Αναπαραγωγή Αποτυχία στην πρώτη γέννα των κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό θα έκανα κι εγώ. Δεν ξέρω βέβαια αν θα ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα, βλέποντας και κάνοντας :) Άντε δώσε να φάει το κορίτσι να πάρει τ' απάνω του!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Λοιπόν, αυτά τα μαμούνια είναι πολύ πονηρά!
Σήμερα τα βγάλαμε όλα έξω να κάνουν τη βόλτα τους. Χθες και σήμερα όλη μέρα ούρλιαζαν Χάρη και Νάσος και μόλις συναντήθηκαν σε ουδέτερο έδαφος, ξανά μανά τα ίδια! Να ξυσίματα στα τσουλούφια, να κακαρίσματα, να καλέσματα και να στησίματα από τη Χάρη! Τα κηνήγισα, βέβαια, και δεν άφησα να το συνεχίσουν. Παίξανε τελικά 2-3 ώρες μαζί, κάνανε μπανάκι και μπήκαν και τα 2 μέσα στο ίδιο κλουβί να φάνε. Εκεί τα χώρισα ξανά σε 2 χωριστά κλουβιά και πάλι ξεκίνησε το τρελό κακάρισμα-γκάρισμα. Τα πήγα μέσα και μόλις βρέθηκαν τα κλουβιά κοντά, ο Νάσος άρχισε να ανακατεύει τα χαρτιά κάτω στον πάτο και να της τραγουδά. Από τη μία η κατάσταση είναι κομική, από την άλλη όμως... Η Χάρη ήταν έξω από το πρωί και ήταν σχετικά ήρεμη, το πουλί που ξέραμε μέχρι πρώτινος. Καθόταν πάνω μας, έπαιζε και γενικά ήταν σαν παλιά που δεν είχε τον Νάσο. Ε, μόλις τον άκουσε από το άλλο δωμάτιο να την φωνάζει, άλλαξε εντελώς, όλο πήγαινε στο διάδρομο και κακάριζε και εκείνη και κοιτούσε την πόρτα, μετά εμένα, σαν να μου λέει να την πάω μέσα να τον δει.
Τελικά για το βράδυ τα βάλαμε σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου και μετά από αρκετή ώρα αναστάτωσης, ηρέμησαν.
Ελπίζω, απόψε να κοιμηθούμε όλοι ήρεμα...)
 
Προτεινω οταν τα βγαζεις, να ειναι ενα ενα σε ξεχωριστα δωματια. Να μη βλεπονται καθολου. Αλλιως το μονο που γινεται ειναι να εχουν διαφορετικα κλουβια.
 
Σήμερα από το πρωί έφερα τη Χάρη στο σαλόνι και ο Νάσος έμεινε στο δωμάτιο με τα άλλα πουλάκια.
Ολη μέρα καλεί το ένα το άλλο, ασταμάτητα. Την έβγαλα για λίγο να πετάξει, τότε λίγο ηρέμησε αυτή. Εκείνος, όμως συνεχίζει να την καλεί. Τρέχει πέρα δώθε στο κλουβί και σπαράζει η καρδιά μου να τον ακούω. Να δούμε πως θα συνεχίσει η ιστορία. Επίσης, σήμερα τους έδωσα μόνο μαρούλι, αγγούρι και πράσινη πιπεριά. Θα μειώσω τα λαχανικά τους σταδιακά μέχρι ένα είδος, να δούμε αν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
(
 
Θα μειώσω τα λαχανικά τους σταδιακά μέχρι ένα είδος, να δούμε αν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
(
Nα ξέρεις σε μια φάση τα λαχανικά θα πρέπει μα τα τρώνε μια φορά τη βδομάδα, αλλιώς νομίζουν ότι είναι εποχή αναπαραγωγής, πρέπει να φέρεις τη διατροφή τους στα μέτρα του χειμώνα.
 
Nα ξέρεις σε μια φάση τα λαχανικά θα πρέπει μα τα τρώνε μια φορά τη βδομάδα, αλλιώς νομίζουν ότι είναι εποχή αναπαραγωγής, πρέπει να φέρεις τη διατροφή τους στα μέτρα του χειμώνα.
Επειδή έχω και 2 Αλεξανδρινούς που τρώνε λαχανικά και φρούτα κάθε μέρα, και επειδή έχασα την Κούκι λόγω του ότι της έκοψα εντελώς τα λαχανικά για ένα διάστημα, έχω ένα θέμα. Νομίζω, ότι το σωστό είναι να τρώνε κάθε μέρα, έστω ένα είδος, αφού τα έχω συνηθίσει έτσι να τρέφονται εξ αρχής. Και εξάλλου έξω έχουμε άνοιξη!)
 
Κι εγώ δεν νομίζω πως μπορούμε τεχνητά να ανατρέψουμε τις εποχές. Άσε που μια εποχή δεν αφορά μόνο την διατροφή αλλά και άλλες συνθήκες και εφόσον ζουν στα σπίτια, βλέπουμε πως αυτά δεν παίζουν και τόσον μεγάλο ρόλο τελικά και αναπαράγονται όποτε να ναι.
 
Back
Top