Ασθένειες Πρηξιμο στο ματι καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo24

PB Member
Εγγραφή
22 Νοε 2008
Μηνύματα
139
Πόλη
Νέα Ιωνία
Χρονια πολλα με υγεια σε σας και τους μικρους μας φιλους. Θα ηθελα μια βοηθεια για εναν ξαδερφο μου. Εχθες εχασε ενα απ τα καναρινια τουκαι τωρα παρουσιασε το ιδιο προβλημα κι αλλη μια θυληκια του,θυληκο ηταν και το πρωτο. Εχει φυγει το τριχωμα γυρω απ τα ματια κι εχει πρηστει το ματι τοσο που εχει φτασει το ματι να ειναι τελειως κλειστο. Του εβαλε λιγο BEDADIN και το ειδε καπως καλυτερα. Μηπως ξερετε κατι γι αυτο το θεμα; Σας ευχαριστω εκ των προταιρων γιατι πρεπει να φυγω και θα ξαναμπω το βραδυ.:)
 
Του εβαλε λιγο BEDADIN και το ειδε καπως καλυτερα. Μηπως ξερετε κατι γι αυτο το θεμα;
Δεν ξερω τι θα μπορουσε να κανει αυτο που ξερω ομως, ειναι οτι θα πρεπει να'ναι πολυ προσεκτικος με το Betadine, διοτι αν μπει στο ματι του πουλιου θα του δημιουργησει σοβαροτατο προβλημα.
 
Χρόνια Πολλά και σε εσένα Θοδωρή.

Θα πρότεινα επίσκεψη στο πτηνίατρο από...χθες.

Διαφορετικά... Καθημερινό καθάρισμα πατήθρες, ταϊστρες ποτήστρες κτλ με μπετατίν σαπούνι και τοποθέτηση 3 φοές την ημέρα για 3-4 ημέρες κολύριο για παιδιά τομπρέξ 1 σταγόνα. Όχι τομπρέξ για ενήλικες γιατί περιέχει κορτιζόνη και όχι αλοιφή. Επιπρόσθετα πριν την εφαρμογή να ρίχνει 2 σταγόνες sodium Chloride 0.9% φυσιολογικό ορό που πωλείται σε αμπούλες.
Κοίταξε εκτός από τα μάτια αν υπάρχει αραίωση και αλλού (ειδικά στο πίσω μέρος του κεφαλιού).
Πάντως θέλει παρακολούθηση γιατί υπάρχει περίπτωση, μικρή, να είναι και ευλογιά, αν η αλοίωση είναι στα 2 μάτια και παρουσιάζουν έκριμα κίτρινου χρώματος στα μάτια και στις άκρες του ράμφους. Σίγουρα αν τα συμπτώματα δεν αρχίσουν να υποχωρούν μετά από 1-2 ημέρες θα χρειαστεί πτηνίατρο.
 
Σίσσυ μαζί ποστάραμε. Συμφωνώ με τη χρήση μπεταντίν στο μάτι. Θέλει εφαρμογή με προσοχή και μπατονέτα και φυσιολογικό ορό σε ετοιμότητα γιατί από προσωπική εμπειρία σε κανάρι πονάει πολύ!
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα του τα μεταβιβάσω κι ο θεός βοηθός.
 
Χρονια πολλα
Εαν ειναι το δευτερο πουλι που ετοιμαζεται να χασει ετσι, πληρη απομονωση μεχρι να μαθει, εαν μαθει απο γιατρο τι ειναι και παρα πολυ καλη απολυμανση του υποπτου κλουβιου και ολων των περιεχομενων. Επισης απομονωση και στα πουλια που ηρθαν σε επαφη με τα αρρωστα, υπαρχει κινδυνος να χαθει ολο το κοπαδι φιλε

Μακαρι να ειναι καποια ελαφρια μολυνση μονο
ΜΦΧ
Πανος
 
πριν λιγες μερες μου ετοιχε το ιδιο και προχτες ετοιχε και σε ενα πουλι ενος φιλου.
1. απομονωση του πουλιου.
2. Βαλτε του tobrex 4 φορες τη μερα.
3. Να απολυμανετε το προηγουμενο κλουβι.
αν το ειχατε μαζι με αλλα πουλια βαλτε και αυτα αμεσα σε αλλα κλουβια (καλητερα αν ηταν με πολλα πουλια να τα χωρισετε σε ομαδες λιγα σε καθε κλουβι) και απολυμαντε την κλουβα.
και φυσικα βαλτε και στα αλλα πουλια 1-2 μερες απ το κολυριο.
 
Back
Top