Διατροφή Ποιο μείγμα σπόρων δίνετε στους παπαγάλους σας;

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Ποιο μείγμα σπόρων δίνετε στους παπαγάλους σας; Αναφέρετε σας παρακαλώ και το είδος των παπαγάλων που εκτρέφετε - φροντίζετε.

Επίσης, έχετε χρησιμοποιήσει άλλα μείγματα στο παρελθόν και αν ναι, ποιος ήταν ο βασικός λόγος που σας έκανε να ψάξετε για κάτι άλλο;

Αν το μείγμα που χρησιμοποιείτε δεν υπάρχει ακόμη στις επιλογές της δημοσκόπησης, θα προστεθεί μετά την αναφορά του στο μήνυμά σας.

Για pellets δείτε:
 
Velsele-Laga Prestige Premium Budgies. Την παίρνω εδώ και χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη, καθώς ο Patrick λατρεύει την συγκεκριμένη μάρκα. Έχω δοκιμάσει κι άλλες στο παρελθόν, αλλά είδα ότι δεν ξετρελαινόταν, οπότε κατέληξα εδώ.
 
Versele laga loro parque Australian parakeet mix
Σαν νέος χωρίς να ξέρω τπτ από τροφες κ αφού πήρα τον παπαγαλο, ρώτησα τον εκτροφεα που μου έδωσε το μονκ ποια να πάρω κ μου την πρότεινε...την δέχτηκε μια χαρά!!θα συνεχίσω με αυτήν.
 
Velsele-Laga Prestige Premium Budgies και για τα δικά μου. Ειχα χρησιμοποιήσει Rio και Vitakraft (τα γνωστά των pet shop) αλλά όταν άρχισα την μελέτη στο φόρουμ, προτίμησα την καλύτερη τροφή για τα μικρά μου. Την τρώνε με μεγάλη χαρά.😃
 
Δίνω σπόρους της Versele laga στους παπαγάλους μου, πάνω από δύο χρόνια.
Η αποδοχή τους είναι καλή, όχι όμως ικανοποιητική για τα δικά μου δεδομένα.
Καταναλώνονται περίπου τα 2/3 της τροφής, υπάρχουν δηλαδή κάποιοι σπόροι (καλαμπόκι, σιτάρι, κουκουνάρι) που δεν τους προτιμούν.
Επίσης στις premium συσκευασίες τα V.A.M μένουν ανέγγιχτα.
Τελευταία δοκίμασα την Witte Mollen Puur Parrot και είδα μεγαλύτερη αποδοχή,τουλάχιστον από το ζακό μου.
Θα συνεχίσω και με τις δύο εταιρείες.
 
Εγώ στα budgie μου δίνω τους τελευταίους μήνες την versele laga prestige και έχει μεγάλη αποδοχή αλλά η αλήθεια είναι ότι τα δικά μου είναι εύκολα και τρώνε και τα πάντα
 
Ασχολούμαι εκτροφικά με τα πάρροτλετ εδώ και 10 χρόνια. Σ' αυτό το διάστημα έχω ταΐσει σχεδόν όλες τις τροφές σε συσκευασία του 1 κιλού που κυκλοφορούν στην αγορά και που προορίζονται για μεσαίους παπαγάλους. Από αυτές είχα ξεχωρίσει και τάιζα συστηματικά την Versele Laga Prestige η οποία είχε εξαιρετική αποδοχή από τα πουλιά, όμως δυστυχώς έχει σε πολύ ποσοστό ηλιόσπορο και γι αυτό τη σταμάτησα. Τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του αριθμού των πουλιών έχω στραφεί στην αγορά 20κιλων συσκευασιών τροφής χωρίς ηλιόσπορο. Τάιζα για αρκετό καιρό και με εξαιρετική αποδοχή από τα πουλιά την Vadigran Agapornis & Neophema η οποία πλέον είναι ασύμφορη οικονομικά και το βασικό για εμένα, με ελλειπή ή κακή συντήρηση από την εταιρεία καθώς στις τελευταίες 4 αγορές με το άνοιγμα της συσκευασίας έβρισκα μέσα το γνωστό "πεταλουδάκι" (σκόρος τροφίμων) και κουκούλια. Εδώ και 2 μήνες ταΐζω την Elite Parakeeto της Donald χωρίς ηλιόσπορο και αυτή με εξαιρετική αποδοχή από τα πουλιά και με αυτή λογικά θα συνεχίσω.
 
όμως δυστυχώς έχει σε πολύ ποσοστό ηλιόσπορο
Γιάννη, αν θέλεις εξήγησέ μας, έστω και εν συντομία το λόγο για τον οποίο θεωρείς το ποσοστό περιεκτικότητάς σε ηλιόσπορο ενός μείγματος, κριτήριο επιλογής;

Εδώ και 2 μήνες ταΐζω την Elite Parakeeto της Donald χωρίς ηλιόσπορο και αυτή με εξαιρετική αποδοχή από τα πουλιά και με αυτή λογικά θα συνεχίσω.
Έχει προστεθεί στη δημοσκόπηση.
 
@Stavros Χωρίς να είμαι Γιάννης θέλω να πω κάτι. Ο ηλιοσπορος είναι παχυντικός και τα πουλιά τείνουν να τον διαλέγουν περισσότερο λόγω ότι είναι πιο γευστικός από άλλους με αποτέλεσμα να τον επιλέγουν περισσότερο.
 
Γιάννη, αν θέλεις εξήγησέ μας, έστω και εν συντομία το λόγο για τον οποίο θεωρείς το ποσοστό περιεκτικότητάς σε ηλιόσπορο ενός μείγματος, κριτήριο επιλογής;
Ο βασικός λόγος είναι ότι ο ηλιόσπορος είναι ένας ιδιαίτερα παχυντικός σπόρος οποίος μαζί με τα θρεπτικά του στοιχεία προσφέρει και αρκετό λίπος στα μικρόσωμα είδη μεσαίων παπαγάλων όπως είναι τα πάρροτλετ και τα lovebirds. Σε πιο ψυχρά κλίματα και σε εξωτερικές εκτροφές τον χειμώνα, βρίσκω λόγο χρήσης του για να βοηθήσει τα πουλιά να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Από κει και πέρα σε εσωτερικές εκτροφές, όπως η δική μου, και σε πιο ήπια κλίματα δεν βρίσκω λόγο χρήσης του. Επιπρόσθετα μακροπρόθεσμα το τάισμα με ηλιόσπορο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο συκώτι και θάμπωμα στο πτέρωμα. Το τελευταίο ενδιαφέρει κυρίως εκτροφείς που κατεβάζουν πουλιά σε εκθέσεις και όχι απλούς φροντιστές.
 
Back
Top