Ασθένειες Προβλημα σε δαχτυλο ρικνεκ

Γιατι φοβαμαι μηπως ξεχαστω καποτε και δεν του κοψω το νυχι και μετα την βαψαμε!😱Επισης οπως εχω πει δεν στεκεται καλα. Παει και στεκεται εκει που ειναι η τροφη και οχι στις πατηθρες.Λετε επειδη ειναι μικρο ακομα και δεν εχει καλη ισοροπια;



Φυσικα και δεθηκα! Αφου σας λεω ειναι μια χαρα. Ουτε τρομαζει ουτε τιποτα ειναι αρνακι στην κηριολεξια!
 
Δεν υπαρχει περιπτωση να το ξεχασεις,τα δικα σου νυχια ξεχνας να τα κοψεις;δεν νομιζω!
Βρε Πανο ειναι μωρο ακομα, δεν ξερει ακομα τι ειναι η πατηθρα!
 
Και εγω αυτο λεω ειναι μωρο ακομα.Αλλα μετα οταν μεγαλωσει και δεν μπορει να σταθει τι κανουμε; 🙄Μολις παει να καθησει στην πατηθρα πεφτει κατω.Αμα το κανει αυτο οταν μεγαλωσει;
 
Πάνο, κράτησε το,-σου λέω εγώ-δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, δεν ξέρω αν έχεις τα χρήματα για την επέμβαση, αλλα η άποψη μου είναι πως πρεπει να το κρατήσεις, είστε 3 μέρεσ(?) μαζι και σου κάνει τέτοιες χαρές, ε δε μπορει να σταθεί καλα;τι με αυτο; Μπορει να ειναι επειδη ειναι μικρο, μπορει αργότερα να φτιάξει, πες οτι το δίνεις πίσω και πέρνεις ένα μονκ, αμα ο μονκ δεν εχει το χαρακτήρα που θες; Αν και αυτο σου παρουσιάσει καποια ιδιομορφία;θα το δώσεις παλι πίσω; Εγώ πιστεύω οτι ήταν το τυχερό σου να το παρεις, συνήθως τα ζώα με αναπηρία-κ αυτο που εχει το δικο σου δε το λες ακριβως αναπηρια- ή τα ζώα που ποτέ δεν είχαν μόνιμο ιδιοκτήτη,όταν τον βρίσκουν δένονται απίστευτα μαζί του και έχουν ΠΟΛΥ καλύτερο χαρακτήρα.
 
Δεν υπαρχει περιπτωση αυτο που λες,υπαρχουν πουλια που στεκονται μια χαρα και με ενα ποδι που λεει ο λογος, ειναι μωρο ακομα για αυτο.
Οταν ειχα παρει τον πωλυ που ηταν μωρο δεν μπορουσε να σταθει πουθενα.
Μην σε ανησυχει αυτο, ειναι μια χαρα το ρικνεκ σου!
 
Μακαρι να ειναι οπως τα λες. Νιωθω καλητερα τωρα. 😉Φευγω παω να παιξω με τον ρικνακο μου. 😉
 
και ξαναλεω...η ροζα... Που εχει πολυ παρομοιο "προβλημα" ειναι μια χαρα..στεκετε, σκαρφαλωνει,ζευγαρωνει(το λεω γιατι θελει μαγκια για να κρατιθει στη πατυθρα οταν ειναι ενα αρσενικο απο πανω)...

θα μαθει με τον καιρο να ζει μαζι με το "προβλημα του"...

απλα πιεσαι τον αν σου δωσει καποιο ποσο πισω... Ο μονκ κανει 350... Οποτε ετσι κιαλιος θα ηταν σαν να σου δινει 150€(αν το ρικ νεκ κανει 200€; Οποτε το ιδιο πραγμα ειναι τι να οσυ δωσει το μονκ.. Τι να κρατισεις αυτο και να σου επιστρεψει χρηματα...)
 
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το αδιέξοδο. Πρωτ' απ' όλα δείχνει ανευθυνότητα απο μέρους του να σου προτείνει να πάρεις παπαγάλο άλλου είδους, που καμία σχέση δεν έχει σε χαρακτήρα με τους ρίνγκνεκ.
Το πουλί πραγματικά θα ζήσει μιά χαρά. Θα δυναμωσει και το πόδι του και σε λίγους μήνες δεν θα φαίνεται καν η διαφορά απο τα άλλα. Άλλωστε και μόνος σου είπες οτι το πουλί είναι πολύ ήμερο και καλό. Ένα στραβό δάχτυλο δεν είναι τίποτα μπροστά στα τόσα άλλα θετικά του. Σκέψου το και αλλιώς: Αν ήταν ακέραιο σωματικά, αλλά είχε προβλήματα συμπεριφοράς, θα σκεφτόσουν να το επιστρέψεις;

Ζήτα του αποζημίωση! Οφείλει να σου τη δώσει!
 
Το ρινγκεκακι μην το δωσεις πισω. Θα περασετε καλα οι δυο σας και θα γινετε φιλαρακια.Αλλα σιγουρα να ζητησεις αποζημιωση. Δεν ηταν εντιμος μαζι σου και σιγουρα δε φταιει το πουλακι! Αυτο θα σε κοιταει και θα ψαχνει για αγαπη. Εγω νευριασα που σου βγηκε απο πανω και αρχισε να νευριαζει! Εεε... Οχι αυτο παει πολυ! Εχασα πασα ιδεα για τον Αργυρου!Για μενα δεν ειναι επαγγελματιας ο εν λογω κυριος!
 
Φυσικα και δεν ειναι επαγγελματιας αυτο τουλαχιστον φενεται!
Τελικα παιδια θα το κρατησω. Το αγαπησα 😉Και του χρονου μπορει να το παω Θεσσαλονίκη για εγχηρηση και θα ειναι πολυ καλητερα. Οσο για την αποζημιωση σιγα μην μου δωσει! Αφου ειπε η το πουλι πισω και μου δινει αλλο η τιποτα! Δεν προκειτε να μου δωσει, Α! Επισης του λεω τι θα το κανεις αμα σου το δωσω; Και τι μου λεει;
Θα το ζευγαρωσω! Ξερεται οτι αν το ζευγαρωσει μπορει να υπαρξει προβλημα και να βγουν και μερικα απο τα πουλακια ετσι;
Το νυχι του οταν το κοψω θα μεγαλωσει γρηγορα μετα; Σε ποσο καιρο θα μεγαλωσει;
 
Μπράβο Πάνο! Πολύ χαίρομαι!

Ίσως το πρόβλημα να μην είναι γενετικό. Μπορεί το πόδι του να "στριμώχτηκε" μέσα στο αυγό ή στη φωλιά και να αναπτύχθηκε έτσι λόγω περιορισμένου χώρου. Το νύχι δεν ξέρω πόσο θα κάνει για να μεγαλώσει. Αυτό θα το δεις και μόνος σου με την εμπειρία. Πάντως αργότερα μπορείς να κανονίσεις μιά επέμβαση για να αφαιρεθεί αυτό το νύχι, ώστε να μην ανησυχείς γι' αυτό συνέχεια.
 
. Οσο για την αποζημιωση σιγα μην μου δωσει! Αφου ειπε η το πουλι πισω και μου δινει αλλο η τιποτα!
Άστον, ας μη σου δώσει τίποτα,έχασε πολλούς υποψήφιους αγοραστές πουλιών απο το εκτροφείο του με αυτό που έκανε και είναι πολύ μεγαλύτερη ζημιά για εκείνον απο τα 100 ευρώ που ισως να σου έδινε πίσω
και ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που πήρες τη σωστή απόφαση
και θέλουμε φωτογραφίες:D
 
δεν νομιζω πως ειναι κληρωνομικο...
επισης δεν νομιζω να γινετε ενχειριση...


χωρις βεβαια να ειμαι σιγουρος...
 
Αγγελε αν δεν ξερεις καλα ειναι να μην λες! Εγω ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι γινετε αλλα οχι εδω Λαρισα αλλα Θεσσαλονικη. Οτι γινετε, γινετε το θεμα ειναι να βρω εγω χρονο να παω.
 
Αγγελε αν δεν ξερεις καλα ειναι να μην λες! Εγω ρωτησα τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι γινετε αλλα οχι εδω Λαρισα αλλα Θεσσαλονικη. Οτι γινετε, γινετε το θεμα ειναι να βρω εγω χρονο να παω.
εεμ... Τι νομίζει είπε, μην τον περνεις απ'τα μούτρα, εσύ δεν κάνεις λάθη;
 
Nα το χαιρεσαι το πουλακι! . 😀 Ειναι ελαχιστο αυτο που εχει και δεν θα τον εμποδισει σε τιποτα για να εχει μια απολυτα φυσιολογικη ζωη. Το νυχι προσεξε να μην το κοψεις πολυ και εχει αιμορραγια που ειναι δυσκολο να σταματησεις. Καλυτερα να χρησιμοποιεις μια λιμα ωστε να ειναι στρογγλυμενη η ακρη του νυχιου και οταν μεγαλωσει ακομη λιγο τοτε το πας σε καποιον να σου δειξει αν δεν ξερεις. Εξαλλου νομιζω πως ειναι αρκετα μικρο ακομη για να χρειαστει κοψιμο νυχιων.

Τα περι του εκτροφεως τα αφηνω ασχολιαστα. 🙄

Περιμενουμε και ολοκληρες φωτογραφιες απο τον μικρουλη!
 
Τελωσπαντων Βασσιανα.
Ανεστη ο κτηνιατρος θα το κανει απλα θα του πω να μην το κωψει πολυ χαμηλα στο δερμα και υπαρξει προβλημα.
Εαν θελετε μπορειτε να ερθεται στο πανυγηρι που εχει η κομωπολη μου την γιορτη μηλου.Λιγο εξω απο την Λαρισα ειναι και λεγεται Αγια σας περιμενω. 😉Τα παιδια απο θασσαλια θα την ξερουν. Ξεκινα την Δευτερα και τελειωνει την Κυρικη.
 
οπως ειπε και ο ανεστης σε αυτη την ηλικια δεν θελει κοψιμο...
αυτο το ξερω. Γιαυτο το λεω...
 
Back
Top