Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

@MARY58 δε νομίζω ότι είναι καλή ιδεα να μείνει κι άλλο χωρις κολάρο,
Μπορεί το δικό μου να ήταν λάθος, αλλά οταν έρθει το σωστό θα μπει.
Πάντως ενώ σήμερα ήταν το πρωτο βράδυ που κοιμήθηκε χωρίς κολάρο, με το κεφαλακι στη φτερουγά του, δηλαδή χορτασε υπνο, σήμερα του δωσα τα φάρμακα του και είναι πολυ υποτονικός τώρα. Χειρότερα απ ότι ήταν.
Ψιλοφουσκωμενος καθεται, και παλι δείχνει να έχει υπνηλία....
 

Συνημμένα

  • IMG_20220705_104429.webp
    IMG_20220705_104429.webp
    41,8 KB · Προβολές: 15
Επικοινώνησα με την κυρία Δουκάκη, μου πε ότι τα φάρμακα δεν κάνουν τέτοια τετοιο πραγμα και ότι μπορεί να είναι θέμα συμπεριφοράς.
Ο γιατρός μου εδώ μου είπε ότι εννοείται ότι τόσα φάρμακα που έχει παρει μπορεί να του κάνουν ατονία.
Το θέμα είναι ότι το πουλι απο χτες που ξεκίνησε τα καινουρια φάρμακα δεν μπορεί να ενεργηθει. Κάθε φορά που παω να τον δω σφιγγεται το δυσμοιρο. Μου πε ο γιατρός μου λίγο λάδι στην τροφή να του βάλω αλλά επειδή δεν έχει φάει ακόμα του το σταξα στο στόμα. Νομίζω από αυτό θα ναι φουσκωμένος.
Δεν ξέρω μήπως τελικά πρεπει να του κόψω τα φάρμακα. Θα μου πειτε κάνω του κεφαλιου μου, αλλά αφου η πληγη είναι δε ίαση, μήπως τσαμπα το φορτώνω τόσα πολλα;
 
Θα μου πειτε κάνω του κεφαλιου μου, αλλά αφου η πληγη είναι δε ίαση, μήπως τσαμπα το φορτώνω τόσα πολλα;
Η πληγή χρειάζεται μέρες ακόμη για να κλείσει και χωρίς φάρμακα η πιθανότητα μόλυνσης είναι πολύ μεγάλη.

Θύμισε μου λιγάκι ποια φάρμακα παίρνει.
 
@Stavros φοβάμαι μην έχει γίνει λάθος στη δοσολογία.
0.01ml από το meloxidyl και 0.25ml augmentin.
Τη δόση του meloxidyl τη βρήκα και στο ίντερνετ. Ελπίζω να μην δίνω υπέρ δοσολογία με το augmentin
 
Τη δόση του meloxidyl τη βρήκα και στο ίντερνετ. Ελπίζω να μην δίνω υπέρ δοσολογία με το augmentin
Θα έλεγα να ρωτήσεις τη γιατρό για να σου πει ακριβώς. Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις, ένα ενδεχόμενο λάθος μπορεί να είναι σοβαρό.
 
@Nikolina
Η δοσολογία είναι σωστή εφόσον την υπολογίσε η γιατρός με βάση το βάρος του.
Οι οδηγίες για το augmentin αναφέρουν τα παρακάτω:
20 mg/kg/ημέρα έως 60 mg/kg/ημέρα χορηγούμενα σε τρεις ισομερώς κατανεμημένες δόσεις,

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων
Άν μιλάμε για 120-150 gr πουλάκι πιστεύω είναι η σωστή δόση.
Με σύριγγα δίνεις τα φάρμακα;
 
@Vada σας ευχαριστω. Τηλεφώνησα τώρα στην κυρία Δουκάκη, είναι σωστή η δόση τελικά. Το θέμα είναι ότι το πουλι απο το πρωί προσπαθει συνέχεια να ενεργηθει και δε μπορεί. 3 κουτσουλιές έχει κάνει μόνο και δεν εχει φάει καθόλου. Του δωσα 2 φορες λαδακι μέσα στο στομα αλλά τίποτα.
Φαγητό δεν εχει φάει καθόλου και τώρα ήπιε λίγο νερο
 
Φαγητό δεν εχει φάει καθόλου και τώρα ήπιε λίγο νερο
Αν δεν τρώει είναι φυσιολογικό να έχει λίγες κουτσουλιές.
Ίσως σε αυτή την φάση να μπορούσες να του δώσεις κρέμα για νεοσσούς για να το βοηθήσεις στην διατροφή.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ανάμεσα από τα ραντεβου μου τον πιανω και τον τριβω συνέχεια πανω από τον πωπο, τον βγάζω να πεταει , και του βάζω και λαδακι πίσω..Από τις 4 και μετά άνοιξε λίγο το μάτι του και άρχισε να τρώει, και μιλετ και σπόρους. Έκανε τώρα μια τεράστια κουτσουλιά, αυριο το πρωι φευγω, μεσημέρι έχω ραντεβου με την κυρία Δουκάκη .
Έχω σκόνη νεοσσών αλλά για καναρίνια.
[automerge]1657041356[/automerge]
Αν δεν τρώει είναι φυσιολογικό να έχει λίγες κουτσουλιές.
Βασικά δεν είναι ότι δεν έχει πολλες κουτσουλιές. Είναι ότι παιρνει θεση, φουσκώνει, σφιγγεται και προσπαθει να κανει αλλά δε μπορεί!
 
ανάμεσα από τα ραντεβου μου τον πιανω και τον τριβω συνέχεια πανω από τον πωπο, τον βγάζω να πεταει , και του βάζω και λαδακι πίσω.
Νικολίνα μην το στρεσάρεις περισσότερο, άφησε το.

Έχω σκόνη νεοσσών αλλά για καναρίνια.
Ας είναι, είναι ΟΚ.
 
@Stavros είναι καλυτερα, έχει κάνει κάτι κουτσουλιές, τρώει, πινει νερό και αυριο θα παμε στη γιατρο!

(Ότι δεν σηκώνω το πτωμα μου να το παω σε γιατρο αν χρειαστεί και θα ανέβαινα για μια μέρα Αθήνα για το Χορχιτο, δε το περιμενα!)
 
@MARY58 , και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν ή διαβάζουν το συγκεκριμένο Θέμα....το ζήτημα είναι ότι ο Χορχίτο θα έρθει στην Αθήνα, ότι η @Nikolina , εργάζεται στην Κεφαλονιά, ότι το πουλί ενδέχεται να χρειαστεί συνεχόμενες επισκέψεις στη Δουκάκη για έλεγχο... Σε αυτήν την περίπτωση η σκέψη μου είναι ότι καλά θα ήταν αν η Νικολίνα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο έξοδο της νοσηλείας, να υπήρχε κάποιος από εμάς, της Αθήνας ή του Πειραιά, να αναλάβει τις επισκέψεις του στη γιατρό. Προσωπικά ήδη λείπω διακοπές Νικολίνα, όμως θα επιστρέψω Αθήνα Κυριακή πρωί και θα παραμείνω (εργάζομαι συνήθως πρωινά) έως την Παρασκευή που θα ξαναφύγω. Θα αναλάμβανα με χαρά τη φιλοξενία του (δεν είχα ποτέ στη ζωή μου παπαγάλο) για αυτές τις ημέρες και τη μεταφορά του στη Δουκάκη, αλλά δεν μπορώ να τον παραλάβω μέχρι την Κυριακή το πρωί, καθώς λείπω.
Έτσι λοιπόν ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο μέλος, στην περίπτωση που χρειαστεί, θα ήθελε να αναλάβει τον μικρό για λίγες ημέρες, εφόσον η Νικολίνα το θεωρήσει αναγκαίο και η γιατρός απαραίτητο, και φυσικά εφόσον τα έξοδα νοσηλείας του στο Ιατρείο, ξεπερνούν τα έξοδα της δεύτερης μετακίνησης της Νικολίνας (για την παραλαβή του από Αθήνα).
@Nikolina , sorry που λαμβάνω όλη αυτήν την "πρωτοβουλία" απλά έχω την αίσθηση ότι τα έλκη αργούν να επουλωθούν και ενίοτε χρειάζονται συχνούς ελέγχους από τον γιατρό.
 
Back
Top