Αναπαραγωγή Πολλά άσπορα στην πρώτη γέννα του 2016

Στην αναπαραγωγή δεν υπαρχουν μονο οι πενταδες. Πιστευω ενας μεσος ορος 7-8 νεοσσων ανα ζευγαρι σε τρεις γεννες θα με αφηνε ευχαριστημενο. Καλη υγεια και ποιοτητα νεοσσων για μενα θα ηταν το ζητουμενο...
 
σε λίγες ώρες,τα πρώτα 2 gloster juniors θα κλείσουν την πρώτη τους μέρα στο φως!
Παρατηρήσεις:
η μαμά μέσα στο άγχος, βγαίνει τρέχοντας να φάει και να πιει(την χρονομέτρησα.. Δεν λείπει απ'την φωλιά πάνω από ένα λεπτό), ο μπαμπάς τρέχει και τα κρατά ζεστά κατά την απουσία της μαμάς, αλλά ακόμη δεν τα έχουν(μπορεί και να τα έχουν..)ταίσει! Πάντα βέβαια, η πρώτη μέρα περνά έτσι, από όσο ξέρω..

Επιτρέπω στο θηλυκό να κλωσήσει τα αυγά κι ας είναι άσπορα δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στο αρσενικό να ετοιμαστεί και να παρουσιαστεί όπως "πρέπει".
Γιάννη.. Διάβασα με πολύ πολύ προσοχή τις σκέψεις και τις απαντήσεις σου, σε παρόμοια θέματα κατά καιρούς και θα ακολουθήσω την σκέψη σου..
τα άσπορα μπορεί να οφείλονται σε πολλούς μα πάρα πολλούς λόγους.. Ακόμη και στην διαβίωση των καναρινιών πριν έρθουν στα χέρια μου,ένα σημείο που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ όπως και πολλά άλλα!(κε Γερολυμάτο, αγαπητέ φίλε Μακη ολόψυχα σας ευχαριστώ που μου ανοίξατε τα μάτια!)
γι αυτό, λοιπόν,θα δώσω στα ζευγάρια μου τον χρόνο που χρειάζονται για να μάθουν από την 1η τους γέννα, χρόνο που σίγουρα θα φανεί χρησιμότατος στα αρσενικά, αν και τους βλέπω πως τελευταία όντως ''μασάνε σίδερα'' και μόλις οι νεοσσοί του εκάστοτε ζευγαριού κλείσουν 11-12 μέρες ζωής,θα δώσω στις θηλυκιές φωλιά και νήμα για την 2η μας προσπάθεια!
 
Back
Top