Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

Καλημερα σας! Ξεράθηκε η πληγη και τωρα την περιποιήθηκαμε!
Προσπαθεί ο δυσμοιρος να το βγάλει, αλλά μετακινειται πιο ευκολα μέσα στο κλουβί σήμερα.
Σήμερα θα τον παρω μαζι μου στο σπίτι της μάνας μου δίπλα από τη δουλειά, για να χω τον έλεγχο. Εχω μεγάλο κλουβί και εκεί, να μπορώ να πεταγομαι να τον ελέγχω.


-Πάντως, αυτό που με έχει σοκάρει πιο πολυ , είναι που ενώ τώρα τελευταία είχε μια πιο επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, τις 3 μέρες αυτές που προσπαθουμε να κλεισουμε το τραυμα και παρ όλη την ταλαιπωρία που έφαγε χτες βάλε βγάλε κολάρα και δοκιμές, ο κακομοίρης καθόταν ησυχος στον ώμο μου, μου εδινε φιλακια και ήταν ήρεμος. -
 
@Nikolina έτσι είναι. Το ξέρω από πρώτο χέρι με τον Θεμιστοκλή μου. Όταν νοιώθουν αδυναμία καταφεύγουν από ένστικτο στον φροντιστή τους/ γονιό τους για να τα φροντίσει! Κουράγιο στο μικρούλι σου. Σύντομα θα βγάλει το κολάρο κ ούτε θα το θυμάται. Κ θα σου ξανακάνει τον μάγκα με περισσότερο τουπέ!
 
Τώρα συνειδητοποίησα ότι δε μπορεί να φαει και να πιει μ αυτο. Ω θεε μου, παω αν του κρεμάσω ένα μιλετ και να του δώσω με τη συριγγα νερό από αυτό με το φάρμακο.... Πφφφ
 
@Stavros του δωσα 2 φορές με τη συριγγα με το ζόρι λίγο και μια φορ; έβαλε το κεφάλι του που του βαλα μπροστά το μπωλ αλλά ήπιε μια γουλια μόνο.
Του δωσα βανίλια φρουτο να φαει που χει υγρα και τσιμπισε λίγο, αγγουρι και καρπουζι δεν έφαγε καθόλου.
Να του δίνω με συριγγα με το ζόρι;
Πάντως φτάνει να σκυψει να πιει τελικά.
Απλά ασχολείται όλη μέρα με τι να σκίσει το κολάρο
 
Καλημερα σας! Η Οδυσσεια συνεχίζεται, είχα γράψει, (σε άλλο ποστ όμως συνεχίστηκε η κουβέντα) οτι παρ όλο το κολάρο κατάφερνε και το έξυνε,
Σήμερα το πρωι ξυπνησα και μόνο που δεν είχε πνιγει το πουλι... Του χα αφήσει παραπάνω χώρο στο κολάρο για να μη φτάνει να ξυνει το ποδι του και το χε καταφέρει να το σηκώσει και να το περασει μέσα στο κεφάλι του.... Αφου καταφέραμε και το βγάλαμε , έκανε πολυ ώρα να με, πλησιασει το κακόμοιρο. Τώρα τον βλέπω κάθεται πανω μου και κοιμάται όρθιος, δεν ξέρω αν αυτό είναι γιατί δεν κοιμήθηκε το βραδυ η αν και το aviomycine μπορεί να τους κάνει υπνηλία. Έφαγε και πιπερια , ήπιε και νεράκι, τώρα περιποιειται τα υπόλοιπα φτερά του και τον βλέπω που βγάζει μικρά πουπουλακια με το ράμφος του από παντου. Δεν ξέρω αν είναι τα αναμενόμενα της πτερροροιας ή αν θα μου δεμαδηθει παντου.
Παρηγγειλα το κολάρο της Ελισαβετ αλλά σε xsmall γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο small και παρηγγειλα και αυτά που είναι σαν φουστακια, το οποίο θα έρθει σε 2 εβδομαδες. 😒
Πήρα τώρα τον κτηνιατρο μου, θα τον παω το πρωι να τον δει.
Δεν ξέρω αν μέσα στην πληγη αυτό που βλέπω αν είναι κοκκαλάκι, μήπως θέλει ραψιμο;η να του το δεσω τουλάχιστον με κάτι, δεν μπορώ να του ξαναβαλω κολάρο χειροποίητο.
Συγνώμη για το κατεβατο, εχω απελπιστεί, πραγματικα.
Θα δω τι θα γίνει και τον πρωι με τον κτηνιατρο και θα παρω τη Grey μετά αν είναι,;
 
@Nikolina
Ο μικρός είναι ταλαιπωρημένος και είναι φυσιολογική η υπνηλία του, όπως επίσης είναι φυσιολογικό που πέφτουν κάποια πούπουλα.
Το ανησυχητικό είναι η πληγή του που παραμένει ανοιχτή.
Η γνώμη μου είναι καλύτερα με την Δουκάκη να μιλήσεις όχι με την Grey, και πιστεύω ότι θα πρέπει να το δει η ίδια από κοντά για να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την πληγή του.
Υπάρχει μία ιστοσελίδα που διαφημίζει κολάρα αντιλείξεως Ελισάβετ small 10mm, την έχεις δει;
https://community.petbirds.gr/threa... αντιλείξεως 'Ελισάβετ', πτηνών, Small, Ø10cm

 
@Vada καλησπερα! Το χω δει, εκεί μπήκα να παραγγειλω πρωτα, αλλά στο τέλος της παραγγελιας έγραφε ότι θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου για τη διαθεσιμότητα, όποτε πηρα σίγουρα τ αλλά για να φυγουν αυριο να έρθουν άμεσα..
Να το δει απο κοντα ειναι λιγο δυσκολο, γιατί είμαι Κεφαλονιά και δεν είναι πολυ εφικτό να φυγω αυτή την περιοδο, εχω τραβήξει καθημερινά φωτογραφίες για να εχω την πορεια, αν μπορει να μου κάνει ένα ραντεβου τηλεφωνικό και να της τις στείλω.
Ειχα μιλήσει και τηλεφωνικά με Κομοτηνή πριν 3 βράδια που μου είπαν για την αντιβίωση και αυτά αλλά θέλω μια επιβεβαίωση, γιατί είναι η 4η μέρα που τη δίνω και μου είπε αυτός ο κυριος 5 μέρες,
[automerge]1656848432[/automerge]
Έτσι είναι η πληγη του τώρα. Ξεραμενη γυρω γυρω, καφέ και στη μέση έχει μια τράπουλα και νομίζω αυτό που φαίνεται το άσπρο ότι είναι το κοκκαλάκι του,
 

Συνημμένα

  • IMG_20220703_143534.webp
    IMG_20220703_143534.webp
    46,7 KB · Προβολές: 21
Τελευταία επεξεργασία:
@Nikolina με την Δουκακη να μιλήσεις. Θα σου πει πως να δει τις φωτό κ θα σου πει την γνώμη της.
 
Μόλις έβγαλε τα φτερά κάτω από τον λαιμό του και μάτωσε το σημείο. Πραγματικά έχω απηυδυσει. Είμαι όλη μέρα πανω του και προσπαθω να δω τι να κάνω και γίνεται χειρότερο.
 
@Nikolina μην απελπίζεσαι. Στεναχωριέται κ στριμώχνεται κ αυτός. Έχει δίκιο ο @Vada το καλύτερο είναι να μιλήσεις με την Δουκάκη. Έστω κι από απόσταση θα σου πει τι να κάνεις. Κάνε λιγο υπομονή. Κ επικοινωνησε μαζί της. Ειναι γλυκός άνθρωπος. Εγώ θα τολμούσα κ σήμερα να πάρω τηλ. Αλλιώς αύριο πρωί.
 
Της έστειλα ένα μειλ πριν ότι τη χρειαζομαι για να την παρω αυριο , αλλά δεν έχει απαντήσει. Εκανα άλλη επιχείρηση τωρα κολαρου.δεν γίνεται τελικά χωρίς. Τον είχα όλη μέρα ελευθερο με παρακολουθηση και ανέβηκε 5 λεπτά στο κουρτινόξυλο και κατέβηκε με αίματα... Τωρα που είναι σκληρό χαρτόνι και τετράγωνο δεν μπορεί να το τσακωσει. Εκανα και ανοίγματα κάτω για να μη φτάνει ουτε να ξυστει.
[automerge]1656863921[/automerge]
Και τωρα τραβαει με λυσα το πουπουλα μέσα από το χαρτόνι και συνεχίζει.... Πραγματικά δεν ξέρω τι να κανω
 

Συνημμένα

  • IMG_20220703_184245.webp
    IMG_20220703_184245.webp
    48,4 KB · Προβολές: 26
Τα πούπουλα θα ξαναβγούν,η πληγή θα πρέπει να σε ανησυχεί περισσότερο γιατί είναι εύκολο να κακοφορμισει.
Αν δεν βρεθεί λύση,θα χρειαστεί να νοσηλευτεί στην Αθήνα.
 
Νικολινα το κολάρο που ειδα δεν ειναι σωστο. Δυστυχώς ειμαι εκτός έδρας και απο κινητο και δεν εχω τη δυνατότητα να γραψω πολλα κι αναλυτικά. Θα προσπαθησω να σου βρω να παραγγείλεις απο κάποιο σάιτ ετοιμο. Το κολάρο πρέπει να ειναι τελειως εφαρμοστό στο λαιμο και μην φοβάσαι, μπορούν και τρώνε και πίνουν ανετα. Μια δυο μερες φαίνονται στεναχωρημένα και μετά το συνηθίζουν.
 
@Φοίβος λογικά δε θέλει το xs θέλει το small αλλά δεν υπήρχε. Θα παρω το ktiniatrikos που δείχνει ότι έχει διαθέσιμα, τηλεφωνικά να συνεννοηθώ.
Τώρα μίλησα με την κυρία Δουκακη, ήθελα να της πω όλα όσα έχουν συμβεί να γνωρίζει, αλλά μου πε να την πάρω την ώρα που θα παω στον κτηνιατρο να συνεννοηθεί μ αυτόν..
Με προβληματιζει γιατί μυριζε λίγο το στόμα του και είχα διαβάσει ότι αυτό είναι από την αντιβίωση αλλά σήμερα μυρίζει ποο έντονα, δεν είναι από την πληγη παντως η μυρωδιά και δεν είναι άσχημη,
 
Παρατήρησε το κολάρο του Μάνγκο στο βίντεο αυτο. Εκτός απο το κολάρο ζιβάγκο σαν αυτο που φόρεσες στο δικό σου το οποίο ειναι εφαρμοστό στο λαιμο πρέπει να βάλεις και την ποδια απο πανω για να μην φτάνει να πειράξει ούτε κι εκείνο.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top