Γενικά Ποιος έχει διάθεση να σώσει ένα (μάλλον) καρδερινοκάναρο;

Έλα Ανέστη, δεν σε κοίταξε είσαι άτυχος!

Συνημμένα

• 0-02-05-41aa8d07594938c246e86c3ad329cc7f5952a99b5b868b1e77c1b30cb2a05c64_full.webp
    0-02-05-41aa8d07594938c246e86c3ad329cc7f5952a99b5b868b1e77c1b30cb2a05c64_full.webp
    45,4 KB · Προβολές: 124
  • 0-02-05-78aae8dddba45475be1f64d692ac19cfafe431931c070c6925cc1d464e8dd16c_full.webp
    0-02-05-78aae8dddba45475be1f64d692ac19cfafe431931c070c6925cc1d464e8dd16c_full.webp
    49 KB · Προβολές: 116
  • 0-02-05-01182a46cde4e17321faffd22d35ea6d98cf62924e816b25a56790141ee982fc_full.webp
    0-02-05-01182a46cde4e17321faffd22d35ea6d98cf62924e816b25a56790141ee982fc_full.webp
    46,5 KB · Προβολές: 110
Πανέμορφη! Δημήτρη σκέφτεσαι να την χρησιμοποιήσεις σαν παραμάνα φέτος, ή θα την αφήσεις να δεις πως θα τα πάει με την άνοιξη;

Πανέμορφη! Δημήτρη σκέφτεσαι να την χρησιμοποιήσεις σαν παραμάνα φέτος, ή θα την αφήσεις να δεις πως θα τα πάει με την άνοιξη;
Με τιποτα παραμανα. Δεν εμπιστευομαι ουτε την υγεια της ουτε αυτα που μπορει να προσφερει. Για εμενα ειναι πουλι ζομπι, δεν μπορει να φερει εις περας τετοια διαδικασια.
Στην πραγματικοτητα φοβαμαι σκορπιες ωοτοκιες που μπορει να κανει.

❤️️️️

Για εμενα ειναι πουλι ζομπι

Γιατί είναι ζόμπι, τι εννοείς; Συμφωνώ πάντως ότι όσα πέρασε ως τώρα στη ζωή της φτάνουν, ας μην έχει άλλες σκοτούρες. Δεν ξέρουμε ούτε πόσων ετών είναι.

Γραβάτες ακούμε και γραβάτες δεν βλέπουμε... Πφφφ

Το θέμα έπεσε στην αντίληψη μου τώρα που μου το έβγαλε σαν προτεινόμενο.
Το διάβασα ολόκληρο και αυτό που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο στο Δημήτρη για την προσωπικότητά του και σε όλους εσάς που τον βοηθήσατε σε αυτήν τη συγκινητική προσπάθεια. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι ένα (έστω και νέο) μέλος αυτού του forum.
Το αναστήσατε το ζωντανό πραγματικά και μάλιστα από αργό και επίπονο θάνατο. Άναυδος έμεινα με το πριν και το μετά. Το θέμα αυτό θα το κρατήσω σα σημείο αναφοράς σε περιπτώσεις ασθενειών και των δικών μου πουλιών.
Συγχαρητήρια!

Το μόνο που έχω απορία Δημήτρη (deukalion) και συγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω στο προηγούμενο post, είναι γιατί ανέφερες δύο φορές ότι το πουλάκι είναι ζόμπι και δεν το εμπιστεύεσαι για το οτιδήποτε μιας και το έχεις συμπεριλάβει κανονικά στο εκτροφείο σου.

Υ. Γ. Αλήθεια, τη φώτο τους την πήγες; 😛

γιατί ανέφερες δύο φορές ότι το πουλάκι είναι ζόμπι και δεν το εμπιστεύεσαι για το οτιδήποτε μιας και το έχεις συμπεριλάβει κανονικά στο εκτροφείο σου.
Τι εννοείς με το "συμπεριλάβει";
Είναι στον ίδιο χώρο ναι αλλά έχει πάντα τα δικά του σκεύη, χώρο και τροφή. Είναι σα να λέμε σε μια ιδιότυπη καραντίνα ακόμα.
Δεν έχει και δεν είχε ποτέ την κινητηκότητα ή τις αντιδράσεις ενός κατ' εμέ φυσιολογικού πτηνού, η όρεξή του είναι περίεργη που σημαίνει τρώει μόνο λιπαρούς σπόρους και καθόλου ή σχεδόν καθόλου ασπούρι, λαχανικά, αυγό ή αυγοτροφή. Οι κουτσουλιές του μου είναι ακόμα περίεργες.
Για τις καθημερινές φροντίδες ενός εκτροφέα είναι ένα πουλί φάντασμα,ζόμπι, αφού δεν ανταποκρίνεται.
Αλήθεια, τη φώτο τους την πήγες;
Όχι αλλά με πήρε τηλέφωνο ίσως και ενάμιση χρόνο μετά για να ενημερωθεί.
Δεν έφταιγε ο άνθρωπος, είχε την ίδια άγνοια με πολλούς άλλους και το ενδιαφέρον που δύναται να δείξει ο καθένας πιο πολύ η άγνοιά μας για εκείνον προσφέρεται και κρίνει.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Κατάλαβα... Η απειρία βλέπεις! 😛
Το περιγράφεις πολύ καλά σε ένα ποστ περί νοικοκυραίων. Λόγω ίσως ότι τα καναρίνια δεν έρχονται κοντά με τον άνθρωπο, δεν υπάρχει δηλαδή άμεση αλληλεπίδραση, να σου κουνήσει την ουρά, να είναι παιχνιδιάρικα όπως τα παπαγαλάκια κλπ, πολλοί νομίζουν ότι είναι μηχανή παραγωγής κελαηδήματος και ότι με λίγα σπόρια και νερό θα κελαηδάει για χρόνια ενώ πρέπει πρώτα να κατανοούμε σταδιακά τις ανάγκες του κάθε πλάσματος. Και αν θες να έχεις το κελάηδημα, θα πρέπει να φροντίζεις και θηλυκά που δεν κελαηδάνε. Αυτά, καλό βράδυ!

Σήμερα, αυτή η (μάλλον) όμορφη ιστορία,έφτασε στο τέλος της.

Θα επιθυμούσα ίσως τα πράγματα να πήγαιναν καλύτερα.
Θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους εκείνους που με την σημαντική τους συνεισφορά σε αυτήν την μίνι περιπέτεια, δημιούργησαν τουλάχιστον για τον εαυτό μου μια εμπειρία αξιομνημόνευτη.

Λυπάμαι πραγματικά Δημήτρη για την απώλεια Ξέρω ότι αυτό το πουλί ήταν κάτι ξεχωριστό για εσένα και για όλους μας. Εύχομαι ότι καλό έχεις κάνει να το βρεις μπροστά σου γιατί το αξίζεις.

Θέλω να ευχαριστήσω ξανά όλους εκείνους που με την σημαντική τους συνεισφορά σε αυτήν την μίνι περιπέτεια, δημιούργησαν τουλάχιστον για τον εαυτό μου μια εμπειρία αξιομνημόνευτη.
Εμείς σε ευχαριστούμε που το ζήσαμε μαζί σου και μας έκανε καλύτερος ανθρώπους

Πω πωω, δεν το διανοούμαι... Πολύ κρίμα... λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια του αγαπητού σου και μας πτηνού.☹

Σημασία και αξία έχει όλη η υπεράνθρωπη και αξιοθαύμαστη προσπάθεια και μόχθος που κατέβαλες για την ολοκληρωτική της ίαση! Ότι και όσα να πω θα είναι πραγματικά λίγα και αυτά που θα καταθέσω σου τα λέω ειλικρινέστατα και χωρίς υπερβολή. Παρακολουθούσα ανέκαθεν με αμείωτο ενδιαφέρον το θέμα σου. Της αφιέρωσες πάρα πολύ χρόνο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περιποίηση και το κυριότερο, αγάπη και νοιάξιμο! Έφερες εις πέρας έναν δύσκολο άθλο! Μας έκανες όλους μας υπερήφανους στο φόρουμ και την ζωή της άριστη! Την ανέστησες στην κυριολεξία! Πολλά μπράβο και θερμά συγχαρητήρια σε σένα και στα μέλη μας για την πάντοτε αμέριστη, συνεχή και υπερπολύτιμη συνεισφορά τους σε αυτό το εγχείρημα! Αυτά να θυμάσαι και να αναλογίζεσαι κάθε φορά, ώστε να παρηγορείσαι. Ότι ήταν, όπως είπες μια αξιομνημόνευτη εμπειρία! Συνέχισε να παρέχεις όλα τα προαναφερθέντα στα πανέμορφα καναρίνια σου! 🙂👍

Αυτό από μέρους μου! Απολογούμαι προκαταβολικά για το μακροσκελές μήνυμα μου.

''Συνέλαβα'' τον εαυτό μου να χαμογελάει τρυφερά διαβάζοντας...
Σήμερα, αυτή η (μάλλον) όμορφη ιστορία,έφτασε στο τέλος της.
Παρότι το τελευταίο σου ποστ Δημήτρη αφορά στο θάνατο μιας (πρώην ταλαίπωρης) ψυχούλας.
Το ενδιαφέρον, η προσπάθεια και η αγάπη που έδειξες γι αυτό το δύστυχο πλασματάκι, δημιούργησαν σε σένα...
δημιούργησαν τουλάχιστον για τον εαυτό μου μια εμπειρία αξιομνημόνευτη.
... Και σε πολλούς από εμάς μια γλυκειά ανάμνηση.
Σίγουρα, όταν οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ως Άνθρωποι, η ζωή γίνεται καλύτερη. Για όλους!
Σ΄ευχαριστούμε για το ''παράδειγμα'' :)

Είχε δείξει σημάδια αδιαθεσίας ή ξαφνικά;
Όχι κανένα σημάδι. Δυο εβδομάδες πριν την είχα πιάσει κιόλας γιατί την άλλαξα κλουβί.
Με το τέλος της αναπαραγωγής την έβαλα στην κλούβα πρώτη φορά με άλλα πουλιά. Έτρωγε κανονικά και έκανε πάντα μπάνιο πρώτη πρώτη.
Αρχές Οκτώβρη είχα ένα κρούσμα με ένα άρρωστο θηλυκό. Μπορεί να κόλλησε απο εκεί, μπορεί και όχι. Εγω δεν κατάλαβα τίποτα.
Εντάξει, ποτέ δεν έγινε δυνατό πουλί, ποτέ δεν πήρε λίπος ή καθάρισε το συκώτι της. Τι να κάνουμε.

Back