Ασθένειες Προβλημα σε δαχτυλο ρικνεκ

panospiano

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
283
Πόλη
Λάρισα
Καλησπερε παιδια. Σημερα πηρα εαν παπαγαλο ρικνεκ απο τον Αργυρου στη Ροδο. Το πουλι ειναι πανεμορφο υγιεστατο και πολυ ημερο αλλα στο αριστερο του ποδι το ενα δαχτυλο ειναι γυρισμενο προς τα μπροστα.☹Αυτο που λεω μπορειτε να το δειτε σε εικονες-αλμπουμ.
Δεν στειριζετε καλα.Λετε να φταιει αυτο στο ποδι του η επειδη ειναι μικρο δεν εχει αρκετη δυναμη να στηρειχτει;Γιατι ειναι και δυομιση μηνων. Πειτε μου σας παρακαλω.
 
kati παρομοιο εχει το θηλυκο κοκατιλ μου..η ροζα, αλλα σε αυτην το ενα πισω δαχτυλο εχει γυρισει μπροστα(οποτε εχει 3 μπροστα.. Και ενα πισω), αλλα τα αλλα δυο παταν πανω σε αυτο που εχει γυρισει...

εμενα στεκετε μια χαρα!
βεβαια.. Οταν την εβαλα σε μεγαλη κλουβα εκανε 1-2 μερες για να μπορεσει να σκαρφαλωνει, αλλα μετα σκαρφαλωνε ανετα...


παντως σιγουρα επρεπε να σε ενημερωσει ο αργυρου, δεν ειναι ενα στραβο πουπουλο, αλλα δαχτυλο...
 
Καλοριζικο το νεο σου φιλαρακι! Κανονικα δε θα επρεπε να σου στειλει μια φωτογραφια του πουλιου πριν το παραλαβεις;Θα επρεπε να σε ειχε ενημερωσει για το προβλημα!
 
Οι φωτογραφίες του Πάνου. :)
 

Συνημμένα

  • ringneck 1.webp
    ringneck 1.webp
    6,6 KB · Προβολές: 216
  • ringneck2.webp
    ringneck2.webp
    7,2 KB · Προβολές: 190
  • rinhneck3.webp
    rinhneck3.webp
    7,3 KB · Προβολές: 195
Και εγω αυτο ειπα στον Πανο που μιλησαμε, οτι επρεπε να τον ειχε ενημερωσει!
 
Φυσικα και θα επρεπε να με ενημερωσει! Συμασια εχει οτι τωρα το πηρα και πρεπει να το φροντιζω οτι και να εχει. Παντως το παταει αλλα οχι καλα. Εγω πιστευω φταιει που ειναι μικρο.
 
Να το χαιρεσαι! Καλο θα ηταν να το δει ενας γιατρος για να σου πει την γνωμη του. Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι πως, αν μεινει σε αυτη την θεση το δαχτυλο του, θα πρεπει να προσεχεις πολυ το μακρος του συγκεκριμενου νυχιου.
 
.. Σημερα πηρα εαν παπαγαλο ρικνεκ απο τον Αργυρου στη Ροδο. Το πουλι ειναι πανεμορφο υγιεστατο και πολυ ημερο αλλα στο αριστερο του ποδι το ενα δαχτυλο ειναι γυρισμενο προς τα μπροστα... Δεν στειριζετε καλα.Λετε να φταιει αυτο στο ποδι του η επειδη ειναι μικρο δεν εχει αρκετη δυναμη να στηρειχτει;Γιατι ειναι και δυομιση μηνων. Πειτε μου σας παρακαλω.
Καλορίζικο, να το χαίρεσαι! Πάνο ο εκτροφέας τι σου είπε γι'αυτό; Δε μπορεί να μη το είχε προσέξει! Ένας καλός γιατρός θα σου πεί σίγουρα συνέπειες!
 
Στην μεταφορα δεν εγινε αυτο ειναι σιγουρο χιλια τα εκατο.Αφου να φανταστειτε μου ειπε αχ συγνωμη δεν το προσεξα συμβαινουν αυτα στις γεννες. Δηλαδη ελεος τι αλλο θα ακουσουμε ακομα;Λετε να του πω να μου δωσει αλλο; Σκεφτειτε τι μπορω να κανω και πειτε μου να του το πω.
 
Πως να μου το αλλαξει; Πρεπει να το στειλω παλι με τα κτελ και να το περιμενει καποιος για να το παρει στο πλοιο.Αυτο δεν γινετε! Εκτος και αν μου σαν καλος επαγγελματιας που φημιζεται θα σου στειλω αλλο και αυτο καντο οτι θες. Κανονικα αμα ειναι επαγγελματιας ετσι πρεπει να κανει. Θα του το πω αυτο αυριο
 
Πως να μου το αλλαξει; Πρεπει να το στειλω παλι με τα κτελ και να το περιμενει καποιος για να το παρει στο πλοιο.Αυτο δεν γινετε!Εκτος και αν μου σαν καλος επαγγελματιας που φημιζεται θα σου στειλω αλλο και αυτο καντο οτι θες. Κανονικα αμα ειναι επαγγελματιας ετσι πρεπει να κανει. Θα του το πω αυτο αυριο
αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να στω πει.
 
Καλησπερα Πανο να τον χαιρεσαι τον καινουργιο σου φιλο.
Λυπαμαι για το ποδαρακι του δεν νομιζω να γιατρευεται, πρεπει να ειναι οντως εκ γεννητης.
Η γνωμη μου ειναι να μην το δωσεις, δεν πειραζει δεν ειναι αρρωστο δεν προκειται να παθει κατι, απλα θα ειναι ξεχωριστος 😉
Εγω για αυτο το λογω δεν παιρνω πουλια κατα αυτο τον τροπο, αμα δε τον δω και δε το πιασω δεν μπορω.
Καθε εμποδιο και σε καλο 😉
 
Παιδιά, συγνώμη για αυτό που θα πω αλλά αισθάνομαι σαν να αναφέρεστε σε ελαττωματικό εμπόρευμα. Το πουλί θα ζήσει μιά χαρά και με στραβό δάχτυλο. Φυσικά συμφωνώ οτι θα έπρεπε ο εκτροφέας να το προσέξει, ή τουλάχιστον να σε ενημερώσει για αυτή την αναπηρία.

Το πουλί είναι ένα ζωντανό πλάσμα, που η αξία του δεν μετριέται απο ένα στραβό δάχτυλο. Δεν είναι σπασμένο παιχνίδι που απλώς ζητάμε να μας το αλλάξουν. Εντάξει, πες οτι δέχεται ο εκτροφέας και σου αλλάζει το πουλί. Αυτό το πουλί τί θα απογίνει; Θα πηγαίνει πέρω-δώθε σαν εμπόρευμα; Εμένα δεν μου αρέσει αυτό σαν ιδέα για κανένα ζωντανό πλάσμα.

Εγώ στη θέση σου, μόνο και μόνο για να δείξω στον εκτροφέα οτι "τον τσάκωσα", και μόνο γι' αυτό, θα του ζητούσα να μου επιστρέψει ως αποζημίωση ένα μέρος της τιμής.

Εδώ δεν μιλάμε για κάποια μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να κολλήσει στα άλλα πουλιά, ούτε για κάποια σοβαρή αναπηρία για την οποία θα έφευγαν πολλά λεφτά στους κτηνιάτρους. Είναι απλώς και μόνο ένα στραβό δαχτυλο, που έχουν χιλιάδες πουλια και ζουν μιά χαρά και έτσι.
 
Αφου να φανταστειτε μου ειπε αχ συγνωμη δεν το προσεξα συμβαινουν αυτα στις γεννες!

αυτο ενας σωστος επαγγελματιας δεν θα το ελεγε καν! τι ειναι για να μην το προσεξε. Απλα θα ηθελε να φυγει απο το πουλι και το εδωσε μπορει ξεροντας οτι δεν μπορει να επιστραφει... και γνωριζοντας πως επειδη ειναι ημερο θα δεθεις μαζι του και δεν θα υπαρχει προβλημα..
 
ναι ρε παιδια για χαλαρωστε λιγο, σιγα που να το δει αυτο; Τοσα πουλια εχει ουτε που θα το προσεξε.. Απλα θα ειναι ξεχωριστος... Μην το βγαζεεις το πουλι σκαρτο πανο... Εγω σ ζηλευω που πηρες τετοιο ημερο ριγκνεκ
 
billy,ένας σωστός επαγγελματίας προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρια, σκέψου πως αγοράζεις ένα προκατασκευσμένο σπίτικαι η μια του μεριά είναι χάλια, αισχρή, δε βλέπεται, ειναι σχεδόν γκρεμισμένη,τι θα πεις; Ε σιγα, τοσα σπίτια φτιάχνουν τους ξέφυγε;ε δεν είναι έτσικαι πόσο μάλλον απο τη στιγμή που μιλάμε για ζωντανό οργανισμό
 
εφοσον ενα ζωο το εμπορευομαστε και δεν το βρισκουμε στο δρομο υπαρχουν και καπιες απαιτισεις.{Λεω εγω τωρα}
 
και εγω να το κρατισεις λεω, αλλα να δεις τι γινετε για να σου επιστρεψει καποιο μερος του χρηματικου ποσου...

δεν φτεει τιποτα το ζωο να ξαναπερασεισ το καπακι το στρες απο ολο αυτο το ταξιδι...
 
Back
Top