Παρουσιάζω Περιστέρια μικρά φετινά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
καλά το ότι αμα θελει μπορεί όλα να τα πιάσει δεν το συζητώ αλλα οι ταχυδρόμοι είναι ο πιο δύσκολος στοχος πιστεύω σε σχέση με αλλα (κυρίως βούτες )

στη φοτο που έχεις στο προφιλ δε βλέπω καθαρόαιμους ταχδρόμους μπαστάρδεμα με κυψενους και πάλικους κοπρίτες... Δεν έχεις βούτες ρε. Και εκει πάνω έχετε καταπλητικά πουλιά... Νάουσα ειδικά Βέροια έχω μείνε με στόμα ανοικτό από βιντεάκια που τραβάει ο Μπανάνης

κάνεις λάθως καθαρόαιμοι είναι και απο πολύ καλά πουλιά οι γονείς τους πηγαίνανε σε αγώνες απλά στο προφίλ είναι μικρά 2-3 μηνών !

καλά το ότι αμα θελει μπορεί όλα να τα πιάσει δεν το συζητώ αλλα οι ταχυδρόμοι είναι ο πιο δύσκολος στοχος πιστεύω σε σχέση με αλλα (κυρίως βούτες )

Εννοείται... Οι βούτες είναι λιόσπορος στα νύχια του... Και έχει τόσσους περιστεράδες με τόσες πολλές, που σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί ο σαινάς με τους ταχυδρόμους..Χαζός είναι να παιδευτεί... (απίστευτο πουλί... Νούμερο ένα κυρίαρχος)

κάνεις λάθως καθαρόαιμοι είναι και απο πολύ καλά πουλιά οι γονείς τους πηγαίνανε σε αγώνες απλά στο προφίλ είναι μικρά 2-3 μηνών !

μπερδεύτηκα με ενα τζινί καρφιτσωτό που έχεις και κλωσσάει... Νόμισσα πως σου έχουν ζευγαρωθεί λίγο ατσούμπαλα

33566
33562

Δες αυτα τα πουλιά δεν είναι καθαρόαιμα; δες το ράμφος και το μάτι :)

😀 οταν τα έκανα photoshop για να βγάλω το φόντο τα κουτσούρεψα λίγο γιατί δεν ήταν καλή η ανάλυση τις κάμερας και ήταν απίστευτα δύσκολο να τα κάνω καλά ☹

😀 οταν τα έκανα photoshop για να βγάλω το φόντο τα κουτσούρεψα λίγο γιατί δεν ήταν καλή η ανάλυση τις κάμερας και ήταν απίστευτα δύσκολο να τα κάνω καλά ☹

Ο αρσενικός είναι 100% του είδους του. Για τη θηλυκιά από κάτω έχω ενστάσεις.. Μπορώ;

Κοιτα τα πουλιά αυτα τα δύο συγκεκριμένα τα έχω πάρει απο τον ίδιο εκτροφέα που είχε την συγκεκριμένη ράτσα :) επίσης αν θές δες στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ράστες ταχυδρόμων ! Υπάρχουν και σε πολλά χρώματα και με διαφορές σωματικά δεν είναι μονο μια ράτσα οι ταχυδρόμοι να ξέρεις :)

Κοιτα τα πουλιά αυτα τα δύο συγκεκριμένα τα έχω πάρει απο τον ίδιο εκτροφέα που είχε την συγκεκριμένη ράτσα :) επίσης αν θές δες στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές ράστες ταχυδρόμων ! Υπάρχουν και σε πολλά χρώματα και με διαφορές σωματικά δεν είναι μονο μια ράτσα οι ταχυδρόμοι να ξέρεις :)

Το ξέρω απλά έχω ενστάσεις (οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία)... Δε με ξετρέλεναι το είδος αλλά είχα πάντα ένα δύο ζευγάρια για να τους κάνω σκάτζα τα αυγά από τις βούτες και να ξενοιάσω από το μεγάλωμα της συγκεκριμένης σκάτζας.. Ταχυδρόμοι και κοπρίτες δεν υπάρχουν σαν και αυτούς καλύτεροι γονείς...όλοι όμως...

Άρα για ταχυδρόμους δεν θα είχες και κορυφαία πουλιά να υποθέσω αν τα είχες για παραμάνες και όχι για εκτροφή :) χωρίς παρεξήγηση απλά δεν θα σε σύμφερε οικονομικά να πάρεις μια παραμάνα που να κάνει όσο όλο το κουμάσι σου

Και χωρίς μεγάλη εμπειρία στα συγκεκριμένα πουλιά και με μια χαμηλής ανάλυσης φωτο δεν νομίζω πως μπορείς να πεις αν το πουλί είναι καλό ή όχι έτσι δεν είναι;

Άσε που ο ταχυδρόμος δείχνει την αξία του στο αέρα πάντα :)

Ρίξε μια ματιά εδώ : racing pigeons - Αναζήτηση Google

να δεις πόσα είδη ταχυδρόμων υπάρχουν ! Απο όλα τα χρώματα και σχέδια :)

Άρα για ταχυδρόμους δεν θα είχες και κορυφαία πουλιά να υποθέσω αν τα είχες για παραμάνες και όχι για εκτροφή :) χωρίς παρεξήγηση απλά δεν θα σε σύμφερε οικονομικά να πάρεις μια παραμάνα που να κάνει όσο όλο το κουμάσι σου

Και χωρίς μεγάλη εμπειρία στα συγκεκριμένα πουλιά και με μια χαμηλής ανάλυσης φωτο δεν νομίζω πως μπορείς να πεις αν το πουλί είναι καλό ή όχι έτσι δεν είναι;

Άσε που ο ταχυδρόμος δείχνει την αξία του στο αέρα πάντα :)

Ρίξε μια ματιά εδώ : racing pigeons - Αναζήτηση Google

να δεις πόσα είδη ταχυδρόμων υπάρχουν ! Απο όλα τα χρώματα και σχέδια :)

Μα δεν είπα να είναι καλό ή οχι. Για Καθαρόαιμο είπα... Έχεις δίκιο όμως υπάρχουν είδη πολλά ταχυδρόμων και εγώ εννοείται εφόσον τα είχα για παραμάνες δεν με ενδιέφερε να είναι ο ακριβότερος του είδους...Αλλά ξέρεις πως είναι η κλικα με τους περιστεράδες. Γνωρίζονται σχεδόν σε όλη την ελλάδα. Και με το Ιντερνετ τώρα και τους διαγωνισμούς που γίνονται εχει γίνει πολύ ισχυρότερη η κλικα τους... Έτσι λοιπόν και εγώ έχω φίλους που έχουν αποκλειστικά ταχυδρόμους.. Κόλλημα... Και έχω εμπειρία με διάφορους...Φοβερά πουλιά.. Νοτ μαι καπ οφ τι είπα ρει :)

Δεν ξερω παιδια, αλλα απο οσο καιρο ειχα παλια, η δικια μου εμειιρια ειναι οτι δεν τις πιανει και τοσο ευκολα οπως λετε(τις βουτες). Καθε μερα που πετουσα, σχεδον παντα εβγαιναν σαινια(μερικεςφορες υπηρχαν και δυο-τρια γερακια.).Απωλεια δεν ειχα καμια,Μια φορα μονο ενα το εσχισε μπροστα στο στηθος (συγνωμη Μαρια για την περιγραφη), αλλα γλυτωσε και μετα απο ραψιμο επεζησε κανονικα. Εννοειται μιλαμε για' σβησμενες' η''πατημενες' βουτες.Αυτο δεν σημαινε οτι δεν μπορει να υπαρχουν απωλειες, αλλα οχι ευκολα.

Μα δεν είπα να είναι καλό ή οχι. Για Καθαρόαιμο είπα... Έχεις δίκιο όμως υπάρχουν είδη πολλά ταχυδρόμων και εγώ εννοείται εφόσον τα είχα για παραμάνες δεν με ενδιέφερε να είναι ο ακριβότερος του είδους...Αλλά ξέρεις πως είναι η κλικα με τους περιστεράδες. Γνωρίζονται σχεδόν σε όλη την ελλάδα. Και με το Ιντερνετ τώρα και τους διαγωνισμούς που γίνονται εχει γίνει πολύ ισχυρότερη η κλικα τους... Έτσι λοιπόν και εγώ έχω φίλους που έχουν αποκλειστικά ταχυδρόμους.. Κόλλημα... Και έχω εμπειρία με διάφορους...Φοβερά πουλιά.. Νοτ μαι καπ οφ τι είπα ρει :)

Ερώτηση Προσωπική Γιώργο επειδή βλέπω οτι γουστάρεις πολύ τα περιστέρια...
Αν μαζί με αυτά (ανεξαρτήτως του γεγονότος οτι δε συγκρίνονται με κανένα άλλο hobby) είχες και έναν παπαγάλο ή δύο ήμερους και χαδιάριδες και αξιαγάπητους... Θα τους έκοβες τα φτερά; Ψαλίδισμα εννοώ;

Δεν ξερω παιδια, αλλα απο οσο καιρο ειχα παλια, η δικια μου εμειιρια ειναι οτι δεν τις πιανει και τοσο ευκολα οπως λετε(τις βουτες). Καθε μερα που πετουσα, σχεδον παντα εβγαιναν σαινια(μερικεςφορες υπηρχαν και δυο-τρια γερακια.).Απωλεια δεν ειχα καμια,Μια φορα μονο ενα το εσχισε μπροστα στο στηθος (συγνωμη Μαρια για την περιγραφη), αλλα γλυτωσε και μετα απο ραψιμο επεζησε κανονικα. Εννοειται μιλαμε για' σβησμενες' η''πατημενες' βουτες.Αυτο δεν σημαινε οτι δεν μπορει να υπαρχουν απωλειες, αλλα οχι ευκολα.

Δημήτρη μία ερώτηση: Στο σβήσιμο αν σφύξει η βούτα και σφίξει και ο σαινάς πιος θα έρθει κάτω πρώτος;

Τι εννοείς καθαρόαιμο; Το οτι είναι καθαρόαιμος ταχυδρόμος είναι δεν υπάρχει αμφιβολία! Εσύ απο ότι κατάλαβα εννοείς να είναι καθαρόαιμο απο μια φυλή ταχυδρόμων... Τι να πω πάντως απο το ίδιο κουμάσι τα πήρα και τα δύο τα πουλάκια που σου έδειξα :) και τα πήρα απο φίλο που τα πήγαινε πιο παλιά και σε αγώνες και είχε καλά αποτελέσματα.

Αλλα λίγη σημασία έχει αφου εγω δεν τα πηγαίνω τωρα σε αγώνες μιας και δεν μένω μεσα στην Θεσσαλονίκη και στο χωριό μου δεν έχουμε σύλλογο μονο για το χόμπι μου τα έχω :)

Ερώτηση Προσωπική Γιώργο επειδή βλέπω οτι γουστάρεις πολύ τα περιστέρια...
Αν μαζί με αυτά (ανεξαρτήτως του γεγονότος οτι δε συγκρίνονται με κανένα άλλο hobby) είχες και έναν παπαγάλο ή δύο ήμερους και χαδιάριδες και αξιαγάπητους... Θα τους έκοβες τα φτερά; Ψαλίδισμα εννοώ;

Δεν ξέρω γιατί δεν έχω εμπειρία αλλα μέχρι να μάθουν ίσως να τα ψαλίδιζα τι να σου πω... στα περιστέρια πάντως όποτε χρειάστηκε τα έδεσα δεν τα έκοψα αλλα αυτο το έχω απαντήσει και στο θέμα για το κόψιμο φτερών

πολύ καλά κάνεις...Από τα ωραιότερα χόμπι έχεις...Απάντησέ μου αν θές και την πιο πανω ερώτηση που σου έκανα
Τι εννοείς καθαρόαιμο; Το οτι είναι καθαρόαιμος ταχυδρόμος είναι δεν υπάρχει αμφιβολία! Εσύ απο ότι κατάλαβα εννοείς να είναι καθαρόαιμο απο μια φυλή ταχυδρόμων... Τι να πω πάντως απο το ίδιο κουμάσι τα πήρα και τα δύο τα πουλάκια που σου έδειξα :) και τα πήρα απο φίλο που τα πήγαινε πιο παλιά και σε αγώνες και είχε καλά αποτελέσματα.

Αλλα λίγη σημασία έχει αφου εγω δεν τα πηγαίνω τωρα σε αγώνες μιας και δεν μένω μεσα στην Θεσσαλονίκη και στο χωριό μου δεν έχουμε σύλλογο μονο για το χόμπι μου τα έχω :)[/QUOT

πολύ καλά κάνεις...Από τα ωραιότερα χόμπι έχεις...Απάντησέ μου αν θές και

Αλλα λίγη σημασία έχει αφου εγω δεν τα πηγαίνω τωρα σε αγώνες μιας και δεν μένω μεσα στην Θεσσαλονίκη και στο χωριό μου δεν έχουμε σύλλογο μονο για το χόμπι μου τα έχω :)[/QUOT
Δεν ξέρω γιατί δεν έχω εμπειρία αλλα μέχρι να μάθουν ίσως να τα ψαλίδιζα τι να σου πω... στα περιστέρια πάντως όποτε χρειάστηκε τα έδεσα δεν τα έκοψα αλλα αυτο το έχω απαντήσει και στο θέμα για το κόψιμο φτερών

Δε μαθαίνουν ποτέ... Δεν είναι το ίδιο με τα περιστέρια που τα δένεις ή τα ξεφτερώνεις και μεχρι ναρτθουν τα φτερά έχουν εγκληματιστεί με το χώρο... Αν έχεις τον παπαγάλο ή το καναρίνι έξω Κάπωσς θα γίνει και θα τρομάξουν και θα φύγουν...Βέβαια σε μερικά είδη με την κατάλληλη εκπαίδευση δεν πάνε πουθενά... Κάποιοι μακάο ειδικά φευγουν πετανε και μετα επιστρέφουν κανονικά στο μπαλκόνι τους.. Σαν επιλογή εσύ σαν περιστεράς νυν (εγώ πρώην)

@erithacus τρολάρεις ξεδιάντροπα χα χα. Κόψε το κόψιμο μας εξόντωσες :)
@George98 αυτό το παιδί θα μας βγάλει όλα τα πουλιά μας άχρηστα όπως το βλέπω σιγά-σιγά :)

Μαρία με παρεξηγησες χρησιμοποιώ ωρολογία παρεξηγήσιμη αλλα αυτή έχουν οι περιστεράδες...όπως και με τους σκύλους κάπως έτσι είναι και με τα περιστέρια αναφορικά με το γεννεολογικό δεντρο τους.. Προσωπικά δεν είχα καθαρόμαιμα ας πούμε στησιάρικα ή ταχυδρομικά... λοκατζήδες είχα, δεν είναι άχρηστα πουλιά...Απλά Βόρεια Ελλάδα δεν παίζονται οι περιστεράδες είναι έτη φοτός μπροστά και μουκανε εντύπωση ο Γιώργος που έχει μόνο ταχυδρόμους (βασικά που δεν έχει βούτες)

Back