Αναπαραγωγή Ποτέ να βγάλω το τυφλό χώρισμα και να αφήσω το κάγκελο;

@Stfns Δυστυχώς ναι είμαστε μακριά ευχαριστώ πάντως😀Βλέπω αρκετές φορές ο αρσενικός να την ταΐζει αλλά βατεμα ακόμα δεν είδα. Μόνο μία φορά και αυτή κουτσή στραβή αφού ο αρσενικός μόνο έκανε στο τέλος αυτή τη στάση μετά το ζευγαρωμα. Πραγματικά με έχει μπερδέψει αυτη η καναρα😕
 
θα κάνω ωοσκόπηση τις 24
Άσε να ολοκληρώσει την σειρά των αυγών της και μετά θα μετρήσεις 7 ημέρες από το 3ο αυγό για να κάνεις ωοσκόπηση και να έχεις εμφανή αποτελέσματα (πλήθος φλεβών).
 
Πριν λίγο ο αρσενικός την κυνηγούσε σε όλο το κλουβί να την βατέψει και εκείνη συνεχώς τον απεφευγε δλδ πετούσε μεσα στο κλουβί ασταμάτητα,και το έχω ξανα δει αλλες 2 φορες αυτο το πράγμα και δεν μου φαίνεται σαν απλώς καυγαδακια αλλα απόπειρες ζευγαρώματος.Μήπως τελικά δεν τον θέλει?Υπάρχει καμια τέτοια περίπτωση?
 
Όλα αυτά είναι φυσιολογικά, άλλοι κυνηγάνε την κανάρα για να βατέψουν, άλλοι για να την κάνουν να γυρίσει στην φωλιά της.
Όλα αυτά κρατάνε λίγα δευτερόλεπτα και εφόσον δεν χαλάει η φωλιά ή δεν κινδυνεύουν τα αυγά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δίνεις αυγό και αυγοτροφή ?
 
Αυγο δίνω με το τσοφλι καθώς την αυγοτροφη ανάλογα την όρεξη τους την τρώνε ενώ το αυγό το κατασπαραζουν.
Μπορείς να τα σταματήσεις και να τα ξεκινήσεις πάλι όταν περιμένεις να γεννηθούν οι πρώτοι νεοσσοί, ίσως έτσι χαλαρώσει ο κάναρος.
 
Kαλημέρα παιδιά,τελικά όπως και πίστευα δεν έκανε άλλο αυγό.θα αφήσω να περάσουν μέρες και θα κάνω ωοσκόπηση.Απο εκεί και πέρα πρέπει να κάνω κάτι ή τα αφήνω μόνα τους ως έχει και προχωρούν σε δευτερη ωοτοκία?
 
Καλημέρα στην ομάδα!Σήμερα γέννησε άλλο ένα αυγουλάκι μάλλον αυτή είναι η δεύτερη σειρά.Χθες το είχε πελεκήσει το σουπιοκόκκαλο οπότε μάλλον δεν θα κάνει μόνο ενα πάλι.
 
Καλημέρα παιδιά,σήμερα που πήγα να ελέγξω τη φωλιά,είδα σπασμένα αυγά απο τον αρσενικό κατά 99% γιατί τον είδα να σπάει ένα.Η φωλιά λερώθηκε και έβαλα καινούργια μόνο με τσόχα και τα αυγά ήταν 3 αυτής της σειράς και ένα από την προηγούμενη φορά.Τα αντικατέστησα με πλαστικα που είχα.Τώρα τι κάνω?Την αφήνω να κλωσήσει αυτά γιατί τώρα κάθεται,και πως προχωράω σε δεύτερη σειρά αυγων?
 
Βασικά πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το αρσενικό. Για ποιο λόγο τον αφήνεις αφού σπάει τα αυγά;

Άφηνε τον να βατευει και πριν νυχτώσει βαζε του χώρισμα μέχρι το άλλο πρωί που θα πάρεις το αυγό και θα βάλεις πλαστικό.
 
@patrickios Δεν το ήξερα οτι τα σπάει σήμερα τα έσπασε όλα.Τις προηγούμενες ημέρες δεν τα πείραζε δεν ξέρω τι έπαθε σήμερα..Ασβέστιο έχει,σουπιοκοκκαλο εχει αυγο του δίνω δεν ξερω τι τον έπιασε.Τώρα πως θα προχωρήσω?Όταν τελειώσει αυτή η σειρά με πιθανόν 1 ή 2 αυγα ακόμη θα αφαιρέσω τα πλαστικά ή θα την αφήσω να τα κλωσήσει με την ελπίδα ότι θα είναι ένσπορα τα καινούργια αυγά και θα συνεχίσω σε 14 ήμερες την επόμενη ωοτοκία?(δηλ θα χειριστώ τα πλαστικά σαν κανονικα αυγα)
 
Χώρισε μόνιμα τον αρσενικό και ασ'την μόνη της να κλωσησει τα αυγά. Σημειώσε με ένα μαρκαδορακι ελαφρώς τα αυγά που έχεις τωρα και το επόμενο που θα κάνει και ότι επιπλέον κάνει να το αφαιρείς. Για να μείνει με αυτά τα 4-5.
 
@patrickios Δεν έχω κανένα πλέον όπως προείπα τα έσπασε όλα😓..Έχω βάλει 4 πλαστικά.(1 της προηγούμενης γέννας και 3 της τρέχουσας)
 
Ά σορρυ. Δεν πρόσεξα. Άφησε την κάποιες μέρες να τα κλωσησει και μετά αφαίρεσε τα και ετοίμασε την ξανά.

Όταν φτιάξει πάλι φωλιά Κάνε όπως σου είπα με τον αρσενικό. Να μην είναι μέσα το πρωί ώσπου να βάλεις πλαστικό. Και μόλις κανει το 4ο βγαλε τον τελείως. Καλύτερα μόνη της.
 
Καλημέρα,πριν 2 ήμερες αφαίρεσα τα πλαστικά και σήμερα ξανά έστρωσε φωλιά αλλά πάλι κυνηγιούνται σα τρελά γιατί δεν κάθεται η θηλυκιά να ζευγαρώσει..Θα ήταν καλή ιδέα να βάλω έναν άλλο αρσενικό πυρωμένο που έχω μην τυχών αυτή η κανάρα δεν τον θέλει αυτον?
 
Καλημέρα στην ομάδα, εδώ και μια βδομάδα πρπ η καναρα κάνει μη φυσιολογικές κουτσουλιές. Θεώρησα αρχικά ότι ήταν λόγο ωοτοκίας αλλά συνεχίζει το θέμα. Σήμερα την κοίταξα στην κοιλιά και την είδα λίγο φουσκωμένη και την καρινα της. Από όρεξη τρώει κανονικά αλλά είναι κάπως λιθαργικη. Επισυνάπτω φωτογραφία.
 

Συνημμένα

  • IMG-8f11b972d255dbbf46d56499e57b5812-V.webp
    IMG-8f11b972d255dbbf46d56499e57b5812-V.webp
    50,3 KB · Προβολές: 17
Kαι οι κουτσουλιές της.
ΥΓ. Έχει καιρό να φάει λαχανικά και αυγό προχθές τις είχα δώσει. Οπότε είναι μόνο από νερό κ σπόρια
 

Συνημμένα

  • d.webp
    d.webp
    4,3 KB · Προβολές: 6
Back
Top