Γενικά Που πωλούνται δαχτυλίδια κλειστού τύπου;

Petran

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2006
Μηνύματα
109
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ξέρει κανείς σε ποιά Pets πωλούνται δαχτυλίδια κλειστού τύπου στη Θεσσαλονίκη; Βασικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αναφράφεται το έτος, ώστε να ξέρω πότε έχουν γεννηθεί το μικρά μου. Έχω πάει ήδη σε 4-5 καταστήματα και δεν βρήκα.

Αν γνωρίζει κάτι κάποιος, ας με διαφωτίσει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Απο οτι ξερω τα pet shop πουλανε δαχτυλιδια κλειστου τυπου μονο με αριθμους και οχι με ετος. Με ετος πουλανε οι συλλογοι αλλα πρεπει να γραφτεις μέλος.
 
Υπαρχουν στο εμποριο δαχτυλιδια κλειστου τυπου μεταλικα με αυξοντα αριθμο και με χρονια δηλαδη απλα γραφει ας πουμε 01-07. Εχει και στη θεσσαλονικη το quicko.
 
Ωραια τοτε κανε κατι αλλο...
Βαλε αγκελια και ζητα οποιος εχει περσινα δαχτυλιδια απο το συλλογο του να στα στιλει ετσι κι αλλιος εμεις εχουμε καθε χρονο αλλα
Θα σου εστελνα τα δικα μου αλλα τα βαζω στα παραμανοειδη
 
Petran πόσα δαχτυλίδια χρειάζεσαι;

Είχα πάρει πέρυσι από το Quiko αλλά τα πήρα αργά και μου έμειναν αρκετά.

Αν δεν βρίσκεις μπορώ να σου δώσω μερικά αλλά το έτος που αναγράφουν είναι το 2006.

Αν σε βολεύουν καλώς.
 
Καλημέρα φίλε μου,
ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, και συγνώμη που δεν σου απάντησα έγκαιρα αλλά internet έχω μόνο στο γραφείο όπου δουλεύω, οπότε αναγκαστηκά μπορώ να έχω πρόσβαση και να μπαίνω μέσα μόνο καθημερινές. Βασικά σύντομα θα βάλω και σπίτι Internet...

Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια, να δω μήπως παραγγείλω από τo Quiko, διότι δουλεύει μια φίλη μέσα (ίσως πιάσει το κονέ), και αν δεν γίνει πάλι κάτι θα επικοινωνήσω μαζί σου ξανά.
Οκ?

Ευχαριστώ και πάλι
Καλό Πάσχα να χεις
 
Καλησπέρα σε όλους. Ξέρει μήπως κανείς που πωλούνται δαχτυλίδια κλειστού τύπου με αύξων αριθμό και χρονολογία εδώ στην Αθήνά
 
Να ρωτησω βρε παιδια οσοι 3ερουν, που πιστευω ειναι αρκετοι εδω μεσα. Για να αποχτησω δαχτυλιδια με νουμερο επανω, πρεπει να εχω γραφτει υποχρεωτικα σε καποιο συλογο;
 
Αν θες να αποκτήσεις δαχτυλίδια που να έχουν μόνο έναν αύξοντα αριθμό δεν είναι απαραίτητο να γραφτείς σε σύλλογο. Μπορείς να βρεις και σε pet shop.
Αν θες δαχτυλίδια που να έχουν και δικό σου κωδικό, χρονολογία, αύξοντα αριθμό και τα αρχικά συλλόγου τότε ναι πρέπει να γραφτείς.
 
Κάποιοι σύλλογοι κάνουν και ηλεκτρονικά την εγγραφή κάποιοι άλλοι πρέπει να κατεβάσεις την αίτηση από το site να τη συμπληρώσεις και να τη στείλεις με fax ή ταχυδρομείο. Καλό είναι πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε να μιλήσεις και με κάποιον από το διοικητικό συμβούλειο του συλλόγου ώστε να σου πει και δυο λόγια για το πως δουλεύει ο σύλλογος και τι απαιτήτε για την εγγραφή.
 
και κατι αλλο. Γινετε διαγωνισμος σε καρδερινοκαναρα...

Γίνεται διαγωνισμός για καρδερινοκάναρα (υβρίδια), αν θυμάμαι καλά ανήκουν στην ομάδα H. Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά την εμφάνιση και όχι την φωνή.
 
Θα βγούμε off topic ξανά. Νομίζω (με κάθε επιφύλαξη) οι κανονισμοί της διεθνούς COM αναφέρουν σαν ελάχιστο αριθμό συμμετοχών, για να υπάρξει μια κατηγορία, τα 5 πουλιά (μην ξεχνάμε οτι ζούμε στην Ελλάδα, και σαφώς ο αριθμός των πτηνών είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλους συλλόγους πτηνών του εξωτερικού, οπότε λίγο δύσκολο να δούμε 50-100 καρδερινοκάναρα σε μια έκθεση - διαγωνισμό) Με αυτό το σκεπτικό εγώ που έχω redpoll δεν θα έπρεπε να κάνω συμμετοχή μαζί με κάποιον άλλον εκτροφέα.
Συγνώμη για το off topic
 
Γρηγόρη δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα για τους κανονισμούς της COM ξέρω να σου πω όμως ότι για να υπάρχει ανταγωνισμός τα πουλιά πρέπει να είναι σε ένα σεβαστό αριθμό.
Το μεγάλο κρίμα είναι ότι δεν υπάρχουν τα 50-100 δεν θα ήταν όμως ωραία να υπήρχαν!
 
-Αν και δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, που θέτει σαν όριο η COM,
για το "άνοιγμα" κάποιας κατηγορίας, θάλεγα οτι ούτως ή άλλως τα πουλιά θα κρηθούν απο τον κριτή σαν να βρήσκονταν ανάμεσα σε άλλα 50 ή 100.Αυτά που δεν έχουν τα προσόντα να αποσπάσουν κάποιο βραβείο θα πάρουν ένα 87-88 ή 89 και θα μείνουν με την ικανοποίηση της συμμετοχής
-Βέβαια για τους συμμετέχοντες αλλά και για το κοινό που ενδιαφέρεται ο μεγάλος αριθμός διαγωνιζωμένων χαρίζει άλλη αίγλη και κύρος στην έκθεση.
 
Βεβαίως ο ανταγωνισμός μεταξύ πολλών εκτροφέων βοηθά τόσο την ανάδειξη του καλύτερου, όσο και τη θέσπιση αντικειμενικότερων κριτηρίων επιλογής. Κάπως έτσι βελτιωνόμαστε όλοι.

Ωστόσο, καλό είναι να έχουμε υπόψη ότι ένας διεθνής κριτής αξιολογεί με βάση όχι τον περίγυρο, ή το επίπεδο των πουλιών που εκτίθενται, αλλά με σαφείς κανόνες (standards) ανά ράτσα, είδος, και πουλί.
Εάν κοιτάξεις σε παλαιότερους διαγωνισμούς μπορείς να δεις πολλά παραδείγματα που κρίθηκαν περί τα 10 πουλιά και ο νικητής δεν έχει παρά 87 βαθμούς κρίσης...

Είναι κανόνας πάντως, ότι όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός, τόσο καλύτερα πουλιά θα έχουν μακροπρόθεσμα οι νικητές.
 
Να σας θυμίσω το εξής άλλο είναι να κριθεί το πουλί από εξειδικευμένο κριτή στο είδος και άλλο από ένα «άσχετο» αλλά βέβαια αυτοί οι «άσχετοι» ξέρουν όσα δεν θα μάθουμε εμείς ούτε σε 1000 χρόνια.
 
Back
Top