Τραυματισμοί Πριν λίγο πέθανε το Κοκατιλ μου

Πόλη
Ηρακλειο
Καλημέρα! Συγνώμη για το κατεβατό αλλά Πριν λίγη ώρα πέθανε το Κοκατιλ μου και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Πεθανε 3:30 και είναι 5 το πρωί και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ήταν 11 μηνών και το έχω 9 μήνες (έχω άλλο ένα 3 χρόνια) ήταν υγιέστατο και ζωηρό πολύ είχε μάθει και σφυρίγματα. Κάθε μέρα από το πρωί ως το μεσημέρι τα έχω ελεύθερα στο δωμάτιο, εχθές ο μικρός έπεσε πίσω από τη ντουλάπα και δεν μπορούσε να βγει, τον έβγαλα και τα έβαλα στο κλουβι. Τον έλεγξα και δεν είχε χτυπήσει αλλά ήταν λίγο φοβισμένος για κανένα δίωρο που το θεώρησα φυσιολογικό, τον παρακολουθούσα και μετά επανηλθε και έτρωγε σφύριζε. Σήμερα το πρωί που ξύπνησα ήταν όλα φυσιολογικά και τα δύο πουλιά, (αλλά δεν τα έβγαλα από το κλουβί μέχρι να φτιάξω το κενό πίσω από τη ντουλάπα να μην ξανασυμβεί) έφυγα για δουλειά, το μεσημέρι πάλι όλα φυσιολογικά. Το απόγευμα που έφυγα πάλι όλα οκ μέχρι που γυρνάω το βράδυ και τον είδα φουσκωμένο παρά πάνω απ ότι συνήθως χωρίς όρεξη και σα να μη μπορούσε να κινηθεί εύκολα, τον πήρα λίγο στα χέρια μου και έτρεμε, τον άφησα στα κάτω κλαδιά και σκαρφάλωσε και πήγε στα πανω, τον παρακολουθούσα και χειροτέρευε σα να βαριαναστεναζει γιαυτο τον έβγαλα από το κλουβί και τον κρατούσα στην αγκαλιά μου, έκανε σαν σπασμους και νόμιζα ότι πέθαινε αλλά επανηλθε (πήρα 3 πτηνιατρους και δεν το σήκωσε κανεις) τον σκεπασα με απαλή κουβέρτα μήπως κρύωνε, του έδωσα μια σταγόνα νερό να δω αν αντιδράει φάνηκε σαν να την ήπιε αλλά δεν ήθελε άλλο. Τον άφησα πάλι να ηρεμήσει τυλιγμένο στη κουβέρτα και έφυγα από το δωμάτιο, όταν μπήκα ήταν ακίνητος δεν κοιμόταν αλλά δεν κουνούσε και ανάσαινε αργά, τον έπιασα πάλι στην αγκαλιά μου και έκανε σπασμούς μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή 🥺 Τι μπορεί να έπαθε ξέρει κανείς να μου πει; Ευχαριστώ.

Κρίμα το πουλάκι.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
Δεν γίνεται να ξέρουμε από τι πέθανε, αλλά προφανώς κάποιο όργανό του τραυματίστηκε κατά την πτώση ή τον εγκλωβισμό του πίσω από την ντουλάπα.

Λυπάμαι πολύ. Δεν παρατήρησες κάποιο άλλο περίεργο συμπτώμα πρίν "φύγει" πχ περίεργα περιττώματα ή κάτι άλλο;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Λυπάμαι πολύ. Δεν παρατήρησες κάποιο άλλο περίεργο συμπτώμα πρίν "φύγει" πχ περίεργα περιττώματα ή κάτι άλλο;
Όχι, έλεγξα το κλουβί προσεκτικά και ήταν όλα όπως συνήθως.

Κρίμα το πουλάκι.
Λυπάμαι για την απώλειά σου.
Δεν γίνεται να ξέρουμε από τι πέθανε, αλλά προφανώς κάποιο όργανό του τραυματίστηκε κατά την πτώση ή τον εγκλωβισμό του πίσω από την ντουλάπα.
Ευχαριστώ. Το ξέρω ότι δε μπορείτε να πείτε με σιγουριά μια απάντηση, ζήτησα μια γνώμη για να έχω κι εγώ στο μυαλό μου μια αιτία αν και αυτό που είπατε σκέφτηκα από την αρχή, ότι χτύπησε εσωτερικά γιατί δεν είχε κάτι εμφανές. Ευχαριστώ για την απάντηση σασί

Όχι, έλεγξα το κλουβί προσεκτικά και ήταν όλα όπως συνήθως.
λίγο πριν ξεψυχήσει, είχε κουτσουλήσει στην κουβέρτα που τον έβαλα μικρή ποσότητα και ήταν υγρή κίτρινη και πηχτή.

λίγο πριν ξεψυχήσει, είχε κουτσουλήσει στην κουβέρτα που τον έβαλα μικρή ποσότητα και ήταν υγρή κίτρινη και πηχτή.
Υπάρχει περίπτωση να διαπιστώσουμε με νεκροψίας άμα είχε κάτι. Το έχεις το πουλάκι;

Για να γινει νεκροψια θα πρεπει να βρεις πτηνιατρο στην κρητη που να μπορει να την αναλαβει και να συννενοηθεις μαζι του για την διαδικασια. Αν δεν βρεις στην κρητη ισως καποιοι απο την αθηνα πτηνιατροι να μπορουν αλλα και παλι πρεπει να το δεις σε απευθειας επικοινωνια.Αν και θεωρω οτι οσο παραμενει σε συνθηκες θερμοκρασιας δωματιου ο χρονος δρα εναντιον της νεκροψιας.

Back