την πήγαινα αύριο αλλά σήμερα είδα ένα περίεργο αυγό. Την έχω μαζί με αρσενική καρδερίνα και ζουν πολύ αρμονικά και φιλιούνται συχνά. Τι αυγό είναι αυτό; και τι να κάνω τώρα; Αν γνωρίζει καποιος παρακαλώ να μου πει.
 

Συνημμένα

  • Lola aygothiki mikro.webp
    Lola aygothiki mikro.webp
    24,5 KB · Προβολές: 75
  • aygo mikro.webp
    aygo mikro.webp
    28,1 KB · Προβολές: 111
Το αυγό αυτό γεννήθηκε με κάποια παραμόρφωση. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Ορμονικές διαταραχές, αλλαγή διατροφής, στρές, έλειψη ασβεστίου κλπ. Δύσκολα θα βρεις την αιτία. Σπάνια αν δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα θα ξανακάνει ίδιο. Φρόντισε να έχει καλή διατροφή, φρέσκο νερό και ασβέστιο και όλα θα παν καλά.
Μην την αφήνεις να κλωσσάει στην αυγοθήκη. Βάλε μια φωλιά με νήμα που θα πλέξεις εσύ, στη θέση της αυγοθήκης, πάρε αυτό το αυγό και βάλε πλαστικό. Λογικά θα κάνει τα υπόλοιπα αυγά εκεί. Θα είναι ποιό άνετα στη φωλιά παρά στην αυγοθήκη.
 
Συμφωνώ μαζί σου. Έχει φωλιά το κλουβί αλλά αυτή διάλεξε την αυγοθήκη. Τι να πω που κάνει του κεφαλιού της. Την πρώτη φορά που είχε γεννήσει (πέρυσι) τα ξαναέκανε στην αυγοθήκη αλλά την δεύτερη κανονικά στη φωλιά. Βέβαια ήταν άσπορα. Τώρα εγώ μπορώ να της αλλάξω την αυγοθήκη με φωλιά ακριβώς στην ίδια θέση και αυτή σίγουρα θα συνεχίσει να κλωσάει ή θα τα παρατήσει; Ολα αυτά νωρίς το πρωί; Από τροφές έχει τα πάντα και ασβέστιο και σουπιοκόκκαλο.
 
Αντώνη

μην πάρεις τη φωλιά που είναι μέσα στο κλουβί και δεν την έχει επιλέξει και την βάλεις στη θέση της αυγοθήκης. Βάλε μια επιπλέον φωλιά. Λόγικά θα κλωσίσει. Αν δεις ότι μετά από 2-3 ώρες δεν πάει να καθήσει βάλε ξανά την αυγοθήκη και άστην να κλωσσίσει εκεί. Δεν θα έχει αποδεχθεί τη φωλιά.
 
Ευχαριστώ πολύ Σάκη. Ολα αυτά μαζί με την αντικατάσταση των αυγων τις πρωινές ώρες;
 
Back
Top