Ασθένειες Πρησμένο πόδι σε καναρίνι

agriniotis6

PB New Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2012
Μηνύματα
96
Πόλη
Αχαρνές
Παιδιά καλησπέρα. Δυστυχώς σήμερα ο Νώντας δεν είναι καθόλου καλά.
Διαπίστωσα σήμερα οτι έχει πρησμένο πόδι (αυτό στο οποίο είναι το δαχτυλίδι) και δεν μπορεί να το πατήσει καθόλου καλά με αποτέλεσμα να κάθεται στο χαμηλό κλαδί και μια με το πόδι σηκωμένο και τις περισσότερες φορές να κάθεται πάνω στην κοιλιά του όπως τώρα που κοιμάται.
Δεν ξέρω αν προήλθε απο μολυσμένο κουνούπι ή κάτι άλλο.
Είναι αρσενικός,4 ετών,τρέφεται με συσκευασμένη τροφή (versele-laga premium) και μάλλον το πρόβλημα ξεκίνησε χτες ή προχτές, γιατί λόγω δουλειάς δεν είχα χρόνο να τον δω.
Φωτογραφίες απο κοιλιά και πόδι και αύριο πρωι θα ποστάρω και κουτσουλιές.

tinypic-no-longer-available.jpg


Του έβαλα epithol αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Παρακαλώ για την βοήθειά σας.
 
Κι εμένα μου φαίνονται σαν ακάρεα, δεν ξέρω περίμενε κάποιον να σου πει αλλά εγώ θα του έβαζα κάτι πλατύ να κάθεται ξεκούραστα, μια άδεια τροφοθήκη, ένα άδειο μπανάκι για να μην στηρίζεται στο πρησμένο πόδι.
 
Μαρία του έβαλα μια τροφοθήκη γεμάτη στο πάτωμα για να μην ταλαιπωρείται να φάει,θα του βάλω και μια άδεια αν θέλει να κάθεται.
 
Νίκο το δαχτυλίδι μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στο πόδι του, το έλεγξες;
 
Σταύρο δεν το κοίταξα αλλά υποθέτω οτι θα υπήρχε πρήξιμο και πάνω απο το δαχτυλίδι και όχι μόνο απο κάτω. Θα το δω αύριο πρωι πρωι και θα σας πω.
 
Το δαχτυλίδι πρέπει να βγει πιστεύω.. Επίσης το πουλάκι μου φαίνεται πολύ αδυνατισμενο! Βλέπω καρίνα... ☹

Τρώει το καναρινακι κανονικά;
 
Πάντα ήταν λιτοδίαιτο το συγκεκριμένο καναρίνι σε σχέση με τα υπόλοιπα που είναι όλη μέρα με τα μούτρα στο φαγητό αλλά ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Κελαϊδούσε κανονικά και ήταν μια χαρά κινητικό. Πως να βγάλω το δαχτυλίδι που δεν έχω κόφτη;
 
Κοίτα όπως σου είπε ο Σταύρος αν το δαχτυλίδι μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στο πόδι τότε δεν επειγει να αφαιρεθεί.. Αν όμως δεν κινείται τότε πρέπει να το βγάλεις άμεσα! Πέρα από κοφτή χρειάζεται και πολύ εμπειρία.. Δεν μου έχει τύχει ποτέ οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω..

Το ότι δεν τρώει όπως τα άλλα δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει και καρίνα. Δώστου βιταμίνες στο νερό για μερικές μέρες και παρατήρησε αν τρώει μια κουταλιά της σούπας σπόρους, την απαραίτητη ποσότητα δηλαδή που τρώει ημερησίως κάθε καναρίνι.
 
Tου έβαλα fucidin μόλις,το κακό είναι οτι το δαχτυλίδι είναι σφηνωμένο στο πόδι λόγω του υπερβολικού πρηξίματος.
 
Δυστυχώς είναι τόσο σφηνωμένο στο πόδι του που δεν μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να τραυματιστεί. Ελπίζω να ξεπρηστεί λίγο με την αλοιφή για να το αφαιρέσω μετά. Υπάρχει ο κόφτης αυτός σε pet shop;
 
Το θέμα είναι κατά πόσο χωράει να περάσει ο κόφτης και οτι δεν έχω την εμπειρία να το κάνω (πόσο μάλλον όταν είναι τόσο σφηνωμένο το δαχτυλίδι). Θα προσπαθήσω 2 μέρες με την αλοιφή και αν δω βελτίωση θα προσπαθήσω να το αφαιρέσω.
 
Το θέμα είναι κατά πόσο χωράει να περάσει ο κόφτης και οτι δεν έχω την εμπειρία να το κάνω (πόσο μάλλον όταν είναι τόσο σφηνωμένο το δαχτυλίδι). Θα προσπαθήσω 2 μέρες με την αλοιφή και αν δω βελτίωση θα προσπαθήσω να το αφαιρέσω.
Ο κτηνίατρος μου σε ανάλογη περίπτωση (δική μου) χρησιμοποίησε τροχό
 
Κι γω προτείνω πτηνίατρο. Αύριο κιόλας! Αλλά να πάρεις τηλέφωνο να πεις ακριβώς την κατάσταση και να ρωτήσεις αν όντως μπορεί να το βγάλει.
 
Θετικά φαίνονται να εξελίσσονται τα πράγματα με τον Νώντα, καθώς έχει ξεπρηστεί πολύ το πόδι του (πλησιάζει στην αρχική του μορφή). Το πατάει πλέον, διστακτικά μεν και πηδάει απο κλαδί σε κλαδί. Επίσης το δαχτυλίδι μετακινείται κανονικά στο πόδι του και δεν είναι σφηνωμένο πλέον.
Το μόνο που παραμένει είναι εκείνο το ξηρό σπυρί κοντά στο δαχτυλίδι. Θα βάλω αύριο φωτογραφίες να το δείτε.
 
Και εγώ αυτό πιστεύω Αλίκη. Ναι σε εξωτερικό χώρο είναι και μάλλον την έπαθε απο κουνούπι. Θα επισπεύσω την κατασκευή της ραφιέρας που σχεδίαζα και θα την ντύσω και με σύρμα που να μην περνάνε τα άτιμα τα κουνούπια.
 
Βάζε και Betadine πρωί-βράδυ στο σπυρί αυτό μέχρι να ξεραθεί και να πέσει. Μακριά από τα υπόλοιπα καναρινάκια το συγκεκριμένο και πολύ καλό καθάρισμα στις πατήθρες!
 
Back
Top