Αναπαραγωγή Ποια είναι η προετοιμασία για το ζευγάρωμα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARAKI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARAKI

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
243
Πόλη
Έδεσσα
ποια ειναι η προετοιμασια που πρεπει να γινει για να ζευγαρωσουν κοκατιλ. Κ την συνεχεια, τι φωλια χρειαζεται που εχω μονο ενα πορτακι στο κλουβι;τι βαζουν στη φωλια;τι θερμοκρασια πρεπει να υπαρχει; Τι διατροφη πρεπει να κανουν; Κτλ. Ευχαριστώ!😕
 
Ρίξε μια ματιά σε αυτά
https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-cockatiel.9649/
https://community.petbirds.gr/threads/Απορίες-για-το-ζευγάρωμα-των-κοκατίλ-μου.9887/
https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διαστάσεις-πρέπει-να-έχει-μια-φωλιά-για-cockatiel.7784/

Τι ηλικία έχουν τα πουλάκια; Σε τι κλουβί μένουν; Τι διατροφή ακολουθείς; Μήπως όμως βιάζεσαι; Μιας και έχεις πολύ λίγο καιρό τα πουλάκια σου;
 
Εισαι σιγουρος οτι τα κοκατιλ σου ειναι ζευγαρι; Τι ηλικια εχουν;

Εγω προσφατα εβαλα ενα αρσενικο κι ενα θηλυκο μαζι αφου προηγηθηκε καραντινα και γνωριμια με χωρισμα. Τσακωμους δεν εχω αλλα δεν συμπεριφερονται και σαν ζευγαρι.

Εχω σκοπο αν ολα πανε καλα να δοκιμασω να τα ζευγαρωσω την ανοιξη. Οποτε εχω ξεκινησει απο τωρα προετοιμασια.

Μια φορα την εβδομαδα τους βαζω βραστο αυγο το οποιο κοβω στην μεση και τρελενονται και αλλες 2 φορες την εβδομαδα βαζω λαχανικα η φρουτα. Μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει λαχανο(τους αρεσε) μηλο(επισης τους αρεσε) καροτο(δεν το αγγιξαν) και ρυζι(εφαγαν λιγο).

Οταν ομως θα πλησιαζει ο καιρος που θα θελω να τα ζευγαρωσω λεω να αυξησω τις ποσοτητες. Δηλαδη 2 φορες αυγο την εβδομαδα πολυβιταμινες στο νερο(οχι καθε βδομαδα καθε μερα αλλα οσο λενε οι οδηγιες) και περισσοτερα φρουτα. Πιστευω οτι ειναι καλη προετοιμασια.

Εσυ τα χεις σε εσωτερικο χωρο τα πουλια;Εγω θα σου λεγα να τα αφησεις να σε συνηθησουν και την ανοιξη να τα ζευγαρωσεις.Αν σου φαινεται καλη η διαδικασια που σου λεω μπορεις να την ακολουθησεις κι εσυ.

Μην ξεχασεις αν δεν το χεις κανει ηδη να βαλεις στο κλουβι τους σουπιοκοκαλο και grit με σπασμενα οστρακα(προσωπικα χρησιμοποιω ζυγιζει 2 κιλα και κανει 2.20 ευρω.Αλλα δεν λεει ονομα να σου πω. Ενα μπλε μπουκαλι ειναι) τα οποια πρεπει να ναι μονιμα μεσα στο κλουβι.
 
τιποτα απ τα 2 δεν βαζο ετσι τα ζητασ γκριτ?ολη την ορα μαλωνβουν δν μου πολυ κανουν για ζευγαρι, αλλα οταν τα πηρα αυτοσ μου ειπε οτι εναι τα ειχε δει κ να ζευγαρωνουν.. Ουτε ξερο;δν ξερο ηλικια το γρι το αρσενικο πιο μιλρο... φενεται το ασπρο εχει καφεκοκκινα ματια.. Αρα περιπου ποσο; Μη μου πεισ γιαγια... Δν μπορο να βρο πληροφοριεσ ακριβωσ για να τα ζευγαρωσω, πωσ πρεπει.. Κ η φωλια οταν ερθει η ορα που μπαινει; Εχει ενα πορτακι μονο το κλουβι... Ειναι στρογγθλο κ ψηλο... Αν βρεισ καποια σελιδα πεσ μου... Τα διαβασα ολα τα παραπανω, αλλα δν βοηθηθηκα κ πολυ, αρα το πρωτο που πρεπει να κανω ειναι να τα βαλο σε ξεχωριστα κλουβια... Αντικριστα ομωσ; Ετσι θα βοηθηθω κ στο να τα εκπαιδευσο κ να γινουν πιο ηρεμα; Γιατι ειναι μαζι κ δεν μαθενουν... Ευχαριστώ για τι πληροφοριεσ!
 
σε ψηλο κ στρογγυλο δν ξερο ηλικια... Το θηληκο εχει παντοσ καφεκοκκινα ματια... Τα λαχανικα τορα αρχιζουν κ τα μαθαινουν... Ελεγα για την ανοιξη αλλα συνεχεια μαλωνουν οταν βρισκονται διπλα διπλα οχι πολυ λιγο τσιμπιουνται κ μετα πανε πιο περα, αλλα ετσι τα αγορασα μου παν ζευγαρι,
 
Μπορει να σε κοροιδεψαν και να μην ειναι ζευγαρι. Ο μονος τροπος για να μαθεις την ηλικια τους ειναι να δεις αν φορανε δαχτυλιδι στο ποδι τους.Αν ναι πες μας τι γραφει.

Για να εχει μια ποστα οπως λες το κλουβι σου σημαινει οτι ειναι ρκετα αμικρο.Αρα πρεπει να πας για κατι μεγαλυτερο. Δες πρωτα να βρεις αυτο που τα ικανοποιει και ειναι αναγκαιο και μετα ολα τα αλλα.

Τι αλλο δεν εχεις καταλαβει;
 
"κ στρογγυλο "... Καλο ειναι να μην ειναι στρογγυλο γιατι δεν νιωθουν ασφαλια και δεν ειναι βολικο γιαυτο... Τετραγωνισμενο καλυτερα..
 
δεν ειναι ακομα εξοικιωμενα μαζι μου κ δν μπορο να τα πιασο να δο τι γραφει το δακτιλιδι μονο το κιτρινο φοραει... Οταν το δο θα σασ πο...

ποσ μπωρο να προσθεσο εικονα στο μνμ μου για να δειτε το κλουβι;κ αλλη μια ερωτηση διαβασα οτι τρωνε ρυζι... Βρασμενο;
 
δεν ειναι ακομα εξοικιωμενα μαζι μου κ δν μπορο να τα πιασο να δο τι γραφει το δακτιλιδι μονο το κιτρινο φοραει... Οταν το δο θα σασ πο...

ποσ μπωρο να προσθεσο εικονα στο μνμ μου για να δειτε το κλουβι;κ αλλη μια ερωτηση διαβασα οτι τρωνε ρυζι... Βρασμενο;
petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
να το κλουβι το οποιο το αγορασα μεσα με τα κοκατιλ μου
 

Συνημμένα

  • moto_0089.webp
    moto_0089.webp
    50,1 KB · Προβολές: 101
τι λογιο να βαλω αν μπωρεισ βαλε μια φοτο... Κ τι διαστασεισ να εχει; Ευχαριστω
 
Δυστυχως ειναι πολυ μικρο. Ουτε καν χωρανε να κανουν μερικα φτερουγισματα.Βρες ενα καλο κλουβακι και εδω ειμαστε παλι!
 
Back
Top