Παρουσιάζω Περιστέρια μικρά φετινά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
το ποιο θα ερθει πρωτο δεν ξερω ουτε και μπορει να λεει απο μονο του την αληθεια σαν στοιχειο αποδειξης. Σου ειπα την δικια μου εμπειρια πριν 35 χρονια πισω, διαφωνοντας με την αποψη που λετε οτι οι βουτες ειναι μια μπουκια ευκολη για τα γερακια. Θα ρωτησω και τον Γιωργο ομως η ' τον @lazaros αμα θελει να μας πει στα πεταγματα που κανει και στις συναντησεις με γερακι αναμεσα στα περιστερια ποσο συχνα εχει απωλειες;

το ποιο θα ερθει πρωτο δεν ξερω ουτε και μπορει να λεει απο μονο του την αληθεια σαν στοιχειο αποδειξης. Σου ειπα την δικια μου εμπειρια πριν 35 χρονια πισω, διαφωνοντας με την αποψη που λετε οτι οι βουτες ειναι μια μπουκια ευκολη για τα γερακια. Θα ρωτησω και τον Γιωργο ομως η ' τον@ Lazaros αμα θελει να μας πει στα πεταγματα που κανει και στις συναντησεις με γερακι αναμεσα στα περιστερια ποσο συχνα εχει απωλειες;

Αν όλα τα πουλιά είναι γυμνασμένα πολύ έχουν όλα τα φτερά πάνω τους, είναι νηστικά και ευδιάθετα έχουν πιθανίτητες να ζήδσουν. Στο σβήσιμο όμως οταν τα πάρει από κάτω και τρυπήσουν τα σύννεφα, αυτό που έχει σταμπαρει ο μάγκας θα το πιάσει...9 στις 10 περιπτωσεις ο αρσενικός και 10 στις 10 οι θηλυκιά

Για πες μου erithacus τι εννοείς κοπρίτες κυψένους και πάλικους;
Για να καταλάβω η γνησιότητα πάει βάση χρώματος;
Δηλαδή αυτός είναι κοπρίτης;
De-Dolle.png

Με την αδεια του Γιωργου επειδη του χαλασαμε την ωραια παρουσιαση των πουλιων του να πω κατι τελευταιο. Οταν λεω για βουτες στο σβησιμο (ηθελα να πω οτι τα πουλια ειχαν αυτη τη δυνατοτητα)γιατι οταν βγει σαινι-α τα πουλια κοιτανε να προφυλαχτουν και πετανε τρομαγμενα, και ψαχνουν τροπους διαφυγης. Υπαρχει αναστατωση στον αερα. Το συνηθες ηταν αρκετα πριν το σβησιμο να δεις και να δουν το σαινι, να τα καλεσεις και οποια μπορουσαν αμεσα επεφταν.Αλλες φορες ηταν σβησμενα, αλλες φορες ειχαμε ξεθαρεψει και τα αφηναμε θυμαμαι.
Τωρα τι να σου πω . Μπορει να ημουν και τυχερος,
Γιωργο ειπαμε ωραια τα περιστερια σου.
Τελος.

Για πες μου erithacus τι εννοείς κοπρίτες κυψένους και πάλικους;
Για να καταλάβω η γνησιότητα πάει βάση χρώματος;
Δηλαδή αυτός είναι κοπρίτης;
De-Dolle.png
Λάζαρε είδες ταχυδρόμους στις φοτος του Γιώργου;οχι σε αυτές που ανέβασε με photshop στις άλλες...

το καρακανάτι το καρφιτσωτό που κλωσσάει είναι ταχυδρόμος;

το καρακανάτι το καρφιτσωτό που κλωσσάει είναι ταχυδρόμος;

Ανέφερα γνησιότητα ανάλογα με το χρωματισμό σοβαρολογείς; Είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε...

Ανέφερα γνησιότητα ανάλογα με το χρωματισμό σοβαρολογείς; Είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε...

Υπέθεσα οτι επειδή αυτό που δεν είναι ταχυδρόμος κλωσσάει, έχει κάνει κάποιο μπαστάρδεμμα.. Πολλές φορές συμβαίνει όπως θα ξέρεις ζευγαρώνουν βούτες με παπαγάλους με κοπριτες,ταχυδρόμοι με ντουνέκια κοκ... Δε καταλαβαίνω τη διαφωνία σου... Μου τις έλυσε τις δικές μου απορίες ο Γιώργος...

στη φοτο που έχεις στο προφιλ δε βλέπω καθαρόαιμους ταχδρόμους μπαστάρδεμα με κυψενους και πάλικους κοπρίτες.
Erithacus έτσι το κατάλαβα, ότι είναι κυψένικο ή παλ είναι μπάσταρδο.
Αν κατάλαβα λάθος γράψε άκυρο.
Τώρα για το περιστέρι που κλωσάει, αν δεν το πιάσεις στα χέρια σου να το περιεργαστείς και το κυριότερο να το πας σε αγώνες δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Υπάρχουν περιστέρια που κάνουν ''μπαμ'' από μακρυά ότι είναι ταχυδρόμοι.
Υπάρχουν και άλλα που νομίζεις ότι είναι αγριοπερίστερα, μπάσταρδα δεν είναι όμως.

Erithacus έτσι το κατάλαβα, ότι είναι κυψένικο ή παλ είναι μπάσταρδο.
Αν κατάλαβα λάθος γράψε άκυρο.
Τώρα για το περιστέρι που κλωσάει, αν δεν το πιάσεις στα χέρια σου να το περιεργαστείς και το κυριότερο να το πας σε αγώνες δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Υπάρχουν περιστέρια που κάνουν ''μπαμ'' από μακρυά ότι είναι ταχυδρόμοι.
Υπάρχουν και άλλα που νομίζεις ότι είναι αγριοπερίστερα, μπάσταρδα δεν είναι όμως.

Πάσσο και εγώ τότε... Καταλαβαίνω τι λες αλλά οι ταχυδρόμοι περα από τα ρουθούνια ρε και τα μάτια και όλο το GPS system που διαθέτουν, έχουν και ενα συγκεκριμενο σωματότυπο. Για τοσα Κμ είναι φτιαγμένοι διαφέρουν από τα υπόλοιπα, εύκολα καταλαβαίνεις την οικογένεια τους. Σωστά; Εκτός αν η αποχή από τα δρώμενα με έχει αφήσει πίσω και θέλω update..

Φίλε erithacus ξέρεις πολλούς περιστεράδες που να ασχολούνται με τα πουλιά τους και να έχουν πουλιά που να είναι μισά βούτες μισά ταχυδρόμοι. Αυτο είναι σχεδόν προσβλητικό θα έλεγα... Και επίσης που το κατάλαβες οτι δεν είναι ταχυδρόμος; Πες μου λιγο με ποιο κριτήριο για να μην μιλάμε αυθαίρετα να έχουμε κάποιο επιχείρημα για αυτα που λεμε

*δεν σε παρεξηγώ ούτε θυμώνω απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί νομίζω πως λεμε αβάσιμα πράγματα...

επίσης με μια γρήγορη ματιά στο google βρήκα ενα περιστέρι που συμμετείχε σε αγώνες(ενδεχομένως να κέρδισε για να το βγάλανε στο ιντερνετ) και έχει σχεδόν ίδια χρώματα δες :
04-2293664-1PatrickMistralKing.jpg

Φίλε erithacus ξέρεις πολλούς περιστεράδες που να ασχολούνται με τα πουλιά τους και να έχουν πουλιά που να είναι μισά βούτες μισά ταχυδρόμοι. Αυτο είναι σχεδόν προσβλητικό θα έλεγα... Και επίσης που το κατάλαβες οτι δεν είναι ταχυδρόμος; Πες μου λιγο με ποιο κριτήριο για να μην μιλάμε αυθαίρετα να έχουμε κάποιο επιχείρημα για αυτα που λεμε

*δεν σε παρεξηγώ ούτε θυμώνω απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί νομίζω πως λεμε αβάσιμα πράγματα...
Ναι γιώργο.. Οι περισσότεροι έχουν περιστέρια παπαγαλους για γιακαντί και κοπρίτες για παραμάνες... Πολλοί έχουν και λίγα ντουνέκια..Βέβαια συνηθως αυτοί που έχουν ταχυδρόμους είναι κολλημένοι με υατό το είδος.. Συμφωνώ μερικώς δηλαδή... Δύσκολα θα δείς και βούτες και ταχυδρόμους ανεπτυγμενης παραγωγής στην ίδια ταράτσα

Τωρα δηλαδή τι; μου εξηγείς τι κάνουν οι περιστεράδες; Εγω άλλο σου λέω έχεις δει περιστεράδες να μπερδεύουν είδη περιστεριών; για ποιο λογο να μπερδέψω τους καθαρόαιμους ταχυδρόμους με ντουνέκια π.χ. ή με κόπρους. Αυτο είναι χαζομάρα να χαλάσω τα καλά πουλιά που έχω για ποιο λόγο;

Τωρα δηλαδή τι; μου εξηγείς τι κάνουν οι περιστεράδες; Εγω άλλο σου λέω έχεις δει περιστεράδες να μπερδεύουν είδη περιστεριών; για ποιο λογο να μπερδέψω τους καθαρόαιμους ταχυδρόμους με ντουνέκια π.χ. ή με κόπρους. Αυτο είναι χαζομάρα να χαλάσω τα καλά πουλιά που έχω για ποιο λόγο;

Δεν έχω απαντηση σε αυτό Γιώργο... Μου το εξηγείς οτι δε θα τοκανες και το καταλαβαινω... Δεν έχεις δει να αφήνουν ομως ζευγάρι βούτα και παπαγάλο;Η ταχυδρομο με κοπρίτη; Δεν τα χαλάς τα πουλιά τις γέννες τους χαλας
Πολλά πράγματα και εγώ δεν τα καταλαβαίνω αλλά τα κάνουν καπιοι

Εγώ μεσα στο κουμάσι μου (εχω δύο ενα με ντουνεκια και ενα με ταχυδρόμους) έχω μονο καθαρά πουλιά :) μονο εναν κόπρο έχω και τα μικρά του τους βάζω απο δυο χαντρες για να τα ξεχωρίζω και να μην χαλάσω τα πουλιά μου και δεν τα κρατάω μαζί με τους ταχυδρόμους. Έχω την κάθε ράτσα χωριστά :D

George98 αυτό το παιδί θα μας βγάλει όλα τα πουλιά μας άχρηστα όπως το βλέπω σιγά-σιγά :)[/QUOTE]
Γιατί βρε; τι είπα;😵

Εγώ μεσα στο κουμάσι μου (εχω δύο ενα με ντουνεκια και ενα με ταχυδρόμους) έχω μονο καθαρά πουλιά :) μονο εναν κόπρο έχω και τα μικρά του τους βάζω απο δυο χαντρες για να τα ξεχωρίζω και να μην χαλάσω τα πουλιά μου και δεν τα κρατάω μαζί με τους ταχυδρόμους. Έχω την κάθε ράτσα χωριστά :D

maria p

Γιατί βρε; τι είπα;😵

Ντουνέκια... Το αμέσως επόμενο αγαπημένο είδος μετά τους λοκατζήδες και τα "όρθια" που λενε... Μαυρα τσαπάρια Η σεσσοτσάπαρα;

Ναι τα μάτια τις τα έχει εναι και ένα! Είχα και έναν καφέ αρσενικό με έτσι τα μάτια φοβερά πουλιά τα έκανα ζευγάρι και πρωτού βγάλουν πουλάκια τον αρσενικό μου τον έφαγε γατα! Είναι να κλαις κατι τετοια! Έκανε 3 τούμπες απο την μια σκεπή στην άλλη ο άτιμος! φοβερό πουλί...☹

Ναι τα μάτια τις τα έχει εναι και ένα! Είχα και έναν καφέ αρσενικό με έτσι τα μάτια φοβερά πουλιά τα έκανα ζευγάρι και πρωτού βγάλουν πουλάκια τον αρσενικό μου τον έφαγε γατα! Είναι να κλαις κατι τετοια! Έκανε 3 τούμπες απο την μια σκεπή στην άλλη ο άτιμος! φοβερό πουλί...☹

Ωχ! Ελπίζω να μην επιστρέψει ο δολοφόνος στον τόπο του εγκληματος

Δεν εννοούσα εσένα, σ' εσένα είπα για τον erithacus :)

Εμένα κυνηγούσε το Μαράκι Γιώργο με ωράιο και γλυκό τρόπο αλλα δικό μου ήταν... (δεν το μοίρασε και αλλου..σε μενα μονο ☹ )

Back