Γενικά Που πωλούνται δαχτυλίδια κλειστού τύπου;

-Δεν σε καταλαβαίνω. Υπάρχει περίπτωση να κρηθούν πουλιά σε διαγωνισμό συλλόγου που ανήκει στην COM απο κάποιον "άσχετο"; 😕
 
-Δεν σε καταλαβαίνω. Υπάρχει περίπτωση να κρηθούν πουλιά σε διαγωνισμό συλλόγου που ανήκει στην COM απο κάποιον "άσχετο"; 😕
Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αν και συνεχίζουμε να είμαστε off topic !
 
Ελάτε τώρα δεν έχετε ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται στους συλλόγους με θέμα ο τάδε κριτής είναι γερός στο χρώμα και ο δείνα κεντάει στη ποζιτούρα κλπ κλπ κλπ.
Μην νομίζεται ότι λέω ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
 
Να σας θυμίσω το εξής άλλο είναι να κριθεί το πουλί από εξειδικευμένο κριτή στο είδος και άλλο από ένα «άσχετο» αλλά βέβαια αυτοί οι «άσχετοι» ξέρουν όσα δεν θα μάθουμε εμείς ούτε σε 1000 χρόνια.

Νίκο θεωρώ το συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλο φάουλ!
Δίνει τροφή για ποικίλες και άφθονες ερμηνείες-παρερμηνείες. Μήπως, λέω μήπως, χρήζει καλύτερης διατύπωσης αν όχι διαγραφής;
 
Η επιλογή των κριτών από όλους τους συλλόγους που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω, γίνεται από τις αναρτημένες λίστες της COM που περιλαμβάνουν όχι μόνο το ιστορικό των κριτών, αλλά και την εξειδίκευσή τους σε πουλιά εμφάνισης, χρώματος, φωνής, ιθαγενών, ιβριδίων, τροπικών κλπ κλπ
Και σ' αυτά τα δημοσιευμένα στοιχεία δεν υπάρχει κάτι που είναι υπό αμφισβήτηση...
Δεν χρειάζεται να είμαστε καχύποπτοι με τα πάντα, παρά μόνο όταν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος και αντικειμενικός λόγος.
 
Νίκο θεωρώ το συγκεκριμένο μήνυμα μεγάλο φάουλ!
Δίνει τροφή για ποικίλες και άφθονες ερμηνείες-παρερμηνείες. Μήπως, λέω μήπως, χρήζει καλύτερης διατύπωσης αν όχι διαγραφής;
Δεν το νομίζω ούτε για τη διατύπωση ούτε για τη διαγραφή τουλάχιστον από μέρος μου σκοπός δεν είναι να θίξω κανένα.
Ο Γιώργος Βραχνής παραπάνω μίλησε για λίστες με το ιστορικό κάθε κριτή, αυτό που λέω εγώ είναι δεν αξίζει ένα άγριο να κριθεί από ένα κριτή εξειδικευμένο στα άγρια και ούτω καθεξής και για τα υπόλοιπα, αλλά επειδή οι σύλλογοι δεν είναι αρκετά δυνατοί σε αριθμό μελών και αναλόγως δυνατοί ταμειακά οι κριτές που θα έρθουν θα είναι πχ ποζιτούρας ή χρώματος ή 2 με 1.
 
Δεν το νομίζω ούτε για τη διατύπωση ούτε για τη διαγραφή τουλάχιστον από μέρος μου σκοπός δεν είναι να θίξω κανένα.
Ο Γιώργος Βραχνής παραπάνω μίλησε για λίστες με το ιστορικό κάθε κριτή, αυτό που λέω εγώ είναι δεν αξίζει ένα άγριο να κριθεί από ένα κριτή εξειδικευμένο στα άγρια και ούτω καθεξής και για τα υπόλοιπα, αλλά επειδή οι σύλλογοι δεν είναι αρκετά δυνατοί σε αριθμό μελών και αναλόγως δυνατοί ταμειακά οι κριτές που θα έρθουν θα είναι πχ ποζιτούρας ή χρώματος ή 2 με 1.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κουβέντα βαδίζει σε λάθος μονοπάτια! Συγνώμη Νίκο αλλά βοηθάς στην λοξοδρόμηση.
 
Πολλά πράγματα ακούγονται περίεργα στην Ελλάδα όμως παρόλα αυτά δεν είναι.
Πιστεύω ότι όσον αφορά τους διαγωνισμούς των συλλόγων στην Ελλάδα βρίσκονται σε θέματα οργάνωσης σε πάρα μα πάρα πολλή καλό επίπεδο.
Συμπληρωματικά να αναφέρω ορισμένα γενικά σημεία αν και θα είμαι of topic.
Διαγωνισμός της COM
Γίνετε κάθε χρόνο και σε διαφορετική χώρα με την εποπτεία του Συμβουλίου της COM. Τα κριτήρια συμμετοχής (αριθμό πουλιών, κόστος συμμετοχής, κ. Α διοικητικά θέματα) τα αποφασίζει το Συμβούλιο της COM. Τα πρότυπα των διαγωνιζόμενων πουλιών, οι κατηγορίες, οι κριτές που θα συμμετέχουν δηλ. τα τεχνικά θέματα, τα αποφασίζει η Ενωση Κριτών της COM. (Ανεξάρτητο όργανο). Ολα τα παραπάνω αφορούν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της COM. Οι σύλλογοι προκειμένου να προετοιμάσουν τα μέλη τους για το κορυφαίο γεγονός στο χόμπυ μας (το παγκόσμιο πρωτάθλημα) υιοθετούν, ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν εκτροφικά, εν μέρη ή εξ ολοκλήρου τις αποφάσεις της COM. Πρακτικά στην Ελλάδα για να έχεις συμμετοχές από διαφορετικές "ράτσες" πουλιών δεν βάζεις περιορισμούς.
Το ελάχιστο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το όριο των 90 βαθμών για τα πουλιά που διαγωνίζονται μονά και το όριο των 360 βαθμών για τετράδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και μόνο του να διαγωνιστεί κάποιο πουλί, χωρίς καμία άλλη συμμετοχή, στην κατηγορία του, πρέπει να κριθεί με τουλάχιστων 90 βαθμούς για να βραβευθεί. Αν πάρει λιγότερο δεν βραβεύετε.
Κριτές
Κριτές της COM γίνονται όλοι οι Εθνικοί κριτές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια και έχουν κρίνει σε κάποιο επαρκή αριθμό εκθέσεων. Γίνονται κριτές σε συγκεκριμένες κατηγορίες και όχι σε όλες. Στην COM υπάρχουν κριτές χρώματος, τύπου, ευρωπαικής πανίδας, υβριδίων κλπ. Μπορεί να είναι μόνο σε μια κατηγορία κριτές ή και σε όλες μαζί ανάλογα με τις εξετάσεις που θα δώσουν. Αυτή τη στιγμή οι εξετάσεις των κριτών γίνονται στα παγκόσμια πρωταθλήματα με τους όρους και την ύλη που ορίζει η ένωση κριτών.
Οι Εθνικοί κριτές είναι κριτές που αναγνωρίζονται από το σύλλογο τους ή τους συλλόγους της χώρας τους. Οι διαδικασίες καθορίζονται από τους συλλόγους τους.
Παράδειγμα: Στη Γερμανία υπάρχουν δύο ομοσπονδίες. Η ΑΖ και η DKB. Η κάθε μια έχει τους δικούς της κριτές, όμως μεταξύ τους αναγνωρίζουν ώς ισότιμους και τους κριτές της άλλης ομοσπονδίας. Πρακτικά οι περισσότεροι Γερμανοί είναι κριτές και των δύο Ομοσπονδιών. Πρακτικά ένας κριτής της ΑΖ μπορεί να κρίνει σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από την DKB και αντίστροφα.
Για να γίνει κάποιος κριτής στην ΑΖ/DKB πρέπει να εκτρέφει τουλάχιστον 5 χρόνια τη "ράτσα" που θέλει να κρίνει και να έχει πάρει κάποιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς με την "ράτσα" του. Ακολουθεί μια θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση 2 χρόνων και στη συνέχεια δίνει εξετάσεις. Επίσης εδώ και 2 χρόνια για να γίνει κάποιος κριτής στα Υβρίδια θα πρέπει να είναι ΚΑΙ κριτής στα αγριοπούλια ή εξωτικά.
Στην Ελλάδα οι σύλλογοι αποφασίζουν ποιούς κριτές θα καλέσουν ανάλογα με τι πουλιά έχουν κλπ. Συνήθως είναι "μεικτοί" κριτές. Μπορούν να κρίνουν όλες τις κατηγορίες.

ΚΑΡΔΕΡΙΝΟΚΑΝΑΡΑ
Αποτελούν εκτροφικό στόχο της COM και υπάρχουν για αυτά συγκεκριμένες κατηγορές. Κρίνονται ως προς την εμφάνιση σύμφωνα με τα πρότυπα που υπάρχουν ανάλογα από τι γονείς προέρχονται. (καναρίνιΧκαρδερίνα (major κλπ) ή καρδερίναΧκαναρίνι) Ισχύει και για αυτά το όριο των 90-360 βαθμών. Πρακτικά οι περισσότεροι κριτές του εξωτερικού είναι και κριτές Υβριδίων και οι ίδιοι έχουν βγάλει ή βγάζουν υβρίδια.

Είναι τεράστιο το θέμα, ελπίζω κάποια πράγματα να τα ξεκαθάρισα και να μην τα μπέρδεψα περισσότερο.:)
 
ποσο καιρο πριν φερνουν τα δαχτυλιδια; για το 2009... Ποτε φερνει το quiko. Αν ειναι να στειλω μια φιλη μου να παραγγιλει. Σε περιπτωση που καταφερω και αποκτισω τα lizard να ειμαι ετοιμος, ααα και ποσο κανουν; Ειναι σε καποια συσκευασια ή περνεις οσα θες;
 
Μπορείτε να μου πείτε από που μπορώ μα προμηθευτώ δαχτυλίδια για τα καναρίνια μου και πως πρέπει να είναι; Συγγνώμη αν σας κουράζω αλλά είμαι άσχετη προσπαθώ να καταλάβω.
 
Κλειστού τύπου μπορείς να πάρεις απο τον σύλλογο που θα γίνεις μέλος. Ανοικτού τύπου απο όλα τα καλά πετ-σοπ.
 
Πως μπορω να προμηθευτω δακτυλιδια για τους καινουργιους νεοσσους. Μπορει καποιος να με πληροφορηση.

Ευχαριστω.
 
Στο Quiko τους τέλειωσαν και δεν τους αρκεί η παραγγελία ενός μόνο ατόμου.
φιλε μου καλησπερα
μπορεις να παραγγειλεις και για μενα να συνενοηθουμε να μου τα στειλει; θελω 10 κομματια πεσμου να ξερω και την τιμη
ευχαριστω
 
σε αλλα μεγαλα πετ δεν υπαρχουν; Μονο αυξων αριθμο και χρονολογια να εχουν. Δεν θελω κατι αλλο. Δεν ειμαι μελος σε καποιο συλλογο.
 
Το πρωτο πετ που πηγα να ζητησω δαχτυλιδια ειναι το quico αλλα δεν ειχε κλειστου τυπου με ημερομηνια που ηθελα δυστηχως.
 
Από που μπορούμε να προμηθευτούμε δακτυλίδια για τους νεοσούς μας.

Edit
Συγχώνευση
 
Αν θες δαχτυλίδια που να έχουν δικό σου κωδικό, χρονολογία, αύξοντα αριθμό και τα αρχικά συλλόγου τότε θα πρέπει να κάνεις εγγραφή σε κάποιο σύλλογο. Αν δεν σε νοιάζουν αυτά και θες μονάχα να αναγράφει τον αύξων αριθμό του πουλιού, μπορείς να προμηθευτείς από pet shop ή από κάποιο e-shop.
 
Παιδιά εχω φαει το τοπο για κλειστα δαχτυλίδια για τα πουλιά και δεν εχω βρει πουθενα. Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει που μπορώ να βρω;
 
Back
Top