Ασθένειες Πρόβλημα με τα μάτια της γάτας

Καλησπέρα παιδιά !!γνωρίζει κάποιος να μου πει τι είναι αυτό στα μάτια της ??όταν κοιτάζει ευθεία δεν φαίνεται ! Μόνο όταν κοιτάζει πάνω ή προς το πλαι! Σας ευχαριστώ !!!

Συνημμένα

• IMG_20250112_121701.webp
    IMG_20250112_121701.webp
    507,6 KB · Προβολές: 12
Προέκυψε ξαφνικά ! Το πρωί το παρατήρησα και αγχώθηκα !! Τώρα που βράδιασε δεν το έχει ! Είναι εντάξει τα μάτια της !! Αύριο θα το ξανακοιταξω!! Είναι αδεσποτουλι !μένω σε υπερυψωμένο ισόγειο και έτυχε κάνα δυο φορές να τη ταισω και τώρα κόλλησε και έρχεται συνέχεια για φαγητό! Της πήρα και σπιτάκι γιατί κοιμάται στο μπαλκόνι της δίνω ξηρά τροφή και κονσέρβες αλλά δεν τη βάζω μέσα στο σπίτι Γιατί έχω ένα κοκατιλ και 3 μπατζακια! Σε ευχαριστώ που μου απαντησες !

@Αλεξάκι αν μπορείς να το πας σε κτηνίατρο αυτό είναι το καλύτερο. Αυτό που μπορείς να κάνεις, βράσε λίγο χαμομήλι κ αφού κρυώσει, με λίγο βαμβάκι ή καλύτερα με μια μπατονέτα βρεγμένη με το χαμομήλι, του καθαρίζεις πολύ απαλά το κάθε μάτι. Αυτό κάνε το κάθε μέρα. Μπράβο σου που το φροντίζεις αλλά κ που προσέχεις κ για την ασφάλεια των δικών σου πτηνών.

@MARY58 σε ευχαριστώ πολύ! Έχω χαμομήλι και θα το κάνω !! Τώρα το βράδυ που τραβηξα φωτό βλέπω ότι είναι μια χαρά !!αλλά θα το δω και αύριο!

Συνημμένα

• IMG_20250112_191152.webp
    IMG_20250112_191152.webp
    816,7 KB · Προβολές: 8
@Αλεξάκι

Μην ταλαιπωρεις το γατάκι με χαμομήλια κτλ.
Τώρα πού είδα την φωτό καλύτερα στον υπολογιστή πρόκειται για το λεγόμενο τρίτο βλέφαρο που έχουν οι γάτες και εμφανίζεται όταν είναι πολύ χαλαρές ή μόλις ξυπνήσουν.
Μόνο αν το βλέπεις μόνιμα θα πρέπει να το δει γιατρός.

@Tony Forpus απλά αν την ειχα μέσα στο σπίτι θα μπορούσα να την παρακολουθήσω πιο καλά !! Θα περιμένω κάνα δυο μέρες και για καλό και για κακό θα την παω σε ένα κτηνίατρο που μου σύστησαν εδώ στο Περισσό!

@Αλεξάκι

Μην ταλαιπωρεις το γατάκι με χαμομήλια κτλ.
Τώρα πού είδα την φωτό καλύτερα στον υπολογιστή πρόκειται για το λεγόμενο τρίτο βλέφαρο που έχουν οι γάτες και εμφανίζεται όταν είναι πολύ χαλαρές ή μόλις ξυπνήσουν.
Μόνο αν το βλέπεις μόνιμα θα πρέπει να το δει γιατρός.
Αυτό πήγα να γράψω . Η κόρη του ματιού της λόγω έντονου φωτός είναι πολύ μικρή και ξεγελάει το τρίτο βλέφαρο κάνοντας σε πρώτη ματιά να νομίζει κανείς πως το μαύρο σημείο είναι η κόρη του ματιού και έχει στραβισμό το ζώο . Εγώ δεν βλέπω τίποτα περίεργο 🙂

Χαίρομαι που η @Irene chatzimichail δεν βλέπει κάτι. Εγώ είχα στο παρελθόν αντιμετωπίσει θεματάκια με τα ματάκια των γατιών μου, ειδικά σε κάποια πολύ μικρά που είχα βρει. Κ το χαμομήλι είχε βοηθήσει μέχρι να επισκεφθώ κτηνίατρο. Πάντως, στο πλαίσιο καθαρισμού, κατόπιν συμβουλής του, καθάριζα τα μάτια κ ολόκληρο το πρόσωπο των ενίοτε γατιών μου, με το χαμομήλι. Τα ανακουφίζει κ τα ξεκουράζει.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημερα παιδιά !! Ήθελα να σας ενημερώσω ότι καλού κακού εγώ κάλεσα τη κτηνίατρο σπίτι γιατί η γατούλα δεν έμπαινε στο βαλιτσακι να την πάω στο κτηνιατρείο !μου έδωσε χαπακι για τα σκουληκακια έβαλε αμπούλα! Μου είπε να περιμένω τρεις μήνες για τα ματάκια της ίσως υποχωρήσει μόνο του ! ( Οπότε είχατε δίκιο στα σχόλια που μου κάνατε ❤️ )Και αν δεν γίνει κάτι θα πρέπει να κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις ! Τι να πω μακάρι να πάνε όλα καλά !!εγώ φοβήθηκα μη τυχόν τυφλωθεί αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση μου είπε η γιατρός! Τώρα ένα τελευταίο..όπως είχα αναφέρει έχω ένα cockatilaki και 3 budgakia! Τι μπορώ να δώσω για πρόληψη ενδοπαρασιτων ?? Σας ευχαριστω!!!

το τρίτο βλέφαρο έτσι μου το είπε και να περιμένω 3 μήνες συνήθως λέει υποχωρεί μόνο του ! Δεν μου είπε να του δώσω τίποτα ! Απλά αν δεν περάσει σε τρεις μήνες πρεπει να κάνουμε αιματολογικές! Ούτε εγώ κατάλαβα ! Οπότε θα περιμένω όπως μου είπε !και για να γίνουν αιματολογικές πρέπει να την πάω εκεί ! Και πως θα τη πάω που δεν μπαίνει στο βαλιτσακι και γρατζουναει ?!? Θα ξαναγράψω πάλι να σας πω σε λίγο καιρό !!

Και πως θα τη πάω που δεν μπαίνει στο βαλιτσακι και γρατζουναει ?!?
Αν η βαλίτσα έχει σταθερό σχήμα, τότε οι τρεις μήνες είναι αρκετοί η γατούλα για να εξοικειωθεί με αυτή. Βάζε καθημερινά μέσα στο βαλιτσάκι ένα μικρό μπολ με κέρασμα, να πηγαίνει κ έτσι να την μάθει. Έτσι θα την ξεγελάσεις, αν χρειαστεί, τρεις μήνες μετά, βάζοντας μόνο τη λιχουδιά. Κ αν περνάς κ χρόνο μαζί της θα νοιώσει λιγότερο φόβο. Όλα θα πάνε καλά.
Να θυμάσαι το teniazine είναι μόνο για μία ημέρα όπως σου έγραψε ο @ianos.

Τελευταία επεξεργασία:
Απορώ ακόμη τι στο καλό βρήκε λάθος στο γατί ο γιατρός αυτός , 3ο βλέφαρο έχουν όλα αναλόγως σε τι φάση τα πετύχουμε . Φαίνεται ξεκάθαρα στη δεύτερη σου φωτό ότι είναι μια χαρά το ζώο. Φροντίζω 20 γάτες και όταν τις πιάνω στον ύπνο είναι έτσι .

@Irene chatzimichail την ταιζω από τον Ιούλιο!!και έρχεται όταν πεινάει και μετά το βράδυ κοιμάται στο μπαλκόνι μας γιατί είμαστε σε υπερυψωμένο ισόγειο !!! Και απλά αυτές τις μερες τα είδα έτσι τα μάτια της και τρόμαξα !!εντάξει σε ευχαριστώ με καθησύχασαν κάπως τα λόγια σου μιας και φροντίζεις πολλές γατούλες!!

@ianos οκ για μια μερα to teniazine ! μετα το αλλάζω το νερό !!και κάθε πότε χρειάζεται να τους βάζω ?
κατά τη γνώμη μου ποτέ πια, εκτός κι αν υπάρχει πιθανότητα να κολλούν σκουλήκια από εξωτερικές πηγές, δλδ, από χορταρικά που τους δίνεις και έχουν έρθει σε επαφή με άγρια πτηνά. Αλλά οι οδηγίες λένε ότι δίνεται προληπτικά κάθε 2 μήνες. Όμως, αν εσύ δεν βλέπεις να τρώνε πολύ και παρόλαυτά να αδυνατίζουν, δεν χρειάζεται να τους το δίνεις.

κι εγώ έχω φροντίσει πάμπολλες γάτες στο παρελθόν και αμέσως είδα περί τρίτου βλεφάρου, στο οποίο επίσης δεν διαπίστωσα από τη φωτό κάποια ανωμαλία.
Παρεμπιπτόντως να έχετε υπόψη σας, που μάλλον το έχετε δλδ, ότι και τα καναρίνια έχουν αυτό το εσωτερικό τρίτο βλέφαρο

Back