Αναπαραγωγή Ποτέ να βγάλω το τυφλό χώρισμα και να αφήσω το κάγκελο;

PanagiotisAgrinio

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2020
Μηνύματα
518
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα, ήρθε λοιπόν ο καιρός σιγά σιγά που αρχίζει η αναπαραγωγικη περιοδος.. Έτσι λοιπόν έχοντας κατάλληλα προετοιμάσει διατροφικά από 1 Ιανουαρίου, θέλοντας ως στόχο τις 25 Φεβρουαρίου να μείνει μόνο το διαχωριστικό κάγκελο. Πριν μια εβδομάδα τις 10 συγκεκριμένα, τοποθέτησα τα ζευγάρια με τυφλό χώρισμα στις ζευγαρωστρες ώστε να εγκληματιστουν με το χώρο. Εγω βλέπω τα πουλιά να έχουν καταλάβει ότι δίπλα τους υπάρχει το αντίθετο φύλο και τα αρσενικά κελαηδαν δυνατά και επίμονα με τους δύο αρσενικούς να κάνουν μάχη. Νομίζω πως έχουν πυρωσει.Επισης η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά δηλ στους 18 βαθμούς την Κυριακή και ελπίζω να μην έρθει πάλι παγωνιά.. 😛Η απορία μου λοιπόν είναι πως ποτέ θα πρέπει να βγάλω το τυφλό χώρισμα και να αφήσω το καγκελενιο διαχωριστικό? Ξανά λεω σκοπός μου είναι της 25-1 Μάρτη αναλόγως την ετοιμότητα, να μπορέσω να ενώσω. Να αφαιρέσω αυριο το τυφλό ή απο εβδομάδα.
 
Βγάλε το αδιαφανές διαχωριστικό από την επόμενη Δευτέρα και παρακολούθησε αντιδράσεις, αν δεις ότι τα κορίτσια είναι πρόθυμα δώσε φωλια και νήμα και προχώρα.
 
Κατά τη γνώμη μου η όλη ιστορία εξαρτάται από το πόσες γέννες θα ήθελες να έχεις από τα συγκεκριμένα ζευγάρια - ελπίζω όχι πάνω από 2, μέσα στη φετινή αναπαραγωγική σεζόν. Επίσης από το τι προτίθεσαι να κάνεις, αν τα πουλιά κάνουν και άλλα αυγά, αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον κάθε αναπαραγωγικό κύκλο.
Π.χ. προσωπικά δεν θέλω ούτε να πετάω ένσπορα αυγά, αλλά ούτε και να έχω άσπορες γέννες, καθώς θεωρώ ότι κοστίζουν στο θηλυκό κάποια στοιχεία οργανικά και ενέργεια. Επομένως, αν τα πουλιά θα ήθελα να έχουν δύο γέννες, θα τα ένωνα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου σε εξωτερική εκτροφή ή /και λίγο αργότερα, εδώ στη Νότια Ελλάδα (εξαρτάται και από τις συνθήκες θερμοκρασίας / υγρασίας στην περιοχή σου). Αν ήθελα μία μόνο γέννα, θα το έσπρωχνα πιο μετά, π.χ. τον Απρίλιο. Αν και, υγιή θηλυκά σπανίως θα σταματήσουν στη μία σειρά αυγών. Τα ανάλογα σε εσωτερική εκτροφή, αλλά θα ξεκινούσα κάπως πιο νωρίς (δεν είμαι βέβαιος για αυτό, διότι δεν το έχω μελετήσει το ζήτημα της εσωτερικής εκτροφής τόσο καλά).
 
Εγώ νομίζω ότι στην εξωτερική εκτροφή μπορείς να προετοιμάσεις τα θηλυκά ως προς την διατροφή αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις αρχικά την διάρκεια του φωτός και ύστερα τη θερμοκρασία ώστε να πυρώσεις τις θηλυκές νωρίτερα. Η γνώμη μου είναι να αφήσεις όπως λες μόνο το κάγκελο μέσα στις επόμενες ημέρες και όταν δεις την θηλυκιά να στρώνει τη φωλιά τότε να τα ενώσεις.
 
@mbirdtraining Τα έχω έξω σε μπαλκόνι. Οι θερμοκρασίες βελτιώνονται συνεχώς όπως και η ώρες ημέρας.Γεννες θέλω 2 από κάθε πουλακι αν είναι γεμάτες δηλ 3-4 από κάθε γέννα αλλιώς ίσως θα πάω σε Τρίτη γεννα. Συμφωνώ και εγώ το ότι θα πρέπει η καναρα να τελειώνει ήσυχα την τελευταία σειρά αυγών έτσι ώστε να μην χάνονται ενσοπορα αλλά ούτε να αναστάτωνεται κ η θυληκιά.
 
@ianos Νήμα έχω σκοπο να δώσω όταν δω το θυληκο έτοιμο. Ο αρσενικός συνεχίζει σαν να μην βγήκε το χώρισμα. Δεν τον έχω ακούσει να κελαηδάει ως τώρα ούτε είχαν φιλιά μέσα από το συρματινο χώρισμα. Λές να βιάστηκα?
 
Λές να βιάστηκα?
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα. Ας περιμένουμε να δούμε κι ας ελπίσουμε να μην έχεις κάποια άσπορη γέννα. Τον έχεις κοιτάξει στην αμάρα τον αρσενικό; Τους έχεις κόψει τα νύχια;
 
@ianos Είναι φετινός και δεν νομίζω να χρειάζεται να κοπούν.. Θα επισυνάψω φωτογραφικες.Στην πρώτη είναι ο ένα κ στις άλλες ο δεύτερος.
[automerge]1613815426[/automerge]
ΥΓ. Οι πλαστικές πατηθρες θα είναι μόνο για την αναπαραγωγή περιδο μιας και δεν είχα τόσες καβιλιες.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20210220_120218_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20210220_120218_com.android.gallery3d.webp
    60,5 KB · Προβολές: 19
  • Screenshot_20210220_120207_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20210220_120207_com.android.gallery3d.webp
    35 KB · Προβολές: 19
  • Screenshot_20210220_120151_com.android.gallery3d.webp
    Screenshot_20210220_120151_com.android.gallery3d.webp
    42,7 KB · Προβολές: 19
Έχω την αίσθηση πως το αδιαφανές/τυφλό διαχωριστικό ελάχιστα ως και καθόλου δεν διαφέρει από το σκέτο πλέγμα αφού το ένα πουλάκι αντιλαμβάνεται μία χαρά το άλλο και αντιδρά αναλόγως...
Η χρήση ίσως να περιορίζεται στο να χωρίζει μόνο τα αρσενικά μεταξύ τους και αυτό αν...
Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο το πλέγμα και αυτό για μια σύντομη περίοδο γνωριμίας προκειμένου να μην αισθανθεί κάποιο από τα πουλιά εισβολή στο χώρο του.
 
Καλημέρα ποτέ μπορώ να δώσω νήμα και φωλιά για να δω όταν είναι έτοιμα τα θυληκα μου? Παρεμπιπτόντως πολλές φορές όταν κελαηδάει ο αρσενικός επίμονα στη θυληκη φτερουγιζουν και οι δύο με μανία στο χώρισμα σαν να θέλει να περάσει απέναντι. Αυτό είναι καλό σημάδι?
 
Καλημέρα ποτέ μπορώ να δώσω νήμα και φωλιά για να δω όταν είναι έτοιμα τα θυληκα μου? Παρεμπιπτόντως πολλές φορές όταν κελαηδάει ο αρσενικός επίμονα στη θυληκη φτερουγιζουν και οι δύο με μανία στο χώρισμα σαν να θέλει να περάσει απέναντι. Αυτό είναι καλό σημάδι?
Aυτό δεν απαντιέται απο ανθρώπους που είναι μακρυά. Κάθε κίνηση,κάθε αντίδραση,κάθε συμπεριφορά εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και πάντως δεν ερμηνεύεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Όλα αυτά τα καταγράφει κανείς και με την πάροδο του χρόνου αποκτά αυτό που λέμε "πείρα" . 🙂
Υ.Γ Νήμα και φωλιά μπορείς να δώσεις ανα πάσα στιγμή, αν θέλεις να κάνεις έναν έλεγχο για την κατάσταση των θηλυκών.
 
Back
Top