Αναπαραγωγή Ποτέ να βγάλω το τυφλό χώρισμα και να αφήσω το κάγκελο;

@PanagiotisAgrinio καλησπέρα. Διαβάζοντας το θέμα έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις. Καταρχήν είσαι τυχερός που έχεις πυρωμένα αρσενικά. Τα θηλυκά θα πυρώσουν σύντομα, εφόσον υπάρχει αφθονία τροφής(πρωτεϊνούχου κυρίως) και παρουσία αρσενικού. Το διαφανές χώρισμα επιτρέπει στα πουλιά να έρθουν σε μια πρώτη διερευνητική επαφή. Υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται κυριολεκτικά μάχη ακόμη και σε καναρίνια διαφορετικού φύλου, αλλά και αυτές που τα πουλιά "σφυρίζουν" αδιάφορα. Θα μπορούσες να αφήσεις το διαφανές χώρισμα στην ζευγαρώστρα 3 μέρες μόνο, να το βγάλεις και εφόσον δεις ότι τα πουλιά συνυπάρχουν απλά και ειρηνικά, να μην το ξαναβάλεις καθόλου. Ακόμη και αν δεις κυνηγητό, αυτό έχει ερωτικό υπόβαθρο. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και δεν πρέπει να μεταφράζεται με ανθρώπινα κριτήρια. Εφόσον προχωρήσεις στην ένωση τους μπορείς να βάλεις την φωλιά και λίγο νήμα. Άν δεις ότι ξεκινάει το χτίσιμο, δώσε άφθονο νήμα για να την ολοκληρώσει. Άν τώρα απλά παίζουν με το νήμα, δεν χάλασε και ο κόσμος. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν έντονοι καυγάδες. Θα σου πρότεινα να σταματήσεις να τα παρατηρείς συνέχεια, για να μην αγχώνεσαι και κυρίως να μην απογοητεύεσαι. Σε ανύποπτο χρόνο θα ζευγαρώσουν και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.
 
@Stfns Εύχομαι να πάνε όλα κατευχην όπως τα λες! Γενικά αγχώνομαι ότι δεν θα βγάλω καθόλου πουλάκια και θα χάσω την πρώτη μου σεζόν για κάποιο λόγο αλλά προσπαθώ να παραμείνω όσο το δυνατό λιγότερο αγχωμένος. Φωλιά ξεκίνησε να μισό φτιάχνει σήμερα και ελπίζω να την τελειώσει αύριο. Φοβάμαι τον καιρό πολύ γιατί πέφτει η θερμοκρασία και θα πάει και άλλο πίσω το πυρωμα των θηλυκών. Από αυγό και αυγοτροφη φοβάμαι μήπως παραδινω και δημιουργήσω θέμα με το λίπος τους και δεν μπορούν να ζευγαρώσουν. Συνήθως δίνω μέρα παρά μέρα κυρίως αυγό αφού αυγοτροφη κάποια τρώνε πάρα πολύ και κάποια σχεδόν καθόλου ενώ το αυγό έχει ευρεία αποδοχή.
 
@PanagiotisAgrinio ο καιρός μη σε τρομάζει. Έχω εξωτερική εκτροφή κ φέτος με τα χιόνια είχα θηλυκό που κλωσσούσε.Και έβγαλε πουλιά μόνο με τσόχα γιατί δεν της άρεσε το υλικό φωλιάς που της είχα δώσει. Μιλάμε για τη χειρότερη φωλιά ever... Φρέσκο αυγό δίνω κάθε μέρα από τη στιγμή που τα ενώνω, μέχρι την ολοκλήρωση της ωοτοκίας κ μετά ξανά από την εκκόλαψη έως τον απογαλακτισμό. Αυγοτροφή έχω κόψει να δίνω εδώ κ 2 χρόνια. Επίσης, έχουν στη διάθεσή τους συνέχεια βότανα. Σε εβδομαδιαία βάση αλλά χωρίς υπερβολές κάποιο λαχανικό κ φρούτο. Εξάλλου, μόλις μπουν στη ζευγαρωστρα κ συνυπάρχουν τα ερωτικά καβγαδάκια και τα κυνηγητά δεν αφήνουν κ πολλά περιθώρια για το λίπος.. Το θέμα είναι να μην έχουν πιάσει λίπος πριν την ένωση. Επίσης το λίπος δεν είναι πάντα αρνητικός παράγοντας, ιδίως για τα θηλυκά, αρκεί να είναι κατανεμημένο στα σωστά σημεία κ όχι συσσωρευμένο στη γενετήσια περιοχή. Κλείνοντας τις περισσότερες φορές που ήμουν συνεχώς σε επαγρύπνηση, τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ενώ όσες φορές ήμουν άνετος έως κ απροετοίμαστος για αναπαραγωγές όλα πήγαιναν καλά.
 
@Stfns Σε ευχαριστώ πολυ!Πραγματικά με έχεις καθησυχάσει,σήμερα το θηλυκό σχεδόν τέλειωσε τη φωλιά και κάθετε για κανα 2λεπτο και σηκώνετε και μετά από λιγη ώρα ξανα κάθεται.Εύχομαι όλα να πάνε καλα.

Υ.Γ Τοσο καιρό δεν ανέβασα φωτογραφίες από τα ζευγάρια,θα ανεβάσω από λεπτό σε λεπτό :)
 
Καλημέρα στην ομάδα!Σήμερα δεν γέννησε άλλο αυγουλάκι η κανάρα μου :( Γίνεται να σταματήσει στο ένα ή δεν είναι ακόμα τελείως έτοιμη?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Stfns Σε εμένα ναι είναι του '19 και την αγόρασα από πετ σοπ δεν γνωρίζω όμως αν στο παρελθόν έκανε άλλες γεννες.

Οκ.. Μην απογοητεύεσαι παρόλα αυτά. Αύριο λογικά θα συνεχίσει. By the way δεν είσαι κ κοντά να σου δώσω κανένα αυγό από τα 7(πρώτη φορά μου συμβαίνει! ) που είδα σήμερα ότι κλωσσαει μια από τις δικές μου.
 
Back
Top