Αναπαραγωγή Ποτέ να βγάλω το τυφλό χώρισμα και να αφήσω το κάγκελο;

Kαλησπέρα, απο χθες και τα δυο αρσενικα εχουν πυρώσει full.Προσπαθουν συνεχως δηλωσουν την παρουσια τους τραγουδώντας δυνατα και τα δυο μαζι ώστε να επικρατήσει ενας απο τους δυο :p.Ωστώσο και τα δυο θυληκα δεν δινουν σημασια οταν τις καλουν,ουτε κανουν την κλασικη σταση που κανουν πριν το ζευγαρωμα.Το σαββατο θα βαλω και νημα κ φωλια δοκιμαστικα να δω αν ειναι ετοιμες.Πυρωτικο δινω και στα 2 ζευγαρια της Landmark και η διατροφη παραμενει πλουσια.Υπάρχει περιπτωση να υπαρξει αρνητικο αποτελεσμα αν τα αρσενικα ειναι πυρωμενα και περιμενουν και αλλο τις θυληκες?
 
Υπάρχει περιπτωση να υπαρξει αρνητικο αποτελεσμα αν τα αρσενικα ειναι πυρωμενα και περιμενουν και αλλο τις θυληκες?
Όχι.
Δεν χρειάζεται να περιμένεις, βάλε φωλιές και δώσε λίγο νήμα για να δεις τι θα κάνουν τα κορίτσια σου.
 
To Σάββατο δοκιμαστικα εβαλα νημα φωλια και οπως περιμενα απλα το πεταγαν κάτω.Να σημειωθει οτι φωλιες θα χρησημοποιησω μονο εσωτερικες μιας και τις φοβαμαι τις εξωτερικες.Τρίτη σημερα και περα απο λιγα ταισματα σε ενα απο τα δυο ζευγαρια δεν προχωρανε τα θυληκα και τοσο..Υπάρχει καποιο <<τρικ>> που θα μπορουσε να επιταχυνει την διαδικασια πυρωσης ή απλα υπομονη?
 
Από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί αυτό:
χθες και τα δυο αρσενικα εχουν πυρώσει full.Προσπαθουν συνεχως δηλωσουν την παρουσια τους τραγουδώντας δυνατα και τα δυο μαζι ώστε να επικρατήσει ενας απο τους δυο

Να μην ανησυχείς για αυτό:
Ωστώσο και τα δυο θυληκα δεν δινουν σημασια οταν τις καλουν,ουτε κανουν την κλασικη σταση που κανουν πριν το ζευγαρωμα
εβαλα νημα φωλια και οπως περιμενα απλα το πεταγαν κάτω
Είναι σχετικά νωρίς ακόμη. Να προσέχεις μόνο να μην μπεις στον πειρασμό να ανοίξεις πρόωρα.

μιας και τις φοβαμαι τις εξωτερικες
Για ποιο λόγο;

Πυρωτικο δινω και στα 2 ζευγαρια
Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ακόμη και τον ορισμό που επικρατεί τον θεωρώ αστείο ή ακόμη χειρότερα επικίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορεί να ερμηνευθεί σωστά.
 
Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα
@Stavros Βιταμίνη Ε κ' σελήνιο είναι από την Landmark για να είμαι ακριβείς.Απλά στην μικρότερη συσκευασία που βγαίνει το συγκεκριμένο
το βαφτίζουν πυρωτικό.
Για ποιο λόγο;
Φοβάμαι όπως πάω να ανοίξω το πορτάκι της φωλιάς για να δω τα αυγα ή τους νεοσσούς μήπως φύγει η καναρα.
 
Φοβάμαι όπως πάω να ανοίξω το πορτάκι της φωλιάς για να δω τα αυγα ή τους νεοσσούς μήπως φύγει η καναρα.
Έξω τα έχεις;

Γενικά πάντως να ξέρεις ότι κανάρα με αυγά ή πουλάκια στη φωλιά, δύσκολα φεύγει ακόμη κι αν αφήσεις όλη τη μέρα την πόρτα ανοιχτή.
 
@Stavros Nαι σε εξωτερικό χώρο βρίσκονται.Πάντα φοβάμαι με το που ανοίξω τις πόρτες (αυτες στις 60αρες κινεζικες με τις σουστες)για να βάλω τις αυγοτροφές μη φύγουν οπότε δεν πρόκειται να το διακινδυνεύσω με ένα μεγαλύτερο κενό,είναι ενας φόβος που δεν πρόκειται να φύγει :p .
 
Kαλημέρα, απο χθές βλέπω κάπως τα αρσενικά να έχουν ξεπυρώσει λιγο γιατί δεν κελαηδούν τόσες φορές και τόσο επίμονα..Υπάρχει περίπτωση να κατάλαβαν ότι έχουν "κατακτήσει" τα θηλυκά ?Επίσης ο ενας αρσενικός μερικές φορές αγνοεί το κάλεσμα της θηλυκής να την ταΐσει γιατί εκείνος τρώει εκείνη τη στιγμή,συμβαίνει αυτο?
 
Πάντα φοβάμαι με το που ανοίξω τις πόρτες (αυτες στις 60αρες κινεζικες με τις σουστες)για να βάλω τις αυγοτροφές μη φύγουν
Μπορείς κάθε φορά που είναι να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί, από πριν να έχεις τοποθετήσει το χώρισμα και να έχεις τα πουλάκια στην άλλη πλευρά. Προσωπικά αυτό κάνω με μπανιέρες, αυγοθήκες κλπ
[automerge]1614974252[/automerge]
Επίσης ο ενας αρσενικός μερικές φορές αγνοεί το κάλεσμα της θηλυκής να την ταΐσει γιατί εκείνος τρώει εκείνη τη στιγμή,συμβαίνει αυτο?
Εννοείται ότι συμβαίνει και στις ...καλύτερες οικογένειες.
Γενικά μην έχεις άγχος και μην βιάζεσαι να ξεκινήσει η αναπαραγωγή. Ας πούμε αν αρχίσουν τα ζευγαρώματα νωρίς, ίσως στο μέλλον να αναγκαστείς να χωρίσεις πρώιμα το ζευγάρι, ώστε να μην προχωρήσουν σε επόμενη (ανεπιθύμητη γέννα) ή να έχεις αποθέσεις άσπερμων αυγών αν τα πουλιά δεν είναι έτοιμα
 
Καλησπέρααα στην ομάδα! Σήμερα έβγαλα τα διαχωριστικά και από τα δύο ζευγάρια και δεν είδα περιραγματα ως τώρα. Το 1ο ζευγάρι το κάτω, έβαλα φωλιά και η θυληκιά ξεκίνησε το χτίσιμο ενώ το πάνω ζευγάρι θέλει χρόνο ακόμη. Το θέμα μ είναι ότι στο κάτω ζευγάρι που χτίζει ξέχασα να ραψω πάνω την τσόχα αλλά είναι σφιχτά τοποθετημένη και στις προσπάθειες να την τραβήξει δεν τα κατάφερε. Οπότε λέτε να προκύψει κάποιο θέμα?
 
Το θέμα μ είναι ότι στο κάτω ζευγάρι που χτίζει ξέχασα να ραψω πάνω την τσόχα αλλά είναι σφιχτά τοποθετημένη και στις προσπάθειες να την τραβήξει δεν τα κατάφερε. Οπότε λέτε να προκύψει κάποιο θέμα?
Αν προχωρήσει το χτίσιμο θα πάψει να ασχολείται με την τσόχα.

Την επόμενη φορά να βάζει φωλιά δύο τρεις μέρες πριν την ημερομηνία που έχεις υπολογίσει να τραβήξεις το χώρισμα και να το κάνεις όταν έχει αρχίσει ήδη να τη φτιάχνει.
 
Nαι την φωλια την τέλειωσε χθες και δεν ασχολείται πια.Το βράδυ όμως δεν κοιμήθηκε μέσα στη φωλία.Αυτό ειναι φυσιολογικό?Επίσης δεν αφήνει τον αρσενικό να την βατέψει και ανοίγει τα φτερά της σαν να τον τρομάζει.Γινεται να ειναι πυρωμενη αλλα να ειναι με τον αλλο αρσενικο και να μην τον δέχεται αυτον?
 
Καλησπέρα και καλή σαρακοστή! Εδώ και 2 μέρες τα ξανά χώρισα τα ζευγάρια μιας και παρόλο που είχε η μία φωλιά έτοιμη δεν ανταποκρίνοταν στον αρσενικό. Έχει πέσει και η θερμοκρασία και μάλλον θα το πάω για τέλος Μαρτίου. Τώρα πρέπει να βγάλω τη φωλιά ώστε να πυρωσουν και άλλο τα θυληκα ή τα αφήνω με την φωλια?
 
Τώρα πρέπει να βγάλω τη φωλιά ώστε να πυρωσουν και άλλο τα θυληκα ή τα αφήνω με την φωλια?
Βγάλ' την. Όταν δεις έντονη δραστηριότητα - ανησυχία από τα θηλυκά με σημάδια να ψάχνουν μέρος και τρόπο να κάνουν φωλιά, δώσε πάλι και αν αρχίσουν να χτίζουν στα σοβαρά, άφησε και τα αρσενικά.

Υπόψη ότι τα αρσενικά πρέπει να είναι προετοιμασμένα νωρίτερα για να παρασύρουν τα θηλυκά αλλά και για να υπάρχουν όσο το δυνατό λιγότερα άσπορα όταν τελικά ζευγαρώσουν.
 
Καλημέρα σήμερα βρήκα ένα αυγουλάκι σπασμένο στον πάτο...Τελικά αυτη η θηλύκια τι θέλει...Τώρα τι κάνω;Βάζω ξανά φωλιά να φτιάξει ή απλα περιμένω εως την τελική ημερομηνία που θέλω(τέλος μαρτη)?
 
Όταν δεις έντονη δραστηριότητα - ανησυχία από τα θηλυκά με σημάδια να ψάχνουν μέρος και τρόπο να κάνουν φωλιά
Καλημέρα σήμερα βρήκα ένα αυγουλάκι σπασμένο στον πάτο.
Πριν κάνουν το αυγό η συμπεριφορά τους είναι εντελώς διαφορετική από τη φυσιολογική. Η παρατήρηση των πουλιών είναι πολύ σημαντική για τις κινήσεις μας.

Τώρα τι κάνω;Βάζω ξανά φωλιά να φτιάξει ή απλα περιμένω εως την τελική ημερομηνία που θέλω(τέλος μαρτη)?
Εν πάση περιπτώσει, σε αυτή την κατάσταση δεν τίθεται ερώτημα. Βάζεις τα πουλιά μαζί με νήμα, φωλιά και ό,τι άλλο χρειάζεται και αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς παρεμβάσεις.
 
@Stavros Τα πουλιά ειλικρινά σου μιλάω τα παρατηρώ σχεδόν όλη τη μέρα. Είναι έξω από το δωμάτιο μου και τα παρακολουθώ συνεχώς με τα διαδικτυακά μαθήματα και η θυληκιά δεν είχε δείξει ούτε ένα σημάδι ετοιμότητας πέραν της φωλιάς. Την κυνηγούσε ο αρσενικός να την βατεψει αλλά αυτή τπτ.
[automerge]1615975099[/automerge]
Μόλις τώρα αφαίρεσα το χώρισμα και έβαλα φωλιά κ νήμα και η θυληκιά συνεχίζει να αγνοεί το κάλεσμα του αρσενικού. Εκείνος κελαηδάει επίμονα πηγαίνοντας αριστερά δεξιά και εκείνη σηκώνει τα φτερά της σαν να επιτίθεται. Πραγματικά δεν ξέρω τι φάση περνάει αυτή η θυληκιά..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δώσε τους ότι χρειάζεται και άφησε τα. Μην ασχολείσαι με το βάτεμα ή όχι. Ούτως ή άλλως δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό. Όταν με το καλό στρώσει τη φωλιά και κάνει αυγά, κανε ωοσκόπιση και αποφασίζεις αναλόγως για τη συνέχεια.
 
Οι ερωτήσεις και οι αγωνίες κάθε χρόνο οι ίδιες. Δεν θα σταματήσω να λέω όμως οτι, καμία απάντηση δεν μπορεί να είναι απολύτως ακριβής και να γίνεται κανόνας. Εμείς που δίνουμε απαντήσεις, είμαστε μακρυά, δεν έχουμε άμεση αντίληψη πολλών απο τους παράγοντες που επηρεάζουν τα πουλιά σε κάθε "μπαλκόνι" .Το κάθ' ένα απο τα πουλάκια εξ' άλλου έχει τον χαρακτήρα του. Οι γενικές οδηγίες δίνονται στα άρθρα που είναι κάτι παραπάνω απο αρκετά.
Υ.Γ Φροντίζουμε να παρατηρούμε και να γνωριζόμαστε με άτομα και συνήθειες. Μόνο μέσω αυτής της παρατήρησης και της καταγραφής κτίζεται η εμπειρία ,που είναι ο βασικός παράγοντας για σωστές,εξατομικευμένες, απαντήσεις! 😉
 
Back
Top