Καλησπέρα σε όλους!
Πήγα στο γιατρό το απόγευμα.. Με το που τον έπιασε, είπε:όχι ρε,τρώει τα αγγεία..
Τον εξέτασε αναλυτικά κ στα δυο πόδια, το αριστερό είναι οκ από ποδοδερματιτιδα.. Και πάμε στο δεξί..Αφού τον εξέτασε εξονυχιστικά, μου πε ότι δεν έχει σχέση το χάσιμο των δαχτύλων με την ποδοδερματιτιδα.. Το πρόβλημα, τις αιμορραγιες κ τελικώς το χάσιμο των δαχτύλων τα προκάλεσε μόνο του το πουλί..Από στρες/νεύρα/ενόχληση ματώνε αγγεία, κ φυσικά το πόδι δεν αιματωνοταν κ έχανε δάχτυλα. Για προχτές που έχασε δυο δάχτυλα, αν υπάρχει κάτι που τον ενόχλησε είναι η δοκιμή σχοινενιων πατηθρων για να δω τι θα βάλω.. Έβαζα κ έβγαζα πατηθρες να δω διάμετρο κ μάλλον τον ενόχλησα κ ξέσπασε εκεί..Απ ότι μου πε ο γιατρός συμβαίνει συχνά σε πτηνά (κυρίως παπαγαλους) αλλά μαδανε κυρίως τα φτερά τους.. Ξεκινά από στρες ή ενόχληση κ καταλήγει συνήθεια.. Κ παει φαύλος κύκλος μετά.·Ακόμα κ τις γάζες μασάνε κ ματώνουν κ ματώνουν. Στη δική μ περίπτωση το στρες ξέσπασε στα δάχτυλα.. Το θετικό είναι ότι θα αναρρώσει πλήρως, αλλά θέλει υπομονή.. Οι πληγές είναι περιγεγραμμενες, δεν έχει εξαπλωθεί στο πόδι,έχει ΞΗΡΗ ΣΗΨΑΙΜΙΑ κ σταμάτησε στην αρχή των δαχτύλων, δεν προχώρησε προς τα πάνω..Από θέμα ισορροπίας ευτυχώς θα επανέλθει, η πατουσα που έχει διασωθεί θα σκληρύνει κ θα μπορεί να πηδαει κ να πετάει όταν περάσει η πληγή..
Αυτο που τον ανησύχησε είναι η κλινική εικόνα του ζώου..Ήταν στον πάτο φουσκωμένο φουλ κ ανάσαινε γρήγορα.. Δεν μου κανε εντύπωση γιατί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τις προηγούμενες μέρες κ τωρα ξεκουράζεται..Άφησε μια μικρή πιθανότητα να χει περάσει κανένα μικρόβιο στο εσωτερικό του ζώου αλλά όταν του εξήγησα ότι δεν κοιμόταν καλά κ δεν είχε ισορροπία τότε το δικαιολόγησε.. Μου πε να τον αφήνω να ηρεμει κ να τον σκεπάζω ακόμα κ μέσα στη μέρα να κοιμάται, αντιβίωση κρέμες όλα κομμένα κ μόνο hibitane (είχες δίκιο jk21) να του βάζω κ ηλεκτρολυτες στο νερό..
Κατα τα αλλά,έβγαλα τον πάτο του κλουβιου (εύκολο ήταν, δεν ήταν κολλημένος αλλά ενώνεται με μικρά συρματα σαν γάντζους με το υπόλοιπο κλουβί) κ του βαλα φαί, νερό όλα κάτω κ θα αλλάζω κάθε μέρα χαρτί..
Τωρα έχει πέσει με τα μούτρα κ τρωει απτη μπανιερα που του χω γεμίσει φαγητό..
Αυτά τα νεότερα,..χάρηκα καταρχάς που δεν έχασε όλο το πόδι κ δεν θα αχρηστευτει αλλά έστω κ με την πατουσα κ ότι έχει μείνει στην αρχή των δαχτύλων θα μπορέσει να ισορροπεί.
Ευχαριστώ παρά πολύ για τη βοήθεια κ τις συμβουλές,jk21,stavros,Maria,alicendros!